Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5645
EURO
34,7240
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.487,200
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan Şikayetini Geri Çekti
Erdoğan Şikayetini Geri Çekti
 
Şehit annesine açılan hakaret davası | Erdoğan'ın avukatları duruşma başladıktan sonra şikâyeti geri çekti Mahkeme, Pakize Akbaba'nın beraatine karar verdi
 
7.11.2019 - 10:41

 

017 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle "Cumhurbaşkanı’na hakaret" suçlamasıyla hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açılan Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba, bugün hâkim karşısına çıktı. Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları şikâyetlerini geri çektiklerini açıkladılar. Mahkeme Pakize Akbaba'nın beraatine karar verdi.

Duruşmayı takip etmek için İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcıları Berna Sukas ve Şenol Sunat ile İyi Parti Milletvekilleri Ümit Özdağ, Ayhan Erel, Feridun Bahşi, Yasin Öztürk de duruşmayı takip etmek için Ankara Adliyesi'ne geldi.

Duruşmada, katibin kaç çocuğu olduğu yönündeki sorusuna Pakize Akbaba, "6 çocuk, ikincisi şehit" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları ise duruşmanın başında şikâyetçi olduklarını belirttiler. On dakika geçmesiyle avukatlar şikâyeti geri çektiklerini açıkladılar.

Yeniçağ'dan Berkay Bigeç'in haberine göre Pakize Akbaba, saat 10.00’da Ankara Adliyesi’nde görülecek duruşma öncesinde şunları söyledi:

"Ben önce Türk milletinin onuru, gururu diyorum. Türkiye’nin davası diyorum. Tedirgin değilim. Merak ettiğim bir şey var, acaba hâkim bana ne soracak. İkincisi ise şu; çok mutluyum. Ceza alsam bile umrumda değil. Zindanlara atılsam da umrumda değil. Şehit Namık Ayhan Akbaba üzülüyor mu diye düşünüyorum. Üzülmemesini istiyorum. Çünkü annesinin onurudur, gururudur.

Ben vatan için evlat verdim. Zaten kalbim sızlıyor. Bir şehit anasının hakim karşısına çıkarılması ne dünya tarihinde ne de Türkiye tarihinde var. Bunu bana yapanlar utansın. Onların vicdanı sızlasın. Benim vicdanım rahat. Bu benim madalyamdır. Ben susmayacağım. Polisi, askeri görünce ‘oğlum ben şehit anasıyım, dualarım sizinle’ diyorum. Şimdi siz bütün işiniz bitti, Pakize anayı hakim huzuruna çıkarın. Aman ne güzel yapmışsınız. Teşekkür ediyorum diyorum.

Sayın Hulusi Akar o selamı geç verdiniz. O selamı arkadaşlarınız zindandayken verecektiniz. Oğlum, sen vatan için şehit oldun ama annen hakim karşısında. Ne mutlu Türküm diyene"

 

Astsubay Namık Ayhan Akbaba, 1993 yılında Van Başkale'de yaşanan çatışmada şehit olmuştu.

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba CHP'nin, 5 Aralık 2017’de kadınların seçme ve seçilme hakkının 83. yıldönümünde düzenlediği"Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması" programında bir konuşma yapmıştı. Konuşması nedeniyle Akbaba'ya "Cumhurbaşkanına hakaret"ten dava açıldı.

İddianamede Akbaba’nın özetle şunları söylediği belirtildi:

 “İran'ın hırsızını getirdiler hepsi cebini doldurdu villalar aldı, iş yerleri aldı Man adasına para yolladı, her şeyi yaptılar. Şimdi tek tek çözülüyor. Kutulardan o paraları çıktı şimdi size soruyorum sayın Savcı dedim savcı bey size soruyorum başbakan oldunuz başbakan size soruyorum. AKP'nin Genel Başkanı oldunuz size soruyorum. Cumhurbaşkanı oldunuz size soruyorum bu bankanın Süleyman müdürü nerede niye tutuklamıyorsunuz? Çünkü her şeyi elinize aldığınızı sanıyorsunuz demi bu analar ölmeden Cumhuriyeti yıkamayacaksınız.

Kardeşim sen elinle koymuş gibi biliyorsun askerin içine soktun paşaları zindana attın kimisi dayanmadı intihar etti kimisi hapishaneden çıktıktan sonra rahmetli oldu dayanamadı. Bu nedir bu zulüm nedir? Peygamber ocağına zulmettiniz. Allah size zulüm etsin diyorum. O evlerden kutulardan para çıktı makineler çıktı para sayma makineleri sıfırlayamadınız sığdıramadınız milyonlarca o Zarrab'ın hırsız paralarını bir yerlere evlere damlara doldurdunuz ama rezil oldunuz çıktı meydana efendim bu FETÖ oyunuymuş FETÖ'cü kimdir size soruyorum sizin ağzınızdan duymak istiyorum. AKP değil mi FETÖ'cü? Öğrencisiydin öğrencisi. Her gün her biriniz ayrı ayrı methediyordunuz. Türkçe dili diye kutluyordunuz, ne istedik vermediniz diyordunuz, aynı yolda yürüdük diyordunuz, aynı yağmurda ıslandık diyordunuz, aynı cezayı niye çekmiyorsunuz? Nereye kadar kenara çıkıyorsunuz?

Şimdi Türkiye'yi tek eline almış AKP'ye sesleniyorum. Benim oğlumun ayakkabı kutusu var bununla gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Bakın altı çürümüş ama benim yüreğim kale gibidir siz niye onları kutuları saklıyorsunuz? Kutu deyince niye kızıyorsunuz. Siz kutularla para sakladınız, hırsızlık yaptınız. Bu bir gerçektir.

"Millet hesap soracak ondan korkuyorsunuz. Kaçmadan hesap vereceksiniz"
Paşaları içeri atınca orduya FETÖ'cü soktunuz, emniyete FETÖ'cü soktunuz, dine FETÖ'cü soktunuz, eğitime FETÖ'cü soktunuz. Milletin için FETÖ'cü soktunuz ayıkla ayıkla bitmez kardeşim. Senin FETÖ önce meclisten seçilmeden, ayıklanmadan, FETÖ'yu bitiremezsin bu kadar basit. Hele bir tane Erzurum milletvekili var oy kullanıyor hani bu hırsız bakanları aklayacaklar ya böyle gülerek oy kullan. Açık oy kullanıp kanunu da çiğnediniz ya adalet Türk kadınının elindedir gözü bağlıdır terazi hak terazisidir ama siz naptınız biliyor musunuz FETÖ terazisi yaptınız FETÖ. Oraya da bir ampül koyun bari... Ben de soruyorum kozmik odayı niye dağıttınız FETÖ'ya verdiniz değil mi o sırları. FETÖ'ya verdiniz sizden hesap soracağım. Sizden bu hesap sorulacak... Her yerde Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan... Hayır efendim olamazsın olamazsın, kabul etmiyorum... Herkes haddini bilsin. Döner dolaşır bu sizin ayağınıza dolaşacak. Millet hesap soracak ondan korkuyorsunuz. Kaçmadan hesap vereceksiniz."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"AKP Tarımı Kökünden Havaya Uçurdu"

İsrail'den YPG'ye yardım itirafı!

Siyanürle İntihar Meclise Taşındı
»  Bülent Turan Arınç'ı İstifaya Davet Etti
»  EYT'lilere Kötü Haber!
»  Kılıçdaroğlu' ndan Kızdıran Ziyaret!
»  CHP'den Örgütlere Kurultay Genelgesi
»  "Erdoğan'ı Dört Gözle Bekliyorum"
»  "Bunun Adı Vatana İhanettir"
»  Mansur Yavaş'tan Kritik Atama
»  Erdoğan'dan ABD'ye Gitme Kararı
»  Adalet Bakanı Gül: Yargıya Güven Artacak
»  Ankara'da Kritik Görüşme!
»  HDP'den Torba Yasaya Muhalefet Şerhi
»  CHP’li Vekil Atatürk’ün Mektubunu Arıyor
»  Bekaroğlu'nun 'Dava' Kaygıı
»  Bütçe Görüşmeleri Gerilmli Başladı
»  İYİ Parti'yi Üzen Haber
»  "Halkımız Sebzeleri İyi Yıkasın"
»  ‘18 Yaş Altına Ücretsiz Ulaşım’ Önerisi
»  Çatışma Bölgelerinin Çocuk Kurbanları
»  Erdoğan: Bağdadi’nin Hanımını Yakaladık
»  Yeni Anket:.. .3 Parti Barajı Aşabiliyor
»  Trump'a Skandal Çağrı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.