Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5562
EURO
34,7427
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.487,280
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan, Yaverini Çakı İle Sınamış!
Erdoğan, Yaverini Çakı İle Sınamış!
 
Darbe girişiminden 16 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, şu an tutuklu bulunan darbeci yaveri Albay Ali Yazıcı’yı bir ‘çakı’ uzatarak sınadığı ortaya çıktı.
 
30.9.2016 - 09:36

15 Temmuz darbe girişiminden 16 gün önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilginç bir olay yaşanıyor. Ankara Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın verdiği bilgiye göre, FETÖ'cülerin ihanetinin boyutunu ortaya koyan olay, 29 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen iftar yemeğinden 1 saat önce meydana geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaveri arasında geçen diyalog, Yaver Albay Ali Yazıcı'nın ifadesiyle ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanı ile yaver arasında geçen diyalog şöyle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftardan 1 saat önce Yazıcı'yı makam odasına çağırarak bir zarf uzatıyor ve açmasını istiyor. Zarfta kendisi hakkında bir yazı olduğunu düşünen yaver, tereddüt geçirip zarf açacağı bulamayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan ona kırmızı saplı küçük bir cep çakısı uzatarak "Al bununla aç" diyor. Yazıcı, zarfı açıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kâğıdı çıkarıp okumasını istiyor. Yazıcı'nın paniği daha da artıyor. Ancak yazının kendisiyle ilgili olmadığını anlayınca derin bir nefes alıyor. Zarfı açtığı çakıyı Cumhurbaşkanı'na uzatan Yazıcı, "Sende kalsın, lazım olur" yanıtını alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaver arasındaki bu diyalog bir güven testi miydi orası net değil ancak ondan sonraki tavır ve yaklaşımları, FETÖ'cülerin nasıl bir güç sarhoşluğu yaşadıklarını gösteriyor. Aynı gün İstanbul Yeşilköy'de düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de güvenlik zirvesi düzenledi.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı. Orgeneral Akar'ın Külliye'ye gelişinde karşılanması görevi bulunan Ali Yazıcı, kendi emir askerine "Git şu Genelkurmay Başkanı'nı al gel" diye sesleniyor ancak sonra Akar'ı kendisi karşılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o günkü iftar yemeğinde FETÖ'yle ilgili sözleri de dikkat çekiciydi: "İnlerine gireceğiz demiştim; girdik. Ne oldular? Kimi Pennsylvania'ya kaçtı, kimisi Avrupa'ya, kimisi değişik yerlere kaçtı, bine yakın kaçanların sayısı. Cumhurbaşkanlığı'na da girmişlerdi, belki hâlâ da vardır. Onların üzerinde de çalışıyoruz, söyleyeyim, ya kendileri istifa eder giderler, nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler."

'ÇORLU'YA TAYİNİM ÇIKMIŞTI'

Darbe girişiminin ardından tutuklanan Başyaver Ali Yazıcı, savcılıktaki ifadesinde, nisan ayında Çorlu Topçu Alay Komutanlığı'na tayininin çıktığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın uygun göreceği bir zamanda Çorlu Alay Komutanlığı'na gidecektim ancak 15 Temmuz tarihi itibarıyla görevimin başındaydım" demişti. (Habertürk)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ordu'da Çatışma: 6 Terörist Öldürüldü

Darbeci Emir Subayı Bülbül Gibi Öttü!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Lozan Cevabı
»  Hablemitoğlu Cinayetinde Flaş Gelişme
»  Bahçeli: FETÖ Şeytan Uşağıdır
»  Adil Gür'den Bomba Erken Seçim Yorumu
»  Meclis'te Muharrem Ayı Hazırlığı
»  Doğalgaz"da Flaş İndirim!
»  Erdoğan'dan Flaş Lozan Çıkışı!
»  Yozgat Valiliği'nden Yasak Açıklaması
»  CHP'li İnce'den O İddialara Yanıt!
»  Atılan Öğretmenler Maaşı Geri Verecek
»  Ferö'cüler Almanya'ya İltica Kuyruğunda!
»  Yüksekova’da Üç Korucu Şehit!
»  MGK'dan 'OHAL' Uzatılsın Tavsiyesi
»  Gökçek: Artık Darbe Yapamazlar!
»  Meclis'te Cami Sıkıntısı!
»  Sabah Emre Uslu'yu da Buldu!
»  Bakan Bozdağ'dan Adil Öksüz Açıklaması!
»  Muğla'da Korkutan Deprem
»  CHP'li Tekin'den Ortak Hükümet Çağrısı
»  Fetö'cülerin 'Pes' Dedirten Sapkınlığı!
»  Üsküdar'da Çok Sayıda Tabanca Bulundu
»  Gökçek Kimi Hedef Aldı?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.