Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3126
EURO
35,1059
IMKB
8,966
ALTIN
2.279,320
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan Yine Hürriyet'e Vurdu!
Erdoğan Yine Hürriyet e Vurdu!
 
Erdoğan: Arbedede camları kırılan gazete için dünyayı ayağa kaldıranlar Akit ve Yeni Şafak saldırılarına ne diyecek?
 
11.2.2016 - 12:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Şafak ve Yeni Akit'in binalarına yönelik saldırıları şiddetle kınadığını belirtti. 1 Kasım öncesi Hürriyet binasına yönelik AKP'li bazı grupların da yer aldığı saldırılar için "arbede" nitelemesi yaptı. Erdoğan, "Dünyayı o zaman ayağa kaldıranların tepkisini şimdi çok dikkatle izleyeceğim" dedi.

Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin İstanbul'daki merkezlerine sabah erken saatlerde molotof kokteyli ve silahla saldırı gerçekleştirilmişti.

Erdoğan, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"TÜGİK'in ekonomi politikalarının yanında ülkemizin en büyük sorunlarında koyduğu yerli duruşu takdir ediyorum. Türkiye içeride ve dışarıda topyekün bir savaş veriyor. Bu sabah Akit ve Yeni Şafak gazete binalarına saldırı düzenlendi. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Geçmişte bir başka gazetemizin giriş kapısının camları silahlı saldırıda değil, arbede de kırılmıştı. Dünyayı o zaman ayağa kaldıranların tepkisini şimdi çok dikkatle izleyeceğim.

"Arbedede camları kırılan gazete için
dünyayı ayağa kaldıranlar..."

Ülkemizde geçmiş yılda ve bu yılda yaşanan gelişmeler birilerini karamsarlığa soktu. Türkiye şuan istikararlı bir şekilde devam etmektedir. Genç iş adamlarımız hiçbir şekilde morallarini bozmasın. Tatillerinizi yurt dışında yapmayın, Türkiye'de yapın. Türkiye'nin durumu kötü değil,  2015'in ilk çeyreğinde Türkiye yüzde 4 büyüdü. 2015'te açılan  şirket sayısı bir önceki yıla göre 59 binden 68 bine yükseldi. Beyaz eşya satışlarımız arttı. Cari açığımız azaldı. Turizm gelirlerindeki düşüş küresel piyasayla ilgili gözüküyor. Bu sorunuda çözeceğiz. Bu gazeteleri yayınlarını beğenmedikleri için kürsüden fırlataranları da izleyeceğim. Devletin milletin yanında yer alanlar ve karşısında duranları belli ettiler.

Ülkemizde geçmiş yılda ve bu yılda yaşanan gelişmeler birilerini karamsarlığa soktu. Türkiye şuan istikararlı bir şekilde devam etmektedir. Genç iş adamlarımız hiçbir şekilde morallarini bozmasın. Tatillerinizi yurt dışında yapmayın, Türkiye'de yapın. Türkiye'nin durumu kötü değil,  2015'in ilk çeyreğinde Türkiye yüzde 4 büyüdü. 2015'te açılan  şirket sayısı bir önceki yıla göre 59 binden 68 bine yükseldi. Beyaz eşya satışlarımız arttı. Cari açığımız azaldı. Turizm gelirlerindeki düşüş küresel piyasayla ilgili gözüküyor. Bu sorunuda çözeceğiz.

Dünyanın diğer ülkelerinde faiz oranları eksi değerlerde. Faizin yüksek olduğu Türkiye'de yatırım nasıl olacak. Yatırımın durduğu yerde istihdam durur ve uluslararası rekabet gücünüz biter. 2015'te Türkiye'nin tökezleyeceğini umanlar bir kez daha hüsrana uğradılar. Uluslararası kuruluşların açıkladıkları değerlendirmeler siyasi kaynaklıdır. Biz neler yapabileceğimizi biliyoruz. Kararlılıkla hedeflerimize büyüyoruz.

"Bizim anlımızda enayi yazmıyor"

Son haftalarda Esad ve destekçileri sivillere yönelik saldırılarını artırdı. İnsanların sığındıkları alanlar ve yardım gönüllüleri Rusya ve Esad bombardımanına hedef oluyor. Biz en kötü senaryoyu hesaplayarak önlemlerimizi alıyoruz. BM, sen ne işe yarıyorsun. Türkiye elinden geleni yaparken BM, sen ne yapıyordun. Dünya'daki diğer ülkelerin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar. Bizim anlımızda enayi yazmıyor. Bir yere kadar sabır ederiz sonra gereğini yaparız. Türkiye 5 yıldır sayıları 3 milyona yaklaşan mültecilere zaten sahip çıkıyor. Güvenli bölgeyi her görüşmemizde söyledim. Kurulacak bölge adeta bir barış şehiri olsun. 3 milyar avro verelim dediler ve bu parayı projelere bağladılar. Hani nerede 3 milyar avro. Her şey ortada, yapılanlar ortada. Avrupa samimi değil.

Müttefikimiz ABD, PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini söyledi. Kendi ulusal elemanına Kobani'de plaket veriyorlar. Bütün bu gerçekler ortadayken Türkiye'ye uluslararası yükümlülüklerini hatırlatmak iki yüzlülüktür. BM, bize çağrıda bulunmak yerine tüm kurumlarıyla mülteci konusunda daha fazla mücadele etmeli



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TV NET'e yayın Durdurma Cezası

Akit ve Yeni Şafak Saldırılarına Kınama!

Star Yazarına Göre Gül-Erdoğan Buluşması
»  Yeni Şafak ve Akit'e Silahlı Saldırı
»  Kanal 24'ten TRT'ye Üst Düzey Transfer
»  İran'dan Türkiye'ye Gitmeyin Çağrısı
»  Star Yazarından Hilafet Çağrısı
»  İran'da TV Sunucusuna Ahkaksız Teklif!
»  Medya Patronu Muhabiri Dövdü
»  Yandaş Medya'da Kılıçlar Çekildi
»  Geçen Hafta Hangi Gazete Ne Kadar Sattı?
»  Perinçek'i Mutlu Eden TRT Haberi!
»  Dolmabahçe'de Medya Buluşması!
»  Canlı Yayında Çıplak Eylemci Şoku
»  Akın İpek'in Annesi Evinden Çıkarılıyor
»  Ethem Sancak'tan Kanal7'ye Dijitürk Golü
»  Beyaz Show'da 20 Yıl Sonra Bir İlk!
»  Davutoğlu’na Baransu Mektubu
»  Cumhuriyet'ten Çok Sert BalbayAçıklaması
»  Ünlü Sunucuya Canlı Yayında Taciz
»  Simge Fıstıkoğlu'nun Acı Günü
»  Aydın Doğan: Her türlü Terörü Lanetledik
»  TRT Skandalı TBMM'ye Taşındı
»  'Beni Fetullah Gülen Kovdurdu'!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.