Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4843
EURO
34,9549
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.438,920
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan İsrail ve Rusya Açıklaması
Erdoğan dan İsrail ve Rusya Açıklaması
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde varılan mutabakat ve Rusya ile ilişkilerde yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Türkiye olarak bu süreci Filistinli kardeşlerimizle istişare ederek yürüttük. Kendileri bu gelişmeleri olumlu buldular biz de ona göre devam ettik. Gazze’deki Filistinlilere nefes aldıracak mağduriyetlerini düzeltecek adımları süratle atacağız. Anlaşmanın hayata geçmesinde katkısı olan ABD Başkanı Obama başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Rusya ile de bir uçak krizimiz vardı. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için adımları attık" dedi.
 
28.6.2016 - 00:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda esnaf ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi. İftarda, "Hem okudum hem de yazdım" türküsünün nakarat kısmını okuyan Erdoğan, "Biz ne esnafımızı ihmal edip orta direğe bel verdireceğiz ne de tek bir Mehmedimizin boşuna can vermesine müsaade edeceğiz" dedi.

İSRAİL İLE ANLAŞMADA KATKISI OLAN ABD BAŞKANI OBAMA’LA TEŞEKKÜR ETTİ

İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde varılan mutabakata ilişkin Erdoğan, "2010 yılında Mavi Marmara’nın basılıp 10 vatandaşımızın şehit edilmesinin ardından İsrail ile sorunlu bir döneme girmiştik. ABD başta olmak üzere üçüncü tarafların girişimleri oldu.

Biz 3 şartın yerine getirilmesini istedik. İsrail bu eyleminden dolayı ’Türkiye’den resmen özür dilemelidir’ demiştim. 2013’te Obama’nın şahitliğinde İsrail Başbakanı bu özrü bana iletti.

İkinci şartımız tazminat ödemesiydi. Prensipte üzerinden anlaşılan şartta 20 milyon dolar rakamı kesinleştirildi. Her bir şehidimiz için 2 milyon dolar tazminat yatırılacaktı.

Üçüncü şartımız Gazze’nin hayat şartlarının iyileştirilmesi noktasında ablukanın kaldırılmasıydı. Su maalesef sıkıntı. Denizden su arıtalım veya sondaj dedik. Bu noktada bunu da kabul ettiler. Gıda, sağlık, konut gibi temel ihtiyaçlarda Gazze’ye Türkiye aracılığıyla yardım ulaştırılabilecek. Bayram öncesi bir 14 bin tonluk gemiyle gıda giyim eşyası, ayakkabı bu tür şeyleri Mersin’den yola çıkmak suretiyle Gazze’ye ulaştıracağız.

Türkiye olarak bu süreci Filistinli kardeşlerimizle istişare ederek yürüttük. Kendileri bu gelişmeleri olumlu buldular biz de ona göre devam ettik. Gazze’deki Filistinlilere nefes aldıracak mağduriyetlerini düzeltecek adımları süratle atacağız. Daha önceden söylediğim gemi cuma günü yola çıkacak. Bu gemilerin Aşdod limanına ulaşmasıyla Filistinli kardeşlerimiz ikinci bir bayramı yaşayacaklar. Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı asla unutmuyoruz. Buralardaki hukuksuzluklara karşı itirazlarımızı devam ettireceğiz. Anlaşmanın hayata geçmesinde katkısı olan ABD Başkanı Obama başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"RUSYA İLE OLUMSUZLUKLARI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ADIMLARI ATTIK"

Rusya ile ilişkilerde yaşanan krize değinen Erdoğan, "Rusya ile de bir uçak krizimiz vardı. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için adımları attık. Rusya ile ilişkilerimizi yeniden geliştirme konusunda gönderdiğim mektupla vardığımız mutabakatın her iki ülkenin de hayrına olacağına inanıyorum. Sayın Putin’e gönderdiğim mektupla kendisine hem yaşanan hadiseden dolayı duyduğumuz üzüntüyü ifade ettim hem de geniş bir alanda yapabileceğimiz bölgesel işbirliği imkanlarını hatırlattım. Her iki ülkenin de zararına olan mevcut durumu geride bırakarak ilişkilerimizi normalleştirebileceğimize inanıyorum. Bölgenin barışı, huzuru için bu yakın komşumuz ile özellikle stratejik olarak kurduğumuz bu adımların geliştirmenin gayretine inanıyorum" açıklamasında bulundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Erdoğan Putin ile Görüşecek'

Erdoğan O mektupta Neler Yazdı!

Rus Basınında Mektup Bombası
»  Erdoğan'dan Putin'e Yeni Mektup
»  İşte İsrail İle Anlaşmanın Detayları!
»  MHP'de 10 Temmuz Bombası
»  Sian Ogan Adaylıktan Çekilecek mi?
»  Protestolar Kılıçdaroğlu'nu Güçlendirdi
»  Gezici'den Erdoğan'ı Kızdıracak Anket
»  Türkiye-İsrail Anlaşmasında 8 Ana Nokta
»  Bitlis'te Bombalı Saldırı,1 Şehit
»  Midyat ve Erciş il Oluyor İddiası!
»  Dağlıca'da Askeri Üsse Saldırı; 1 Şehit
»  İsrail İle yeniden El Ele Kol Kola!
»  Antalya'da YangıOlimpos Tahliye Ediliyor
»  Arınç:Her An Seçim Olabilir!
»  MHP'de7 Farklı Senaryo
»  Oktay Vural Akşener'i Destekleyecek mi?
»  Binali Yıldırım: Vesayetle mücadele etti
»  'Bu Sapıklardan Çocuklarınızı UzaktTtun'
»  F.Bahçe'de Operasyon Başlıyor!
»  Genelkurmay,'Cemaatçi' Diye İşe Almadı!
»  Ankara'da AVM'nin Çatısı Çöktü
»  Sıcaklıklar Doğal Afet Seviyesinde
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.