Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3840
EURO
35,0556
IMKB
9,129
ALTIN
2.326,900
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan Kritik Açıklamalar!
Erdoğan dan Kritik Açıklamalar!
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifaları hakkında ilk kez konuştu
 
24.7.2016 - 00:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24'e çok önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Genelkurmay Başkanı'nı Fethullah Gülen'le görüştürmek istediler" dedi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin şu anda  nüfusu 79 milyon. 79 milyonluk bir Türkiye içerisinde şu anda bütün bu kirli  yapıyı, bu terörist yapıyı kurumlarımızdan temizlemek durumundayız. Eğer  temizleyemezsek bunun bedelini çok ağır öderiz. Biz mesela 34-35 yılda bölücü  terör örgütüne ne yazık ki yaklaşık 40 bin şehit verdik, onlarla böyle bir  mücadelenin içinde olduk." dedi.
 
Erdogan, France 24 kanalına verdiği mülakatta, Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili soruları  cevapladı.
 
"Bu başarılı olmayan darbeyle ilgili birçok soru var. Sizin MİT’iniz  saat 16.00’ya doğru bilgilendirdiler, ama siz resmi olarak saat 20.00’de haberdar  edildiniz ve darbecilerden çok kıl payı kurtulabildiniz. Dolayısıyla burada yine  MİT Şefiyle bir araya geldiniz. Tabii önce acaba onunla bugün de görüştünüz, size  istifasını sundu mu ya da belli yaptırımlar olacak mı kendisi için ya da sizin  tam güveninize sahip Genelkurmay Başkanınızla ilgili bir şeyler olacak mı?  sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda gerek MİT Müsteşarı gerek Genelkurmay  gerekse de diğer kuvvet komutanlarla ilgili buna benzer verdikleri herhangi bir  kararın söz konusu olmadığı yanıtını verdi.
 
Erdoğan, "Tabii biz bu kararları verirken veya verecek olursak,  bunları Sayın Başbakanımla beraber otururuz değerlendirmesini yaparız, ondan  sonra nihai kararımızı veririz. Şu anda bir geçiş süreci içerisindeyiz. Bizde bir  söz var, 'Dereyi geçerken at değiştirilmez'. Şu anda biz böyle bir sürecin  içerisindeyiz ve bu sürecin içerisinde de şu anda arkadaşlarımızla  çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şunu çok açık, net söylememiz lazım. Bir  istihbarat zaafı söz konusudur, vardır. Hatırlayın. Amerika'daki ikiz kuleler  vurulduğu zaman kimse istihbarat ne yaptı veya istihbarat görevden alındı mı?  Böyle bir soru sormadı? Fransa'da bu olaylar oldu değil mi, orada da istihbarat  zaafı yok mu? Var. Belçika’da olduğunda, biz Belçika’ya üstelik önceden bilgiler  verdik, dedik ki; bak böyle böyle, şu şu şu isimler teröristtir, DAİŞ'tir,  bunlara dikkat edin. Bizi dinlemediler, değil dediler ve ondan sonra  havalimanında o olaylar oldu. İngiltere olayı aynı. Şu anda Almanya’daki mevcut  gelişmeler aynı. Sormazlar mı, nerede istihbaratınız? Demek ki zaman zaman  istihbarat zaafları olabiliyor. Ama bütün bunlara rağmen biz Sayın Başbakanımızla  değerlendirmelerimizi yaparız, atacağımız bir adım varsa bu konuda ondan sonra  atarız. Şu anda hepsi görevinin başındadır." ifadelerini kullandı.
 
"Ama kendisi size istifasını sunmadı?" sorusuna ise Erdoğan, "Hayır"  cevabını vererek böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti.
 
Erdoğan, "Zaten gerek kendisi gerek Genelkurmay Başkanımız, bu konuda  tasarruf size aittir, sizler bu konuda bizimle ilgili hangi tasarrufta  bulunursanız bizim buna karşı söyleyecek bir şeyimiz yok, vereceğiniz herhangi  bir görevi de yapmaya yine devam ederiz, bizde bu anlayış hakimdir." dedi.
 
Darbe girişiminin ardından devam eden operasyonların ne zamana kadar  devam edeceği konusundaki soru üzerine ise Erdoğan, bu noktada burada rakam  vermenin mümkün olmadığını kaydetti.
 
Erdoğan, "Şunu bir defa görmemiz lazım. Türkiye'nin şu anda nüfusu 79  milyon. 79 milyonluk bir Türkiye içerisinde şu anda bütün bu kirli yapıyı, bu  terörist yapıyı kurumlarımızdan temizlemek durumundayız. Eğer temizleyemezsek  bunun bedelini çok ağır öderiz. Biz mesela 34-35 yılda bölücü terör örgütüne ne  yazık ki yaklaşık 40 bin şehit verdik, onlarla böyle bir mücadelenin içinde  olduk. Şu anda bakın onlara karşı operasyonlar yapıyoruz ara vermeksizin, böyle  bir durum söz konusu. Şimdi burada da bunların 40 yıllık devletin kurumlarındaki  yerleşimi var, bu 40 yıllık yerleşimi bizim çözmemiz lazım. Aynen bunlar kanser  virüsü gibi bir metastaz yapmış vaziyette. Bunu bizim en ideal şekilde kazımamız  lazım ki devlet bir daha bu sıkıntıları yaşamasın. Silahlı Kuvvetlerimizde,  Emniyet Teşkilatımızda, çeşitli bakanlıklarımızın hepsinde var. Hatta hatta özel  sektörümüzde var, hepsi müşteki, hepsi şikayetçi. Ama bu çıkarmış olduğumuz  Olağanüstü Hal Yasasıyla da birlikte atacağımız adımlarla, kanun hükmünde  kararnamelerle bu işi çözmenin gayreti içinde olacağız." değerlendirmesinde  bulundu.
 
"Bu tamamen ülkemizde bir darbe girişimidir"
 
"Elbette Batılı ülkelerden yapılan eleştirileri duyuyorsunuzdur,  Fransa Dışişleri Bakanı, Almanya, Avrupa Birliği, özellikle Avrupa Birliği Dış  Politika Temsilcisi Mogherini medyada, eğitimde, adalette yapılan bu  operasyonların kabul edilemez olduğunu söyledi. Hatta olağanüstü halde bile bazı  haktan-hukuktan sapılamayacağını söyledi. Avrupa’daki birçok ülkede bu operasyon,  temizlik operasyonunda aslında bir cadı avı başlatıldığı söyleniliyor Gülencilere  karşı, sizin cevabınız ne olur buna? sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle  cevap verdi:
 
"Şimdi ben tabii onların ne dediğine bakmıyorum, çok da  ilgilenmiyorum. Ben şuna bakıyorum. Örneğin, Fransa'da 3 ay artı 3 ay, artı 6  aylık olağanüstü hal yasası ilan edildi. Belçika'da olağanüstü hal, Amerika  Birleşik Devletleri’nde Ferguson sebebiyle olağanüstü hal, aynı şekilde Münih’te  olağanüstü hal ilan edildi. Kaç kişi öldü? 6 kişi. Ben az önce size 246 kişiden  bahsediyorum. Öbür tarafta 2 bin 185 yaralıdan bahsediyorum. Bunun yanında  Florida'da, aynı şekilde İspanya'da Aralık 2010'da yine bu şekilde ilan edilen  olağanüstü hal vardı. Fakat bunların hiçbirisi bizim şu anda yaşadığımızı  yaşamadılar, onlar bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmadılar. Bu tamamen  ülkemizde bir darbe girişimidir, bu devleti yıkmaya yönelik bir adımdır.
 
Bütün bu adımları atarken, eğer medya bu darbe girişiminin  arkasındaysa yazılı ve görsel medya, onlar da bedelini öder, bu yasada var,  hukukta var. Yasanın içerisinde ne varsa, onlar da buna uymak zorundalar. Yasayla  darbe yapılır mı? Ama bunlar ne yazık ki Pensilvanya’dan aldıkları talimatla bu  ülkede bu darbe girişiminde bulundular. Bakın şu anda itirafçılar var ve bu  itirafçılar talimatı nereden aldıklarını söylüyorlar. Hatta hatta çok daha ileri,  Genelkurmay Başkanımızın şu anda rehin tutanlardan işte bir tanesi; 'Sizi kanaat  önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım' diyecek kadar ileri  gidiyorlar. Bunu ilk defa şu anda France 24’te söylüyorum, böyle bir süreç var.  Biz bu süreci bir kenara koyabilir miyiz? Mogherini önce bu noktada bir defa  değerlendirmeleri iyi yapsınlar, konuya iyi hakim olsunlar. Önce bilgiyi bizdeki  kaynaklardan alsınlar, Türkiye’nin yönetimine karşı olanlardan değil."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Olmak Var, Dönmek Yok Dedik"

Islak İmza Kumpasında Flaş Gelişme

Kimliksiz Gezene Para Cezası!
»  İşte Cemaatin Kapatılan Kurumları
»  'Çok Kötü Bir Sınav Verdiniz'
»  Şamil Tayyar'dan Flaş Sözler
»  OHAL İle İlgili İlkKararname Yayınlandı
»  Gazi Mecliste Flaş Sözler!
»  Muhafız Alayı'na Operasyon!
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis'te
»  AKM'YE Hakimiyet Milletindir Bayrağı!
»  Hakan Şükür Ortaya Çıktı!
»  Ve Jandarma İçişlerine Bağlanıyor!
»  2 Bakan,Gülen'in İadesi İçin ABD Yolcusu
»  "Yunan Adalarında Ne İşim Var"
»  Gülen Darbeyi İtiraf Etti!
»  Cuntacı Girişim Paralarını Bile Çekmiş!
»  ABD'den Gülen'in İadesi için Teklif!
»  Darbecilerin Mallarına El Konulacak!
»  İşte Fuatavni'nin Başındaki İsim
»  Perinçek: Bundan Sonraki Hedef...
»  Balyoz Sankılarına Acil Görev Emri!
»  ''2 Tuğgeneral Albay'dan Emir Alıyordu''
»  PKK'nın Hücre Evine Baskın,3 Polis Şehit
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.