Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5814
EURO
34,6861
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.520,880
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan: Bu Faizler Düşecek
Erdoğan: Bu Faizler Düşecek
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz düşürülmeye devam edileceğini açıkladı.
 
26.11.2021 - 15:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de 'faiz düşecek, ekonomi programından dönmeyeceğiz' dedi.

Deprem konutları teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye, dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik deprem müdahale sistemine sahiptir" diyen Erdoğan, "Avrupa ve ABD başta olmak üzere pek çok yerde yaşanan afetlerin ardından aylarca kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen insanlar olduğunu biliyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden yapılan İzmir Alsancak Stadı'nın adının Mustafa Denizli olduğunu da açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

AVRUPA VE ABD'DE AYLARCA YARDIM BEKLEYENLER VAR: Depremin ilk anından itibaren devlet ve hükümet olarak afetzede vatandaşlarımızın yanında olduk. Yürütülen her çalışmayı yakından takip ettik. Sadece İzmir'in acısını paylaşmakla kalmadık, dertlerini çözecek adımları attık. Türkiye, dünyanın en hızlı, en etkin, en pratik deprem müdahale sistemine sahiptir. Avrupa ve ABD başta olmak üzere pek çok yerde yaşanan afetlerin ardından aylarca kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen insanlar olduğunu biliyoruz. İzmir'de depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık. Hiç kimseyi aç, açıkta bırakmadık. Kaybettikleri canların ve yıkılan evlerinin acısını, ilave sıkıntılara sokmadan çözdük.

BERGAMA VE BAYRAKLI'YA MİLLET BAHÇESİ SÖZÜMÜZ VAR: Elazığ'da 23 bin 677 konut ve 2 bin 515 köy evi, Malatya'da 6 bin 287 konut inşa ederek vatandaşlarımıza hediye ettik. İzmir depreminin ardından toplam 5 bin 74 konut ve 353 dükkan yapma kararı aldık. Bugün, sözümüzü tutuyor ve ilk etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz. Bu bölgedeki inşaatlardan kalan 741 konut ve dükkanı da kısa sürede hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bu üç bölgede yatırım tutarı 750 milyon liradır. Rezerv alandaki projede ise 397 konutu yılbaşına kadar tamamlamış ve sahiplerine teslim etmiş olacağız. İzmir'de yaptığımız deprem konutlarının ödeme tutarı ve vadelerini paylaşmıştık. 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3+1 konutları da 220-260 bin lira arasında sahiplerine veriyoruz. İlk 2 yılı ödemesiz 20 yıl vadeli ödeme planına göre 2+1 konutların taksitleri 740 liradan, 3+1 konutların taksitleri ise bin 20 liradan başlayacak. Son 9 yıldır İzmir'de riskli yapı olarak belirlediğimiz 20 bine yakın binayı yıkmış ve dönüşüm projelerini başlatmıştık. Kentsel dönüşüm projelerini rıza ve yerindelik esasına göre yürütüyoruz. 2023 projelerimiz arasında Bayraklı ve Bergama'ya 2 millet bahçesi kazandırma sözümüz var. Bunlarla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz.

VATANDAŞLARIMIZA ÇAĞRI YAPIYORUM: İzmir'e çevre ve şehircilik alanında 23 milyar lira yatırım sağladık. 5 milyar liralık yatırımın inşası devam ediyor. Afetlere hazırlık kapsamında 81 ilimizde il risk azaltma planlarını bitirdik. 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Halen 110 milyar liralık 330 bin dönüşüm projesi devam ediyor. Ülkemize kazandırdığımı 1,1 milyon konut da deprem afetine karşı en önemli gücümüzdür. Vatandaşlarımızı sadece başlarını sokabilecekleri bir ev sahibi yapmıyor, depreme dayanıklı konutlara kavuşturuyoruz. Tüm vatandaşlarımıza riskli yapılarını süratle dönüşüme sokmaları çağrısı yapıyorum.

ALSANCAK STADININ ADI MUSTAFA DENİZLİ OLACAK: İzmir'imize 19 yılda 85 milyar lira yatırım yaptık. Bugün, Alsancak'taki 14 bin kişilik 101 milyon lira yatırımla yeni stadımızı hizmete açıyoruz. Adını da Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirlediğimiz tesisin hayırlı olmasını diliyorum.

İZMİR'E İDEOLOJİK SAPLANTILARINI GİYDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR: Belediyelerin sorumluluğunda olan sorunları hükümete atmak dışında yaptıkları başka bir iş var mı? Seçimlerde verdikleri sözleri alt alta yazın, bunların hangisinin hayata geçirildiğine bakın. Sıfıra yakın vaat gerçekleştirme tablosu göreceksiniz. Amacım siyasi polemik değil. Sadece İzmir adına duyduğum üzüntüyü paylaşıyorum. Hiçbir eser ortaya koymadan, ideolojik saplantılarını giydirmeye çalışanların gerçek yüzlerini görmeye başladığınızı biliyorum. Milletimizin değerleri, hayat tarzı üzerinden istismar siyaseti yapanların ne bu şehre, ne bu ülkeye en küçük faydası olmamıştır. Hep yalan, yanlış iftira ile sizleri oyalama yoluna gitmiştir. Ülkenin ve milletin ihtiyacı eser siyasetidir. Bay Kemal'in, CHP'nin ortaklarına bakın notunuzu öyle verin. Geçtiğimiz haftalarda gençlerimizle bir araya geldiğimizde kütüphanelerin 24 saat açık olacağını söylemiştim. Şehrimizin tarihinde önemli bir yeri olan Tekel Fabrikası'nı içinde kütüphanesi de olan kültür sanat merkezi haline dönüştürmeyi planlıyoruz.

MİLLET İHANETLERİ GÖRDÜ: 1960'tan bu yana ülkemize musallat olan her darbe, ekonomimizin bağımsızlığını da örseledi. Dikkat ederseniz bu günlerde CHP ekibi "ülke yandı, bitti" diye ortalığı birbirine katıyor. CHP iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500'leri bulan faizleri gördük. Hatırlayın bu ülke onların döneminde işsizliğin baş yaptığı Başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı günleri yaşadı mı? Bu ülke onların bankaların içlerinin boşaltılarak milletin cebinde yüz milyarca lira çalındığı ihanetler gördü. Biz işte onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Hem 1920'de Meclis açıldığında hem 1923'te ortaya konan ruhu yeniden dirilttik. Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden nereye... (Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine tepki göstererek) Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da, çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Kim Bu Dış Güçler Açıkla da Bilelim"

AKP'den 'Geçim Derdini Teşhis' Anketi

Bahçeli: CHP Fırsatçıdır, Faziletsizdir
»  Kılıçdaroğlu’ndan ‘Rabia’ Göndermesi
»  EPDK Yeni Zammı Yalanladı
»  "Bu Yıl 251 Kadın Cinayeti İşlendi"
»  TURKOVAC İçin Acil Kullanım Başvurusu
»  ABD'den 'Sözde' Demokrasi Zirvesi!
»  Almanya'da Üçlü Koalisyon Dönemi
»  BAE İle Swap Anlaşması İmzalandı
»  CHP Seçim Mitinglerine Başlıyor
»  Prens Geldi, Dolar Düştü
»  Adalet Bakanlığı'na 12 Bin 400 Personel
»  Dolarda Sert Dalgalanma ve Düşüş
»  MHRS, Alo 182 ve Randevu Krizi
»  Dolar,Euro ve Altında Son Durum
»  Erdoğan'dan İslam Dünyasına Mesaj
»  Akşener:Panik Rüzgârları Esmeye Başlamış
»  İYİ Parti'den 'Sokağa Çıkmayın'Çağrısı
»  İYİ Parti'den Erdoğan'a Flaş Çağrı
»  İstanbul ve Ankara’da Hükümete Protesto
»  Merkez Bankası'ndan Flaş Kur Açıklaması
»  Akşener Ekonomi Kurmaylarını Topladı
»  CHP MYK’sı Olağanüstü Toplanıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.