Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5237
EURO
34,8078
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.444,990
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan: ''Nankörllük Etmeyin''
Erdoğan:  Nankörllük Etmeyin
 
Cumhuriyet döneminde etle tırnak gibi iç içe geçmiş bu ülkenin her insanının kılık kıyafetinden, etnik kökeninden, inancından dolayı ayrımcılğa maruz kaldığı oldu. Terör örgütün vahşeti bölge insanını iki ateş arasında bıraktı. Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Sizin Kürt oluşunuz, Zaza oluşunuz, Boşnak’ı ile, Gürcü’sü ile, Romanıyla vs… beni hiç biri ilgilendirmiyor. Yaratılan yaratandan ötürü sevdim.
 
2.5.2015 - 21:38

Birileri "Kürtlerin yegana temsilcisi biziz" diyor. Bu yuhlar güzel de bu yuhların demokraside asıl atılması yer belli değil mi?

Hakkari’de Yüksekova’da 150 yataklı hastanenin açılışını yapacağım, Gidemezsiniz” dediler. Aynı gün ikinci hastaneyi açacağım, onları da tehdit ettiler, kimse gelemedi. Genç bir bayan doktor yanıma geldi “Biz evlerimize giderken tehdit ediliyoruz. Ne olur hastanenin yanında lojman yapın rahatlayalım. Hemen talimat verdik. Düşünebiliyor musunuz?

“DANA GİBİ YÜREK VAR”
Sloganlar üzerine erkeklere seslenen Erdoğan “Bak hanımlar ne diyor. “Allah’tan başkasından korkmayız. Bak şimdi burada dana gibi yürek var“ dedi.  Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:

Neden işsizlik buralarda fazla. İşadamı buraya gelip yatırım yapamıyorum. Çekiniyor, korkuyor. Bunlarda insaf yok. Bunlar, okulları, kütüphaneleri, camileri yakıyorlar. Çıkmış Diyanet’i kaldıracağız diyor. Benim Kürt kardeşim, Zaza kardeşim dindardır, dindar.

“İNANÇLARIMIZLA OYNAMAYA BAŞLADILAR”
Bunlar adeta bizim  inançlarımızla oynamaya başladılar. Beyefendi rahatsız oluyor. "Cumhurbaşkanı meydanlara kimin parasıyla çıkıyor" diyor. Devletin parasıyla çıkıyorum. Benim hakkım. Yüzde 52 oyla buraya geldim. Sen yüzde 52’yi alsaydın sana da ben saygı duyardım ama sen saygısızlık yapıyorsun. Geçen gün baktık ki ağabeyi de dağlardaymış meğerse.

Kaldıracağız dedikleri Diyanet, Kuran-ı Kerim’in Kürkçe mealini hazırladı. Pek çok eseri de Kürtçeye tercüme ediyor.  Neden? Ben 78 milyonun Diyanetiyim diyor. Bu ülkede bu millet imam hatip okulları kurdu, sahip çıktı. Bir ara sayısını 60 bine indirdiler. Şuanda imam hatip okullarının sayısı 1 milyona ulaştı. Zorla mı, silahla tehdit edilerek mi ulaştı. Yok yok. Eğitim özgürlüğü bu.

Ben dertliyim. Kızlarım imim hatipte, üniversitelerde başörtüsüyle okuyamadı. Ama şimdi bu dertler kalktı.  Biz bunun gereğini yaptık. Bizi bölemeyecekler, ayıramayacaklar. Sizden ricam şu. Aman ha. Et ile tırnak gibi olmalısınız. Hiç ayrım yok. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim Rabia’mız da bu.

Şimdi bunlar yanlarına paralel yapıyı aldılar. Beraber çalışıyorlar. Bugün Mehdi Bey ile konuşmuştum. Diyarbakır Belediyesi’ni ziyaret edecektim. Dediler ki havalimanında sizi karşılayacaklar. Yüzde 52 oy ile seçilmişsin. Belediye Başkanı sizi gelip karşılamaz mı? Son anda bunlar Kandil’den talimat almışlar. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yetirdi, onun için havalimanına gitmeyeceksiniz. Buradan sesleniyorum. Ben her patiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir parti var tabi. Gelmeyince Hanımefendi ben de belediyeyi ziyaret etmedim. Bunlar bilinsin ki, istismar edilmesin. Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li, geldi karşıladı. Ben de belediyeyi ziyaret ettim, kendisinden brifing aldım.

"BEN DERTLİYİM"
Bu ülkede bu millet imam hatip okulları kurdu, sahip çıktı. Bir ara sayısını 60 bine indirdiler. Şuanda imam hatip okullarının sayısı 1 milyona ulaştı. Zorla mı, silahla tehdit edilerek mi ulaştı. Yok yok. Eğitim özgürlüğü bu. Ben dertliyim. Kızlarım imim hatipte, üniversitelerde başörtüsüyle okuyamadı. Ama şimdi bu dertler kalktı.  Biz bunun gereğini yaptık. Bizi bölemeyecekler, ayıramayacaklar. Sizden ricam şu. Aman ha. Et ile tırnak gibi olmalısınız. Hiç ayrım yok. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim Rabia’mız da bu.

"KANDİL'DEN TALİMAT ALMIŞLAR"
Şimdi bunlar yanlarına paralel yapıyı aldılar. Beraber çalışıyorlar. Bugün Mehdi Bey ile konuşmuştum. Diyarbakır Belediyesi’ni ziyaret edecektim. Dediler ki havalimanında sizi karşılayacaklar. Yüzde 52 oy ile seçilmişsin. Belediye Başkanı sizi gelip karşılamaz mı? Son anda bunlar Kandil’den talimat almışlar. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yetirdi, onun için havalimanına gitmeyeceksiniz. Buradan sesleniyorum. Ben her patiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir parti var tabi. Gelmeyince Hanımefendi ben de belediyeyi ziyaret etmedim. Bunlar bilinsin ki, istismar edilmesin. Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li, geldi karşıladı. Ben de belediyeyi ziyaret ettim, kendisinden brifing aldım



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'En Büyük Tanığım Bülent Arınç'!

Maket,Pasta, Derken Şimdide Kabe Lokumu

Yargıya Büyük Operasyon Geliyor
»  Kaymakam'dan cemevine dava
»  Bahçeli’den 1 Mayıs Açıklaması
»  Bin 426 Subay Aklandı!
»  THY dergisinde ‘Başyazı’ Krizi!
»  ''1 Mayıs Benim de Günüm''
»  Binali Yıldırımdan Flaş Sözler
»  İkinci Hakim de Tutuklandı
»  Gül'den Davutoğlu'na Yalanlama!
»  Turistlere 1 Mayıs Eziyeti
»  'Soykırım Olmadı' Bildirisi
»  Cem Yılmaz'ın 1 Mayıs İsyanı!
»  ''Niye, Allah Kürtçe Bilmiyor mu? ''
»  Vapur ve Metrobüse 1 Mayıs iptali
»  Taksim ve Beşiktaş'ta Binlerce Polis
»  AP’nin Ermeni Kararı Aynen İade
»  Aranan Hakimden Flaş Tweet'ler
»  Tahliye Kararı Veren Hakime Tutuklama
»  Erdoğan: Her Partiye Eşit Mesafedeyim
»  Flaş..O 2 Hakim Hakkında Gözaltı Kararı!
»  Baykal'ın Koalisyon Tahmini!
»  'Baykal'ı Arayıp Helalleştim'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.