Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3196
EURO
35,0662
IMKB
9,021
ALTIN
2.279,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan Afganistan ve Suriye Mesajı
Erdoğan dan Afganistan ve Suriye Mesajı
 
Cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, Suriye'deki son durumla ilgili terör örgütlerine ve ABD'ye karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini belirterek "Tüm bunlara karşı da mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edecektir" dedi.
 
15.10.2021 - 15:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler de yargıya özellikle müracaat ettik. Sorgulanmasını istedik. Kimse çıksın ortaya dedik. Böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine asla bizler iktidar olarak fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara meydanı boş bırakmayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'ABD güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz'
Erdoğan Suriye'deki son durumla ilgili yöneltilen soruya, "Suriye'de sadece kuzeyi değil, genelinde bildiğiniz gibi PKK, YPG, PYD buralarda cirit atıyor. Bunlara destek veren ülkelerin başında da koalisyon güçleri, Amerika geliyor. Bunların verdiği her türlü destek, silah, mühimmat bunlarla birlikte burada terör estiriyorlar. Bunlara karşı bizler mücadelemizi veriyoruz. Rejim bunlardan gücünü alıyor. Rejime karşı da bu mücadele sürdürülüyor. Tabi bir yere kadar sabrımız devam etti ve son olarak biliyorsunuz iki polisimiz burada şehit oldu. Zaman zaman sivillerden buralarda şehit olanları görüyoruz. Tüm bunlara karşı da mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine, ABD'nin oradaki malum güçlerine karşı, rejim güçlerine karşı gerekli olan her türlü mücadeleyi vereceğiz bu konuda kararlıyız" diye yanıtladı.

'Her türlü desteği vereceğiz'
Erdoğan, "Taliban dünyada kabul arayışları içerisinde. Henüz ülkeler Taliban'ın şu anki durumunu kabul etmiş değiller. Ülkelerin kendilerini kabulü noktasında arayışları var. Arkadaşlarımızla yaptıkları görüşmelerde özellikle destekler noktasında gerek insani yardım noktasında gerekse Afganistan'daki yeni sürecin işlerliği konusunda talepleri oldu. Bu talepler konusunda da her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Yeter ki Afganistan'daki bu yönetim gerçekten uluslararası ilişkilerde hakikatten Afgan halkının haklarını korumada adil bir yaklaşım içerisinde olsun. Münasebetlerinde bizlerle, uluslararası ilişkilerde adil bir yaklaşım içinde olsunlar. Böyle bir adımın atılması halinde Afgan halkı ile bizim kadim kardeşliğimiz kadim dostluğumuz var. Bunu bir kenara koymamız mümkün değil. Afganistan'ın alt yapısında üst yapısında bizim çok emeklerimiz oldu. Bu emeklerimizi de son ana kadar sürdürdük. Kabil Havaalanı'nın işletmesini bizler yürütüyorduk. Bundan sonraki süreçte de anlaşma yapılabilirse Türkiye, Katar, Afganistan bu tür adımları atabiliriz" dedi.

'Bu tür sıkıntılar batı ülkelerinde de var'
Avrupa'daki enerji krizi ve Azerbaycan'la yapılan gaz anlaşması ile ilgili ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz tedbirlerimizi ciddi manada aldık. Bundan sonraki süreçte de alıyoruz. Azerbaycan ile yapılan bu anlaşmaların hepsi tedbire yöneliktir. TANAP gibi bizim için bir rezervuar adeta söz konusu. Rusya ile anlaşmalarımız bu konuda çok hassas. Bu hassasiyetimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. Gerek Rusya ile olsun, İran, Azerbaycan ile olsun bu tür anlaşmalar bu tür krizleri yaşamayacağımızın işaretidir. Sadece İngiltere değil, birçok batı ülkelerinde bu tür sıkıntılar devam ediyor. Şu an böyle bir sıkıntımız söz konusu değil ve tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Sıkıntı Türkiye için söz konusu değil" şeklinde konuştu.

'Yalan terörü estiriyorlar'
Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler' açıklaması ile ilgili de Erdoğan, "Her şeyden önce bu zat, eğer bu konularda samimi ise, dürüstse bu işin mercii yargıdır. Yargıya müracaat edersin. Delillerini yargıya sunarsın ve bu siyasi cinayetlerle ilgili böyle şeyler varsa yargı da bunların üzerine gider. Fakat bu zat bugüne kadar sabah yalan akşam yalan hayatı böyle geçmiş. Şimdi yanına birilerini toplamış onlar da yalan terörü estiriyorlar. Biz iktidarı nasıl zaafa düşürürüz bunun peşindeler. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor, tutmaz. Şu anda da bizler de yargıya özellikle müracaat ettik. Sorgulanmasını istedik. Kimse çıksın ortaya dedik. Böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine asla bizler iktidar olarak fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara meydanı boş bırakmayız" ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Kavcıoğlu: Her Şey Daha Güzel Olacak.'

Kılıçdaroğlu'ndan Sürpriz Ziyaret

Dolar ve Enflasyon Beklentileri Yükseldi
»  Dolarda Zirve Rekoru Sürüyor
»  Oy Kullanm Sistemi Değişiyor mu?
»  Azerbaycan İle Yeni Doğalgaz Anlaşması
»  FETÖ’nün ‘jandarma’ Ayağına Operasyon
»   "Doğalgaz AKP Döneminde Keşfedildi"
»  Şentop'tan Parlamenter Sistem Açıklaması
»  Bloomberg'den Flaş Merkez Bankası Yorumu
»  En Etkili Coronavirüs Aşısı Açıklandı
»  Babacan: Ülkeye Zarar Vermeye Son Verin
»  "İktidar İşitme Kaybı Yaşıyor"
»  Yerli ve Milli Lafta Kaldı!
»  Artan Vaka Sayıları Ürkütüyor
»  MerkezBankası'nda Gece Yarısı Operasyonu
»  Norveç'te Oklu ve Yaylı Katliam
»  Bilal Erdoğan'danTÜGVA İddialarına Yanıt
»  Çavuğoğlu: Rusya ve ABD Sözünü Tutmuyor
»  Doğru Parti'den Krize Çözüm ve Öneriler
»  Gelecek Partisi’nde Peş Peşe İstifalar
»  "İlk Sandıkta Bu Ucube Sistemi Gidecek"
»  KKTC'de Hükümet İstifa Etti
»  Soylu: Siyasi Cinayet İstihbaratı Yok
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.