Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3806
EURO
34,7593
IMKB
9.945,000
ALTIN
2.429,550
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan MİNSK Grubuna sert Sözler
Erdoğan dan MİNSK Grubuna sert Sözler
 
Azerbaycan ve Ermenistan arasında gece saatlerinde yürürlüğe giren insani amaçlı geçici ateşkes anlaşmasından kısa süre sonra taraflar birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçladı. Şırnak İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ı yapılan ateşkesi bozmakla suçlarken MİNSK grubuna bir kez daha sert bir dille eleştirdi.
 
18.10.2020 - 14:32

 

Erdoğan, "Biz neden Azerbaycan'da varız, kardeşlerimizin yanındayız. Ne deniyor? MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar. Şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı ciddi bir mücadelenin içerisindeler. Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Rusya, ABD ve Fransa, Azeri kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler. Rabbim yardımcılar olsun. İnanıyorum ki bu toprakları Ermenilerden kurtaracaklar" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kongremizden sonra katılacağımız törenle yatırım bedeli 3.5 milyar lirayı geçen 591 projenin resmi açılışını yapacağız. Bu güne kadar Şırnak'a yaptığımız hizmetlerin toplu bilgilendirmesini yapacağız. Resmi açıklamasını gerçekleştireceğimiz eser ve hizmetlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti il kongrelerimizin ilkini Şırnak'ta gerçekleştiriyoruz. Biz de imkanlar el verdikçe il kongrelerimizi vesile ederek vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. Önümüzdeki hafta sonu Kayseri ve Malatya'da olacağız. Siyasi hayatımın sadece son 19 yılında AK Parti genel başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olarak ülkemizin 81 vilayetine defalarca gittim. Ülke ve dünya meseleleriyle ilgili her konuda biz kulağımızı da gönlümüzü de milletimize çeviriyoruz. Siz ne diyor, ne istiyor, ne bekliyorsanız onu yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz sorumluluklarımızın ağırlığına ve çokluğuna rağmen halkımızla muhabbetimizi bu derece sıkı tutarken dikkat ederseniz muhalefet milletimizden mümkün olduğunda uzak duruyor. Kapalı kapılar ardından siyaset yapmak kolay. Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan siyaset yapıyorum diyenler emin olun sufleyi başka yerlerden alıyordur.

"Milletimizin karşısına çıkıp bu ülke için yaptıklarını yapacaklarını, her meseleyle ilgili duruşunu ortaya koyamayandan siyasetçi olamaz."

"Hiçbir siyasi, ideolojik, sosyal, kültürel, ekonomik mülahaza, birlik beraberliğimizden, kardeşliğimizden daha önemli, daha hayati değildir."

Ermenistan tepkisi
"Batı şu anda Azerbaycan'ın yanında değil. Bu gece ateşkes ilan edildi ama ateşkesi Ermeniler yine bozdu. Batı ses çıkarmıyor. Türkiye ses çıkardığı zaman 'Türkiye'ye bak ya hiç de sessiz durmuyor' diyorlar. Durmayacağız, hakkın ve haklının yanında yer alacağız.

Minsk üçlüsüne tepki: Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar
Biz neden Azerbaycan'da varız, kardeşlerimizin yanındayız. Ne deniyor? MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar. Şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı ciddi bir mücadelenin içerisindeler. Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Rusya, ABD ve Fransa, Azeri kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler. Rabbim yardımcılar olsun. İnanıyorum ki bu toprakları Ermenilerden kurtaracaklar."

"Canı yanan biziz. Kanı dökülen biziz. Evlat acısı çeken biziz ama kazanan başkaları. Böyle bir çarpıklığa nasıl göz yumabiliriz. Bu anlayışla biz 18 yıldır ülkemizde herkes için demokrasi, kalkınma diyerek gece gündüz hizmet ediyoruz.

"Okullarınızın diğer okullardan; yollarınızın diğer yollardan, güvenlik ve adalet kurumlarımızın hizmetlerinden diğer yerlerden; hastanelerinizin diğer hastanelerden bir eksiği var mı? Tüm bu konularda herhangi bir eksiklik varsa işte ülkenin cumhurbaşkanı, AK Parti'nin genel başkanı burada. Muhatabınız doğrudan benim. Size hem demokrasi hem kalkınma anlamında en küçük bir ayrımcılık yapılıyorsa failinden hesabını sormak boynumun borcudur. "

"Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyenler bizim değil alçak terör örgütünün yanında yer aldı"
"Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyenler ne yaptı? Bizim değil alçak terör örgütünün yanında yer aldı. Amaçları kaos oluşturarak milleti birbirine düşürmekti. Geçmişte yapılan hataları, eksik ve yanlış işleri görmezden geliyor değilim. Bir avuç tek parti seçkini dışında bu milletin tamamı aynı sıkıntıları yaşadı. Biz de kendi mecramızda haklarımızın elimizden hukuksuzca alınması dahil, siyasetin dışında bırakılmaya çalışılmak dahil pek çok eziyete maruz kaldık. Hükümetlerimiz döneminde de attığımız her adımda akıl almaz engellerle karşılaştık. Karşımıza çıkartılmadık terör örgütü kalmadı. Bunların hepsini aştık aklımıza hiçbir zaman terör örgütü kurmak gelmedi. "

 
"Senaryoların her birini boşa çıkartıyoruz"
"Dün üç beş teröristle, üç beş milyar dolarlık manipülasyonlarla Türkiye'yi köşeye sıkıştırıyorlardı artık bunlar işe yaramadığı için olsa gerek küresel ölçekte senaryolarla üzerimize geliyorlar. Biz bu senaryoların her birini boşa çıkartıyoruz. Irak'ta, Suriye'de Akdeniz'de, Karadeniz'de bozduk. Artık bu ülke milleti ve devletiyle başkalarının ittiği yönde değil kendi hedeflerinin peşinde ilerliyor."

"Bizim ömrümüz hem hak ve özgürlüklerin alanını genişletme hem ülkemizi ve şehirlerimizi geliştirmenin mücadelesiyle geçti. Bugün artık orta yaşa ulaşan evlatlarımız nispeten daha iyi şartlarda bir hayat sürüyor. İnşallah torunlarımıza büyük ve güçlü Türkiye'yi miras bırakacağız. "



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Türkiye'denSuudi Arabistan’a Soruşturma

2021 Yılı Bütçesi Meclis Sunuldu!

ODTÜ'den Tepki Çeken Sınav Rehberi
»  CHP’li Başkan Makam Aracını Satıyor
»  Flaş.. Ateşkes Yine Lafta Kaldı
»  Erdoğan Doğalgaz Müjdesini Güncelledi
»  Azerbaycan Ermeni Savaş Uçağını Düşürdü
»  Emekliliğini Bile Yaşayan Emeklililer!
»  Vekil, 45 Kez Test Yaptırmış!
»  Rahmi Koç Koronavirüse Yakalandı
»  Baykal'ın Kızı O İddiayı Yalanladı
»  Ermenilerden Gence'ye Füze Saldırısı
»  "AYM Üyesi Engin Yıldırım İstifa Etmeli"
»  Bakan Koca: Dünyayı Zor Günler Bekliyor.
»  MHP 'Askıda Ekmek' Kampanyası Başlattı
»  Flaş..Markar Esayan Hayatını Kaybetti
»  Kadir Şeker Kararına İtiraz
»  Ermenistan Bu Kez Nahçivan'ı Vurdu
»  Vergi Ve Prim Borçlarına Yapılandırma
»  Vaka Paylaşımına Son!
»  Bakan Koca'dan İstanbul ve Bursa Uyarısı
»  İyi Partili Vekilin Kayıp-Kaçak İsyanı!
»  "Evcilik Oynamıyoruz İktidara Geliyoruz"
»  Baykal'ın Kızı Parti Kuruyor İddiası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.