Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5186
EURO
34,9291
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.431,340
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan'dan Orta Asya'ya Fetö Uyarısı
Erdoğan dan Orta Asya ya Fetö Uyarısı
 
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Orta Asya'daki FETÖ terör örgütü yapılanmasından, ABD'den talep edilen F-35 ve F-16 savaş uçakları ve Kılıçdaroğlu'nun kara para ve uyuşturucuya yönelik açıklamalarına ilişkin birçok soruya yanıt verdi.
 
12.11.2022 - 13:07

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'den talep edilen F-35 ve F-16 savaş uçaklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "F35 noktası bizi rahatsız etmekten çok aslında Amerika’yı rahatsız ediyor. Niye? Çünkü biz üzerimize düşeni yaptık. Ödemeler planında ödemelerimizi yaptık ama bu yaptığımız ödemeler maalesef karşılığını bulmadı. Bunun üzerine F-16 talebimize ilişkin teknik çalışmalar planlandığı şekilde devam ediyor. 'Bu işi bu şekilde yürütelim, çözelim ve dosyayı da kapatalım' dedik. Zaman zaman Amerika tarafı, Savunma Bakanım Hulusi Paşa’ya olumlu, güzel şeyler söylüyor" dedi.

"CUMHURİYETÇİLER BAŞARILI ÇIKARSA İŞ BİZİM İÇİN KOLAY OLUR"
Erdoğan, "Tabii şimdi bir seçim yaşadılar. Bu seçimle birlikte, şu anda bazı olumlu haberler yine geliyor ve bu olumlu haberleri de bizler yakın takipte sürdürüyoruz. Temennim odur ki yani önümüzdeki ay bazı müjdelerle dolu olsun ve F-16 konusunu çok daha olumlu istikamette geliştirelim. Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçiler açık ara işi önde kapattılar ama şimdi tabii Senato var. Senatoda iki üç yer çok büyük önem arz ediyor. Yani bu iki üç yerde eğer Cumhuriyetçiler başarılı çıkarsa belki iş bizim için çok daha kolay olacaktır. Şimdi süreci takip ediyoruz" dedi.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ
"Türk Konseyimizin Teşkilata dönüştürülmesiyle Nahçıvan Anlaşmasında ortaya çıkan değişiklik ihtiyacını akdettiğimiz bir protokolle giderdik" diyen Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu çerçevede gözlemci üye olmasını kabul ettik. Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığını gösterdik. Alınan bu tarihi kararın başta Kıbrıs Türkleri olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirdikleri için tüm liderlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kara para ve uyuşturucuya yönelik açıklamaları ile İngiltere ziyaretin ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi 'temiz para getireceğim' diyor. Sen kimsin? Hani Londra’ya gidişi eleştiriyordun? Buradan getireceğin parayı kime getireceksin? Sen iş adamı mısın? Senin yanında böyle bir para talebinde bulunan birileri mi var? Parayı kime getiriyorsun? Yani affedersiniz İngiltere’de bu kadar enayi var mı; sana kalkacaklar bu paraları verecekler; "Al Bay Kemal bunu Türkiye'de nerede kullanırsan kullan' diyecekler."

HAKAN ŞÜKÜR SORUSUNA YANIT
Erdoğan'a, TV5 kanalının Hakan Şükür'ü canlı yayınına konuk alması da soruldu.

Erdoğan, "Onu değerlendirmeye gerek yok. Demek ki masada altı kişi yetmiyor. Yedi, sekiz falan arıyor olabilirler" yanıtını verdi.

ORTA ASYA'DAKİ FETÖ YAPILANMASI
Orta Asya'daki FETÖ terör örgütü yapılanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, şu ifadeler yer verdi:

"FETÖ konusunda kendileri “bizde var” demiyorlar. Hep söyledikleri şey şu; “Biz bunları temizledik, temizliyoruz” diyorlar. Bugün de aynı şeyi gerek Kırgızistan gerek Özbekistan gerek Kazakistan’la yine konuştuk. Dedik ki “Bu konudaki mücadeleniz hangi safhada? FETÖ ile mücadelede belli bir mesafe kaydedebildiniz mi? Sizler yok diyorsunuz ama bizdeki istihbarat bilgilerinde ne yazık ki hala sizin devlet kademelerinde bile bunların olduğunun bilgileri bize geliyor. O zaman benim size söyleyeceğim tek şey var; istihbarat dairenizi bizim istihbarat başkanlığımızla bir araya getirelim, müşterek olarak çalışsınlar, eğer hakikaten temizlenmişse mesele yok, siz de rahat edersiniz biz de rahat ederiz. Ama bilin ki bunlar sizin için büyük tehlike ve tehdittir.” Mesela liderlerden bir tanesi bugün bana şunu söyledi; “Ben, siz bu işin üzerinde bu kadar dururken bu FETÖ’nün ne olduğunu hala bilmiyordum” dedi. “İşte sizin bu noktadaki bilgi kaynaklarınız maalesef size yanlış bilgi aktarıyor. Yanlış bilgi aktardığı için de bu alçakların, bu namussuzların ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Bunların 160’a yakın ülkede okulları vardı ve bu okullarda bunlar güya iyi niyetle eğitim öğretim yaptırdıklarını söylüyorlardı. Oranın yöneticileri de ‘bunlar kötü bir şey yapmıyor, bunlar eğitim öğretim yaptırıyor’ diyorlardı. Ama o eğitim öğretim yaptırıyor dediğiniz yerde oraların zeki çocuklarını alıyorlar, onları zehirliyorlar ve onları da ondan sonra hem kendi ülkeleri hem de Türkiye aleyhine birçok çalışmaların içerisine sokuyorlar. Bakın işte bizde 15 Temmuz hadisesinde her şey patlak verdi ve bizim 252 canımız maalesef şehit oldu. Bunun yanında askeriydi, siviliydi 2 bini aşkın vatandaşımız yaralandı, gazi oldu. Bütün bunları biz yaşadık. Gelen başbakanlara, başkanlara Meclisimizi gösteriyoruz. İşte demokrasinin merkezi olan Meclisimizi bunlar bombaladılar. Neyle? Bu ülkenin, bu devletin, bu ordunun uçaklarıyla bombaladılar. Helikopterlerle geldiler vurdular. Eğer zaman yarışında isabet ettirebilseydiler bugün belki ben de olmayacaktım. Benim iki tane korumam şehit oldu. Bunların hepsi yaşanmış hadiseler. Benim canım yandığı için ben size bunları anlatıyorum” dedim. Şu anda bunlara kim sahip çıkıyor? Başta Yunanistan. Kaçıp Yunanistan’a gidiyorlar, kaçıp Avrupa’ya gidiyorlar. Hep buralara kaçtılar; Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da, Danimarka’da, İngiltere’de, Amerika’da yaşıyorlar. Ve bu adamı Amerika saklıyor. Kim saklıyor? Biden saklıyor. Kendilerine Pensilvanya’da devasa bir kâşâne verdiler, orada bu adam yaşıyor. Bana terörün merkezi neresi diye sorarsanız; işte ben size şu anda bunu söylerim."

KİMYASAL SİLAH İDDİASI
"Terör örgütü PKK'nın, “Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor” iftirası İngiltere parlamentosunda da dile getirildi. Burada Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamalarına dayanarak bunu söylediler. Daha önce de HDP milletvekilleri Meclis’teki odalarından bağlanıp “kimyasal kullanılıyor” yalanını dile getirdiler. Acaba bu HDP'li, Cumhuriyet Halk Partili vekiller hakkında bir yaptırım yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı verdi:

Yasal süreç başladı onlarla ilgili olarak. Şu anda yasal süreç devam ediyor. Tabii gereğini yargı yapacaktır. Zaten üç tanesinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik adımlar da şu anda atıldı. Bu işin peşini bırakmayacağız.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Altılı Masa’daki BTP Formülü

Esnaftan Kiralara Sınırlama Talebi

AK Parti'den Milletvekili Adayı Kararı
»  Kılıçdaroğlu: Bir Yol Ayrımındayız
»  TÜİK Başkan Yardımcısı Görevden Alındı
»  Flaş.. İsrail'e Büyükelçi Atandı
»  "Ankara'nın Belediye Başkanı Yok"
»  Erkan Baş'tan 'Mansur Yavaş' Yanıtı
»  Milli Takıma 'Mansur Yavaş' Soruşturması
»  İmaoğlu'ndan İlk Açıklama
»  Bakan Bilgin EYT İçin Tarih Verdi
»  Kaftancıoğlu: Birileri Çok Korkuyor
»  İmamoğlu İçin Hapis ve Yasak Talebi
»  Emniyet'ten Gizli Metamfetamin Genelgesi
»  "Anca Beraber Kanca Beraber Başkanım"
»  "İmamoğlu Büyük Lokmadır,Yutamazsınız"
»  CHP'li 3 Milletvekili Hakkında Fezleke
»  'Mansur Yavaş Net ve Kesin Konuştu
»  Meclis'te Maden İtirafları
»  AslıBaykal'dan CHP'ye Gayri Milli Yorumu
»  35 Bin Abonenin Elektriği Kesildi
»  Torba Teklifte ÖTV Sürprizi
»  Bir Ülkeye Daha Vize Muafiyeti!
»  HDP'den Bahçeli Yorumu: Beklemiyorduk
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.