Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3666
EURO
34,9429
IMKB
9,121
ALTIN
2.325,450
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erdoğan:2023 Seçimleri Kader Seçimleri..
Erdoğan:2023 Seçimleri Kader Seçimleri..
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Ankara’da gerçekleştirdiği Kadın Kolları Kongresi’nde yaptığı açıklamada, Meclis'te kadına şiddete karşı yeni bir komisyon oluşturulacağını ifade etti. Erdoğan, "Tekrar böyle bir komisyonu oluşturacağız. Çünkü niye? Biz bunları ne ana muhalefete ne de diğerlerine bırakamayız" dedi.
 
8.3.2021 - 15:48

 

“Çocukları ailelerine karşı kışkırtan zihniyet, aile, ülke ve millete toptan düşmanlığı ifade eden bir ruh hastalığının işaretidir” diyen Erdoğan, “Ülkemiz için asıl tehdit bu hastalıklı zihniyetin kök salması, karşılık bulmasıdır” diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt’ün, “Baba evini derhal terk edin kızlar” başlıklı yazısını akıllara getirdi.

Mine Söğüt söz konusu yazısında, “Her baba evi öyle sanıldığı kadar güvenli değildir.  Aksine çoğu baba evi tehlikenin merkezidir. Ve bazen sokaklar o baba evinden çok daha güvenlidir. O yüzden, o despot, o dayakçı, o adaletsiz, o ikiyüzlü, o sinsi, o hesapçı, o güvenilmez babaların evinden erkenden çıkın gidin kızlar. Hısım akraba ne derse desin, elâlem ne düşünürse düşünsün, hiç kafaya takmayın. Geleneklerin, inançların, korkuların pabucunu dama atın. Geçmişin hatalarını genetik bir günah gibi siz de anneleriniz gibi boynunuzda taşımayın. Sizden beklenen her şeyi yapmayın ve sizden beklenmeyen bazı şeyler yapın” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sinovac aşısı ile ilgili yönelttiği iddialara tepki gösteren Erdoğan, "Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız. Sen ne zamandan beri şu anda devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun? Bu ne utanmazlıktır ya. Dünya şuanda aşı arıyor aşı. Bulamıyor. Biz aldığımız aşıları süratle belli kategorilerle sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Partimize emek vermiş olup da bugün artık önümüzde olmayan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Siyasete kadın nezaketini, üretkenliğini katan, Türkiye'nin büyümesi yolunda verdiğimiz mücadeleyi omuzlayan tüm kadınlara teşekkür ediyorum. Maşallah coşkunuza teşekkür ediyorum. İnşallah bu coşku 2023'ün müjdesidir. Her zaman söylüyorum kale içeriden fetih edilir. Bu kaleyi içeriden fetedecek olanları şuanda karşımda görüyorum. AK Parti'nin başarısı için fedakârca çalışan hanım kardeşlerimize şükran duygumuzu anlatabilecek kelime bulamıyorum."

"Sokak sokak, ev ev gezerek davamızı anlatan, yeri geldiğinde seçim sandığına sahip çıkan, yeri geldiğinde darbecilerin karşısına dikilen kadınlarımızın hakkını asla ödeyemeyiz."

"Bugün Türkiye’de siyasetten ekonomiye her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti’nin gayretleri sayesindedir. Hamdolsun bugüne kadar kazandığımız tüm başarıları ve zaferleri inşa ettiğimiz bütün eserleri ve hizmetleri kadınlarımızla birlikte gerçekleştirdik."

"İkna odalarından geri çevrilenler var. Ve geri çevrilenler daha sonra ana muhalefet partisinin de üst düzey yöneticisi olmadı mı? Hayır dediler inkar ettiler. Dürüst değiller. Onun için de millet bunlara hiçbir zaman iktidar vermedi. Yıllarca kamuoyu önünde kadının sadece adını kullanan ancak geri planda hep ezen, horlayan, istismar eden, hatta tacizde bulunan anlayışı işte bu mücadele ile gerilettik. Meclis'te sadece AK parti grubunda 54 milletvekilimiz varsa işte bu mücadele sayesindedir. "

"Bir kez daha altını çizmek istiyorum geçtiğimiz 19 yıla yakın zamanda ülkemizde milletimiz adına özellikle de kadınlar adına elde edilen her kazanımın altında sizlerin emeği ve mührü var. AKP genel başkanı olarak Türkiye'nin en çok üyeye en çalışkan kadrolarına en azimli mensuplarına sahip kadın kolları teşkilatına sahip olmakla gurur duyuyorum. Allah hamdolsun. Toplam üyemiz 11.5 milyon. "

"İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracak 2023 vizyonunu evlatlarımıza birlikte miras bırakacağız."

"Meclis’te kadına şiddete karşı yeni komisyon oluşturuyoruz"
"Bizim inancımıza göre kadınla erkek aynı özden yaratılmıştır. Hayatın diğer alanlarında olduğu gibi siyase4tte de kadını dışlayan sadece insanlığın yarısını değil aynı zamanda fıtrata da sırtını dönmüş olur. Şimdi rahmetli Neşet Ertaş’ın ‘Kadın insandır biz erkekler ise insanoğlu’ sözünü nasıl anmayayım.  Mesele bu. Tarih boyunca kadını şeytanlaştıran, hayvandan bile aşağı gören istenildiği şekilde alınıp satılan bir mal olarak kabul eden anlayışların buradaki hikmeti kavramalarını elbette ki beklemiyoruz. Günümüzde tüm dünyaya kadın hakları adı altında kadınla birlikte tüm insanlığı metalaştıran bir zihniyeti dayatılanların yüzlerindeki maskeyi düşürmenin yolu işte bu hikmeti yüceltmekten geçiyor. Hepimizi üzüntüye boğan kimi acı hadiseleri inancımıza saldırma fırsatına dönenlerin derdi asla kadınları korumak değildir, kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerin kat ve kat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye’yi hedef alanların derdi milletimizin bizati derdi ülkemizdir. Ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine, caddelerin ortasında dövülmesine İşte Samsun’da yaşanan hadise asla onlara haklılık payı çıkartmaz. Onun için tekrar Meclis’te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımızla da konuştum. Tekrar böyle bir komisyonu oluşturacağız. Çünkü niye? Biz bunları ne ana muhalefete ne de diğerlerine bırakamayız.

"Bizim inancımızda, kadın kocasının veya babasının malı değil, onlarla aynı haklara sahip bir insandır"
Bizim inancımızda, kültürümüzde kadın kocasının veya babasının malı değil onlarla aynı haklara sahip bir insandır. Hele hele kadına sırf cinsiyetinden dolayı eziyet etmenin haksızlığa maruz bırakmanın hiçbir izahı olamaz. Samsun'da olduğu gibi zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar sadece kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. Bu tehdide karşı mücadelemize kadını metalaştıran zihniyeti toplum bünyemizden söküp atarak başlamamız gerekiyor. Kadını anne, kardeş, eş, evlat olmaktan velhasıl insan olmaktan çıkarıp köksüz  ve ruhsuz bir birey sıfatıyla karşımıza dikmeye kalkanların oyununu AK Parti olarak asla gelmeyeceğiz. Aynı şekilde kişilik bozukluğu olan saldırganlıkları, ve hatta cinayetleri, töre ve benzeri bahanelerle inancımıza, kültürümüze yıkmaya çalışanlara da fı4rsat vermeyeceğiz. "

"Kadın en başta annedir, çocuğun ilk vatandır"
"Sevginin ve merhametin olmadığı yerde bencilliğe, hoyratça davranmaya meyilli nesiller yetişir. Biz sağlıklı fertlerden oluşan, kul olarak görevlerinin bilincinde kişilikli, doğrunun ve yanlışın farkında nesiller yetiştirmek istiyoruz. Devlet bu konuda üzerine düşenleri mutlaka yerine getirecektir. Asıl görev bizlere, kadınlara düşüyor. Kadın en başta annedir, çocuğun ilk vatandır."

Mine Söğüt'e: Ruh hastalığının işareti!
"Kız çocuklarını bir an önce baba evlerini, ailelerini terk etmeye çağıranlar olduğunu biliyoruz. Sokaklara dökülün diyorlar, bu ne anlayıştır! Böyle ahlaksızlık olur mu? Çocukları ailelerine kışkırtan bu zihniyet, aileyle birlikte yaşadığı ülkeye ve millete toptan düşmanlığı ifade eden bir ruh hastalığının işaretidir. Türkiye kadına şiddet sorununu çözer, ülkemiz için asıl tehdit bu hastalıklı zihniyettir."

Kılıçdaroğlu'na aşı tepkisi: Bu ne utanmazlıktır ya!
"Ey ana muhalefet partisinin başındaki adamcağız. Sen ne zamandan beri şu anda devletin aşıları parayla sattığını söylüyorsun? Bu ne utanmazlıktır ya. Dünya şuanda aşı arıyor aşı. Bulamıyor. Biz aldığımız aşıları süratle belli kategorilerle sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. "

"AK Parti Türkiye'nin sadece dününün ve bugünün değil, yarınının partisidir"
"Biz demokrasi diyoruz, bunlar tek parti özlemi diyor. Türkiye böyle bir muhalefet anlayışını hak etmiyor. 2023 yerli ve milli anlayışla iktidara gelebileceğini idrak etmiş bir muhalefetin doğuşunun da müjdecisi olacaktır. 2023'ün inşallah en önemli üç ayağından birisi ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları. AK Parti Türkiye'nin sadece dününün ve bugünün değil, yarınının partisidir. Milletimize geleceği konusunda proje sunabilen tek parti AK Parti'dir. Ana muhalefetin hiç yatırımlarını duyuyor musunuz, yerel yönetimlerinden bir şey duyuyor musunuz? Çöp, çukur, çamur var. Bunların derdi halkıyla, şehriyle, emanetle değil."

"2023 seçimleri Türkiye için tam bir kader seçimine dönüşmüştür"
"15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğumuz, halkoylamasıyla hayata geçirdiğimiz Cumhur İttifakı olarak ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye devam edeceğiz. 2023 seçimleri Türkiye için tam bir kader seçimine dönüşmüştür. Cumhur İttifakı olarak el ele vereceğiz ve 81 vilayetimizde Cumhur İttifakı olarak ülkemizin bütününde bir taçlandırma harekatını sürdüreceğiz. Her günümüzü seçim arifesi kabul ederek kesintisiz çalışacağız."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Akşener'den 'Ekrem İmamoğlu' Açıklaması

Bakan Koca: Kadınlar Bizi Bağışlasın

Kılıçdaroğlu: 10 Milyon Utanç Tablosu
»  İmamoğlu’nun 8 Mart Paylaşımına Tepki
»  İmamoğlu:Evde Kalmaya devam Edelim
»  Bahçeli O Cani İçin Harekete Geçti
»   7 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
»  "Tüm Kadınları Sevgiyle Selamlıyorum"
»  Vka Sayısı Yine 11 Bin'in Üzerinde
»  Davutoğlu'ndan Tek Cephe Çağrısı
»  Kılıçdaroğlu'ndan Kızdıracak Açıklama
»  İşte İl İl Haftalık Vaka Sayıları
»   Yavaş’tan Ankaralılara Corona Çağrısı
»  Kılıçdaroğlu'na "Bedava Aşı" Tepkisi
»   11 bin 770 Yeni Vaka
»  'Stop Erdoğan'a 'Love Erdoğan'lı Yanıt!
»  İstanbul'da17 Saatlik Su Kesintisi
»  Vaka Sayısı Yine 11 Bin'in Üzerinde
»  Ankara'da Ekmek Zammı İptal Edildi
»  Sancar Soruşturmasında 3 Tutuklama
»  11 Şehit Son yolculuğuna Uğurlandı
»  Ümit Özdağ da prti Kuruyor!
»  Şehitler İçin İlk Tören Yapıldı
»  ''Yazıcıoğlu Kazasına Çok Benziyor''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.