Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7478
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.422,770
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Erken Seçim Kararını Bahçeli Açıklayacak
Erken Seçim Kararını Bahçeli Açıklayacak
 
Siyaset kulislerinde erken seçim iddiaları konuşulmaya devam ediyor. Kulislere göre, erken seçim olması durumunda kararı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklayacak.
 
16.3.2018 - 00:27

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'a göre MHP Genel Merkezi'nde, kulislerdeki erken seçim beklentisinin aksine bir hava var. MHP koridorlarında erken seçim yapılacağı hatta bunun Bahçeli tarafından açıklanacağı iddiası gülümsenerek karşılanıyor ve “yine siyaset terziliği yapılıyor” değerlendirmesi yapılıyor. Her dönem siyaset üretmede kısır döngüye düşen partilerin erken seçim tartışmasını başlatarak sisli ortam yaratmaya çalıştığını düşünen MHP yönetimi, bu iddiaları güçlendirecek nedenleri de kendi cephesinde tek tek sıralıyor.

Dört gerekçe
MHP'de erken seçim tartışmasının dört nedenle açıldığı tespiti yapılıyor. Bunlardan ilki yaklaşan yerel seçimde Ak Parti'nin düşük oy alacağı yönündeki muhalefette oluşan beklenti. Muhalefetin, Ak Parti'nin bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimini erkene çekmeyi isteyeceği iddiasını ortaya attığı ifade ediliyor. İkinci gerekçe olarak Ak Parti'nin kongrelerini seçim havası içerisinde yürütmesi ve teşkilatlarını canlandırarak motivasyonunu üst seviyeye çıkarması görülüyor. Üçüncüsü ise sosyal kesimlere yönelik ekonomik açıdan rahatlatıcı teşviklerin getirilmesi ve uyum paketlerinin yasalaştırılma sürecinin hızlandırılması. Çiftçi, küçük işletmeler, çalışanlara dönük avantajlar ve taşeron düzenlemelerinin bu kanaati güçlendirdiğine inanılıyor. Son olarak da yapılan son anketlerin de ortaya koyduğu gibi hem Ak Parti hem de MHP oylarında bariz yükseliş. Her iki partinin “milli duruş” etrafında yarattığı sinerjinin avantaja dönüştürülebileceğinin düşünüldüğü belirtiliyor. MHP yönetimi, “siyaset üretemeyen siyasi odakların” bu gerekçelere sarılarak erken seçim tartışmasını tırmandırmak istediğini savunuyor.

"Yok ama hazırız"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “erken seçimi gerektirecek bir durum yok” düşüncesinde. Parti yöneticileri de erken seçime gidilmesinin söz konusu olmadığını dile getiriyor. Ak Parti ile bir kahve içimi ve telefon sohbetlerine dayalı alt düzey dostça temaslardan da iktidarın erken seçime gitme niyetinin olmadığı biliniyor. MHP yönetimi, bir erken seçim kararı alınacaksa bunun açıklamasının da iktidar kanadından gelmesi gerektiği, Bahçeli'nin böyle bir girişimde bulunmasının söz konusu olmadığını vurguluyor. Ayrıca MHP'nin gündemde olmasa da her zaman erken seçime hazır olduğunu dile getiriyor. Parti yöneticileri, “Öyle bir durum gelişti ki erken seçim zorunlu, kaçınılmaz hale geldi, o zaman zamanında yapılacak diye ısrar edecek halimiz yok. Parti olarak hazırlıklarımız şimdi olduğu gibi o süreçte de hızlanarak tamamlanır” ifadelerini kullanıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan Seçim İttifakı Yasasına Onay

Kılıçdaroğlu'ndan istiklal Marşı Yorumu

ABD'den Menbiç Kıvırtması
»  Akşener'den Erdoğan'a Anket Çağrısı
»  Rusya'ya Karşı Peş Peşe Hamleler
»  Erdoğan'dan AP'na :Boşuna Heveslenmeyin
»  'İttifak Yukarıda Var Tabanda Yok'
»  CHP'de Engin Özkoç Krizi
»  Metrobüs Durağında Tinerci Dehşeti
»  İYİ Parti: FETÖ Eylem Hazırlığında
»  Menbiç Görüşmesi Ertelendi!
»  "AKP ve MHP'nin Alacağı Maksimum Oy..."
»  AP’den Ankara’ya Skandal Afrin Talebi!
»  İYİ Parti'de Şok İstifa
»  Mecliste Kavgaya Karışanlara İnceleme
»   Çiftlik Bank Davasında 2 Tutuklama
»  AKP'den 'Bozkurt' Açıklaması:
»  İstiklal Marşı Değişiyor mu?
»  Çavuşoğlu'ndan Kritik ABD Açıklaması
»  "Afrin Akşama Kadar Düşmüş Olur"
»  AK Parti'den 'Kilit Parti'Tepkisi
»  DSP Yaşar Okuyan’ı Reddetti
»  Kılıçdaroğlu Boykot Çağrısına Ne Dedi?
»  "28 Şubat Davası Fetö Kumpası"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.