Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5625
EURO
34,9858
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.421,060
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ertuğrul Özkök:Kovulmadım, Ayrıldım
Ertuğrul Özkök:Kovulmadım, Ayrıldım
 
Hürriyet gazetesi macerası sona eren Ertuğrul Özkök, Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Özkök, “kovuldu” haberlerine açıklık getirdi
 
17.11.2021 - 00:32

Hürriyet gazetesinde 20 yıl boyunca genel yayın yönetmeni olarak görev yapan, 12 yıldır da köşe yazarlığı görevini sürdüren Ertuğrul Özkök, ayrılık süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 “KOVULMADIM, AYRILDIM”

 “Kovuldu” haberlerine açıklık getiren Özkök, “Kovulma lafı ne kadar kötü bir şey? Ben Hürriyet’ten ayrıldım. Ayrılmak karşılıklı bir eylemdir. Şimdi ama kovuldu denilecek bir ilişkim olmadı” ifadelerini kullandı.

 Demirören ailesiyle ilişkisinin hep iyi olduğunu vurgulayan Özkök, “Emin Çölaşan’ın işine son veren insanım ben. O yüzden benim işime son verildiğinde isyan edecek bir insan değilim” şeklinde konuştu.

.“BEN HALAY ÇEKTİM DE NEREDE ÇEKTİM HALAYI, KANDİL’DE Mİ ÇEKTİM?”

Hürriyet’teki ayrılığının perde arkasında Diyarbakır’daki halay görüntülerinin olduğu konuşulan Özkök, sözlerine şöyle devam etti:

 “Epeydir Diyarbakır’a gitmiyordum. Bu hükümet güzel yatırımlar yapmışlar. HDP’li belediyeler de iyi yatırımlar yapmışlar. Orayı görünce şu duyguya kapıldım, burası Türkiye. Burası Türkiye’den ayrılmaz. Ben halay çektim de nerede çektim halayı, Kandil’de mi çektim. Kardeş Türküler harika şarkılar çalarken en sonda da beni getirdiler sahneye. Tama oynadım. Herkes oynadı ama benim üzerime kaldı. Ben dansı çok severim ama dans özürlüyüm. İki tane fotoğrafım var. Birisi küçücük bir çocukken ağabeyler fotoğrafımızı çekmişlerdi. İkincisi de Basın Yüksek Okulu’nda bir arkadaşımla fotoğrafımı ekip beni dans kralı ilan ettiler.

150 kişi dans ediyordu, herkes ayaktaydı. Herkes çok neşeli bir şekilde halay ediyorlardı. Halay çekmek tehlikeli bir şey. Zeybek oyna, zeybek oynarsan dövmezler. Halayda dayanışma var ya. Ben Erzurum barı da oynadım. Neyyire Özkan da fotoğrafımı çekti poster yaptı. Neyyire, Türk medyasının en önemli isimlerinden bir tanesidir. Birçok insan hayırlı olsun dedi. Ben işimi kaybettim.”

 “AYDIN BEY İLE DOSTLUĞUM DEVAM EDİYOR”

 Aydın Doğan’ın Bodrum’daki evinde düzenlediği ‘medyaya dönüş’ toplantısına katılanlar arasında olduğu öne sürülen Özkök, söz konusu iddialarla ilgili şöyle konuştu;

 Benim Aydın Doğan’la toplantı yaptığımı yazdılar. Hiç böyle bir şey yok. Ancak ben Aydın Bey‘le yazın buluşuyordum. Benim dostluklarım devam ediyor. Aydın Bey‘le de dostluğumuz devam edecek. Benim Simavi Bey ve Belma Hanım ile de dostluklarım devam etti. Benim arkadaşlıklarım devam ediyor. Asıl ayrıldıktan sonra dostluklarım devam ediyor. Benim AK Partili bir şahsiyet dostumdu. Gece arardı beni kutlardı. Bir gün Bakan oldu, aradım telefonumu açmadı. O yüzden Aydın Doğan ile dostluğum devam ediyor.

 12 Eylül’de idamla aranan arkadaşlarım vardı. Onlarla dostluklarımı sürdürdüm. Bana Aydın Doğan’la ilişkisi devam ettiği için böyle oldu denildiğinde çok üzülüyorum. Kitabını yazdım ben Aydın Doğan’ın. Aydın Bey’in medyaya dönüp dönmeyeceğini ona sorun. Buna ben cevap veremem. Ben kışları görmem onu. Yazın görüşürüz. Ancak dönecekse neden sattı gazeteyi. Daha aradan iki yıl geçti. Hiçbirimiz dönsek bile döndüğümüz yerde değiliz bambaşka bir medya var. Bu konu açıldığında dönmeyin derim. Böyle bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca benim sorunum değil. Ben kim olursa olsun tekrar çalışırım.

 Özkök’ün öne çıkan diğer açıklamaları ise şöyle;

 “HÜRRİYET’TEN AYRILIRKEN VEDA YAZISI YAZMADIM”

Hürriyet’ten ayrılırken veda yazısı yazmadım. 35 yıldır çalıştığım bir kurum bu. Bugüne gelmesinde benim çok payım oldu. Oradaki insanlarla aynı gazete etrafında buluştuk. Kopmadım ki ben oradan. Veda yazılarını klasik buluyorum. Bir de ‘başka bir mecrada buluşmak üzere’ denir. Medyalar değişiyor. Ayrılanlar çok başarılı işler yaptılar. Tek başına çok güzel işler yaptılar. Benim hayatla ilgili şöyle bir esprim oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Show TV'den Sürpriz 'Yalancı' Kararı

İBB'den Halk Ekmek Duyurusu

Barlas: Erdoğan Yeniden Seçilmeli
»  Hürriyet’te Yiğit Bulut Dönemi mi?’
»  2021'de 103 Gazeteci Saldırıya Uğradı
»  İktidar Medyasında CHP Kavgası
»  Demirören Medya'da Yeni Depremler Yolda
»  Hürriyet'te Bir Devrin Sonu
»  Ertuğrul Özkök Kovuldu mu?
»  Usta Gazeteci Koronavirüse Yenik Düştü!
»  NTV'de Bomba Ayrılık
»  Ertuğrul Özkök Hürriyet’i Bıraktı
»  Havaalanında Müthiş Kapışma
»  Halk TV'ye Böyle Veda Etti!
»  Photo Maraton İstanbul Başlıyor
»  A Spor Muhabirinie Canlı Yayında Öpücük
»  A Haber’den TRT Haber’e FlaşTransfer!
»  "İğrençsiniz,Başaramayacaksınız"
»  Gazete Duvar'a Yeni Yayın Yönetmeni
»  24 TV’de Üst Düzey Görevlendirme!
»  ANKA’da Üst Düzey Ayrılık
»  Ahmet Hakan'dan İddialı Yazı
»  Sözcü Psaki Corona'ya Yakalandı
»  Amet Hakan Diyaneti Topa Tuttu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.