Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4843
EURO
34,9549
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.438,920
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
EuroBasket'te Skandal!
EuroBasket te Skandal!
 
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Gürcistan'a kaybettiği maçta Duda Sanadze ile yaşadığı gerginlik sonrası diskalifiye edilen Furkan Korkmaz'a soyunma odası koridorunda Gürcülerin saldırdığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TBF Başkan Vekili Ömer Onan tarihi bir rest çekerken ayrıca müsabakada bir değil iki kural hatası yapıldığı kaydedildi. Milli takımımız, maç sonucuna resmi itirazda bulundu.
 
5.9.2022 - 08:23

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, Gürcistan’a ikinci uzatma sonunda 88-83’lük skorla mağlup oldu.

Tiflis Arena’da oynanan mücadeleye Ay-Yıldızlı ekip; Shane Larkin, Buğrahan Tuncer, Cedi Osman, Ercan Osmani ve Alperen Şengün beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Milli Takım, 36-33 geride kapatırken, normal süre 68-68 eşitlikle sona erdi.

Birinci uzatma dakikaları 75-75 eşitlikle tamamlanırken ikinci uzatma bölümüne geçildi. Karşılıkla basketlerle geçen bu bölümün ardından Gürcistan, 88-83’lük üstünlükle galip gelen taraf oldu.Son Dakika: EuroBaskette skandal Furkan Korkmaza koridorda saldırı ve bir değil iki kural hatası... Tarihi rest... Turnuvadan çekiliriz

Müsabakayı TBF Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri takip etti. A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda Alperen Şengün 21, Sertaç Şanlı 15 ve Cedi Osman 13 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Gürcistan’da ise Alexander Mamukelashvili 20 sayıyla oynadı.

Milliler grubundaki dördüncü maçında 6 Eylül Salı günü TSİ 14.30’da Belçika ile karşı karşıya gelecek.

FURKAN KORKMAZ VE ATAMAN DİSKALİFİYE OLDU

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze arasında tartışma çıktı. Birbirinin üzerine yürüyen iki oyuncuyu takım arkadaşları güçlükle ayırdı.

Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze arasında yaşanan gerilimin ardından her iki oyuncu da diskalifiye edildi. A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Cedi Osman'a çıkan sportmenlik dışı faul sonrasında yaptığı itiraz nedeniyle oyundan ihraç edildi.

Furkan Korkmaz, soyunma odası koridoruna gittiği sırada güvenliklerden birçok kişinin buraya koşarak yöneldiği görüldü.

KORİDORDA SKANDAL SALDIRI

Maç sonu o anları anlayan A Milli Basketbol Takımı'nın antrenörü Hakan Demir, "Furkan Korkmaz diskalfiye edildikten sonra koridor rakip takımın 2-3 oyuncu ve aynı zamanda güvenlik görevlilerinin oyuncumuz ile kondisyonerimize saldırmaları, bir kavgaya dönüşmesi olacak şey değil. Bizim açımızdan kabul edilebilecek şey değil" dedi.

ÖMER ONAN: TURNUVADAN ÇEKİLİRİZ

TBF Başkan Vekili Ömer Onan ise "Ben buradan FIBA'ya sesleniyorum, o koridordaki tüm kameraları dakika dakika bizim önümüze getirecekler. Eğer getirmeyeceklerse, biz turnuvadan çekileceğiz. Resmen yumruk yumruğa birbirimize girecektik Gürcistan polisiyle" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN KAMERALARI GETİRECEKLER"

Onlar bizim önümüze kameraları getirecekler, biz de bakacağız. Tüm oyuncularımız bizim için çok değerli, biz de turnuva yaptık hiç böyle olmadı. Tüm hata FIBA'nın! Hidayet Başkan ile konuştuk. Güvenlik gelsin, belli ki korumayacaklar. Bütün kameraları getirecekler, bakalım ne olmuş. Maçta kural hatası da var. Nereden baksanız, tutulacak hiçbir tarafı yok.

"BU İŞİN SORUMLUSU TAMAMEN FIBA"

Oynamayan oyuncular maç sonu koridorda gelip bize saldırıyor. Polis bizi koruduğunu iddia ediyor ancak bizi ittiriyorlar. Ben oyuncu oldum, hiç böyle bir şey görmedim. FIBA tamamen bu işin sorumlusu. Maçta net olarak kural hatası var. Kaptan itiraz etti, parasını da ödeyeceğiz. Bugün Litvanya maçında da kural hatası olmuş, ancak turnuvada tekrar ettirirler mi bilmiyorum. Maçtan sonra kaptan imzasını attı, süreci göreceğiz.

MAÇ SONUCUNA İTİRAZ

Ayrıca Milli Takımımız, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin tartışma yaşadığı pozisyonda maç saati devam ettiği için maç sonucuna itiraz etti. Furkan Korkmaz ile Sanadze'nin diskalifiye edildiği pozisyonda maç saati 4.48 kala durdurulmadı. Oyuna 4.26 dakika kaladan devam edildi.

Maç sonrası Milli Takımımız, Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze'nin diskalifiye edildiği pozisyonda maç saati durmadığı için sonuca resmen itiraz etti.

BİR DEĞİL, İKİ KURAL HATASI YAPILDI

Gürcistan’a ikinci uzatma sonunda 88-83 mağlup olan A Milli Takımımız, karşılaşmadan sonra FIBA’ya kural hatası itirazında bulundu. Eski FIBA hakemi Necip Kapanlı, karşılaşmada 1 değil, 2 kural hatasını yapıldığı değerlendirmesini yaptı.

Millilerin itiraz gerekçesi; Furkan Korkmaz ile Duda Sanadze’nin tartışma yaşadığı pozisyonda maç saatinin tam 22 saniye durdurulmaması.

1 DEĞİL 2 KURAL HATASI YAPILDI

Maçın daha önceki bölümünde sportmenlik dışı faulü olan Furkan Korkmaz ile Gürcistan’dan Duda Sanadze’ye karşılıklı teknik faul verildi.

Kurallar gereği Furkan bir sportmenlik dışı, bir teknik faul aldığı için diskalifiye edilmiş oldu. Hakemler daha sonra gerginlik sürünce iki oyuncuya da diskalifiye edici faul kararı gösterdiler.

Furkan zaten daha önce atılmış olduğu için, yani bu maç için oyuncu sıfatını kaybettiği için diskalifiye edici karar verilemezdi. Ancak hakkında rapor yazılabilirdi.

Buna karşılık Sanadze hâlâ oyuncu olduğu için diskalifiye edici faul sayı kâğıdında onun hanesine yazıldı (Cezası 2 atış + topu oyuna sokma hakkı).

Bu pozisyonun başında Furkan turnike atarken Sanadze’ye çalınan faulden dolayı 2 serbest atışla birlikte oyunun 4 serbest atış kullanmamız ve kenardan oyuna sokmamızla devam etmesi gerekiyordu.

Hakemler ise Furkan’ın yerine oyuna giren Buğrahan’a 2 atış yaptırıp maçı devam ettirdi.

Furkan-Sanadze gerginliği sırasında sürenin 22 saniye durdurulmaması da Türkiye-Gürcistan maçında yaşanan bir başka kural hatası.

ÜNAL ÖZÜAK: BÜYÜK FIRSAT KAÇIRDIK

Hürriyet Gazetesi Basketbol Yazarı Ünal Özüak, Gürcistan - Türkiye mücadelesini bugünkü köşesinde şu sözlerle değerlendirdi:

Shengeila ve Bitadze’nin yokluğunda yarı yarıya eksilmiş olmalarına rağmen, NBA’li Mamukelashvili’nin yanı sıra Shermadini, Sanadze, Burjanadze ve McFadden gibi iyi rotasyon oyuncularıyla dolu hayli uzun kadrolu ev sahibi Gürcistan’la Belçika’da İspanya’yı yendiği için olası namağlup liderliği yakalamak adına çıktığımız maçta rakibin basketbolunu oynayarak rahat olması gereken maçı verdik. Kazanırsa turnuvada kalacağını bilen rakip kuru gürültüyle giriş yaptı maça. İlk çeyrekte yüksek ritmimizi sahaya yansıtıp rakip tribün baskısı oyuna girmeden yangına köpük sıktık. Sağlam gedik vermeyen alan savunması ve sıcak elli atış ve ikili oyunlarla içeri dalışlarla doğru hücumlar yaparak momentumu ele aldık. Boş atışlarının ribaundlarını da toplayıp açık alan basketbol ritmimizi sürdürmeyip yarı alana mahkum olarak demiri tavında döverek vurup geçemeyince kaosla bir yangın daha yaparak devre bitmeden oyunu yakaladı ev sahibi.

KRiZi BÜKEMEDiK

Skor tıkanıklığını bir türlü aşamadığımız ikinci yarıda aranan şutör katkısını Melih’ten aldık. Maç boyu süre vermediğimiz Alperen ve Osmani’yi pota altında faul sayısı artan ağır adam Shermadini üstünde kullanmayı geç akıl ettik. Geri gelme çabamız cılız ve hatalarla dolu olunca Gürcüler salonla da bütünleşerek oyunda kalma direncimizi kırdı. Son çeyrek Gürcüler sertliğin dozunu çirkinliğe dönüştürdü. Sanadze, yaptığı provakasyon sonucu Furkan’la birlikte diskalifiye oldu. Çift uzatmaya giden çekişmede ev sahibi sazı sahra üçlükleri atan McFadden’e bıraktı. Maalesef fırsat teptiğimiz maçın sonunu getiremedik./HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Beşiktaşlı Futbolculara Uçan Tekme

Beşiktaş Ankara'da 3 puanı 3 Golle Aldı

Başakşehir Alanya'yı Rahat Geçti 2-0
»  Fenerbahçe Rahat Kazandı 2-0
»   Batshuayi Fenerbahçe'de
»  Trabzon Üçlük Attı 1-0
»  Ener Valencia'nın Cezası Belli Oldu
»  UEFA'dan Emre Belözoğlu'na Ceza
»  Mario Balotelli Resmen Sion'da!
»   Trabzon'da Cornelius Şoku
»  Kartal 3 Puanı 3 Golle Aldı 3-1
»  Trabzon'da Gol ssesi Çıkmadı 0-0
»  F.bahçe ve Trabzon'a Dişine Göre Rakip
»  Başakşehir Belçika'da Destan Yazdı
»  Abdullah Avcı: Dünyanın Sonu Değil
»  Trabzon'dan Devler Ligine Erken Veda
»  Fenerbahçe Adana'yı 4 Golle Geçti 4-2
»  Salih Uçan:Ben İyi Bir Oyuncuyum
»  Vodafon Parkt'ta Futbol Resitali 4-1
»  Abdullah Avcı: Anlamak Mümkün Değil
»  Trabzon Antalya'da Dağıldı 5-2
»  Göztepe Artık Danimarkalıların
»  Gomis Galatasaray'ı İpten Aldı 1-0
»  Fenerbahçe Avusturya'da Avantajı Kaptı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.