Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7669
EURO
43,2617
IMKB
9.716,000
ALTIN
4.043,940
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FANATİK İMAM GÖREVDEN ALINDI!
FANATİK İMAM GÖREVDEN ALINDI!
 
Cuma hutbesinde tuttuğu takımı övüp, "Bize her yer Trabzon" diyen fanatik imam işinden oldu.
 
23.12.2010 - 17:50

Trabzon'un Sarılar Camii'nde görev yapan emekli imam Ömer Oskay'ın geçtiğimiz hafta Trabzonspor ile ilgili olarak yaptığı hutbede sarf ettiği sözler imamlık hayatının bitmesine neden oldu.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, fanatik imamın cemaate yaptığı konuşmasında haddini aşan sözler sarf ettiğini belirterek, "Bu imam emekli bir imamdır, maaşını da hayırseverler veriyordu. Bu olayın ardından camiye resmi olarak başka bir imam ataması yaptık" dedi. Görevden alınan imam, olay günü yardımlaşma ve Kızılay'dan bahsettiğini, bir vatandaşın "Trabzonspor ne olacak hocam?" demesi üzerine "Ne olacak koptuk geliyoruz, her taraf kaynıyor, ben bu akşam maça gidiyorum isteyen gelsin" gibi sözler sarf ettiğini söyledi ve "İmam takım tutamaz mı? Konuşmalarımdan pişman değilim" dedi. Cami cemaati de imamın görevden alınmasına tepki göstererek, "Karardan dönülene kadar namazımızı diğer camilerde kılacağız" dediler.

"KÜRSÜ ADABINA UYMADI"
Trabzon'daki çeşitli camilerde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan imam Ömer Oskay, Trabzon'un en işlek caddelerinden olan Uzun Sokak'ta hayırsever bir işadamı tarafından yaptırılan Sarılar Camii'nde 17 yıl önce görevlendirildi. Fanatik bir Trabzonspor taraftarı olan imam Oskay, geçtiğimiz hafta cuma hutbesinde Trabzonspor'u öven bir konuşma yaptı. Konuşması medyaya yansıyınca 'fanatik imam' görevden alındı.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, imamın Diyanet'le ilişkisi olmadığını belirterek, "Bu arkadaşımız emekli bir imamdır, maaşını hayırsever vatandaşlar veriyor. Bu olaydan sonra resmi imam atamasını yaptık. Trabzonspor'a dua edilir, başarılı olması istenebilir. İmamın yaptığı bu konuşma kürsü adabına uymamıştır. İmamlar din hizmetleri verir. Yaptığı doğru değildir. Tasvip edilecek tarafı da yoktur. Dini mekanlar tribün değildir" dedi.

"İMAM TAKIM TUTAMAZ MI?"
Trabzonspor'un D.Ç Karabükspor ile yapacağı maç öncesi cuma hutbesinde sarf ettiği sözlerle ilgili imam Oskay, "Cuma hutbesinde her şey konuşulur sadece dini konular değil. O gün yardımlaşmayı anlattım, Kızılay'dan bahsettim. Cemaatten bir kişi 'Trabzonspor ne olacak hocam?' diye laf atınca ben de 'Ne olacak koptuk geliyoruz, her taraf kaynıyor, ben bu akşam maça gidiyorum, isteyen gelsin' gibi laflar ettim" dedi.

Kendisini camilerden hiçbir Allah'ın kulunun alamayacağını belirten Oskay, "İmamın takım tutmasında bir yanlışlık mı var? Konuşmam internete düştü, herkes beni aramaya başladı. Gazeteciler peşime düştü. Bu nedenle son Karabükspor maçına bile gidemedim. O zaman Erzurum'daki rahmetli Naim Hoca'yı da görevden alsalardı, Maraş'taki 'şeker imamı' da. Konuşmalarımdan pişman değilim, yine yaparım" diye konuştu.

CEMAATTEN BOYKOT VAR
Öte yandan karara tepki gösteren Sarılar Camii cemaati, "17 yıldır Ömer hoca burada bizimle dost olmuştur, sırf onu dinlemek için insanlar buraya akın eder. Ona yapılanlar doğru değildir, bu karardan vazgeçilene kadar Sarılar Camii'ne gitmeyeceğiz, diğer camilerde namazımızı kılacağız" dediler.

VAAZDA NELER SÖYLENMİŞTİ?
Emekli imam Ömer Oskay, "Ya o 60 bin seyirci ile yapılan 61. dakika şovu neydi, beni çok mutlu etti, gururlandırdı. Bizim için her yer Trabzon diyorlar ya. Tabi olacak 26 yılın özlemi var. Ben bu akşam maça gidiyorum isteyen gelir, isteyen gelmez. Biz bu sene bu şampiyonluk özlemini gidereceğiz. Ne derseniz deyin. İsterseniz bunları burada konuştum diye işime son verin. Ben bu çocukları tanıyorum, bunlar namazında niyazında çocuklar. Cenab-ı Allah ne muratları varsa versin. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor" demişti.

PİSUVARLARI KALDIRMIŞTI
Öte yandan Müftü Veysel Çakı ise geçtiğimiz yıl müftü vekili olarak görev yaptığı Ordu'da Vali'nin talimatıyla cami tuvaletlerindeki pisuvarları kaldırtmıştı.

Kenan TAŞKIN / TRABZON (HABERTURK)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİGARAYA GEÇİT YOK

CİZRE BELEDİYE BAŞKANI'NA 7,5 YIL HAPİS

ANKARA'DA SÜRPRİZ GÜVENLİK ZİRVESİ
»  LEMAN'DA BU HAFTA "ODTÜ" KAPAK
»  ÖZAL'IN VEFATI: "KALP KRİZİ GİBİ GÖRÜNÜYORDU"
»  'TAHTI OĞULA VERMEK SAADET GETİRİR'
»  'BENDEN ÖCALAN'A SELAM SÖYLEYİN'
»  MEZAT ÇETESİ ÇÖKTÜ, İHBARCI ALTINDA KALDI!
»  İSRAİL: "TÜRKİYE UÇAK YAPAMAZ!"
»  O HAKİMLER EMEKLİ EDİLDİ!
»  DEV BULUTUN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!
»  KUZU'YA BU KEZ ÇİÇEK ATTILAR!
»  "TAM BİR HUKUK SKANDALI"
»  ÇELİK'TEN İZMİR'LİLERİ ÇOK KIZDIRACAK SÖZLER!
»  CHP'DEN YENİ YOLSUZLUK İDDİASI!
»  BÖYLE BİR TUTKUYU İLK KEZ ÖĞRENECEKSİNİZ!
»  CHP'DEN YENİ VAKIFBANK İDDİASI
»  CUMHURİYET DE ERGENEKON'A ...
»  "PKK, KÜRTLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ"
»  "SİNAN ŞAMİL SAM'A ORGAN NAKLİ GEREKLİ"
»  İŞTE PARTİLERİN SON OY ORANLARI!
»  KASTAMONU'DA SOBA FACİASI, 5 KİŞİ ÖLDÜ
»  CHP’DEN YENİ YOLSUZLUK İDDİASI: TAŞINMAZLAR SATILIYOR
»  "İŞ KURACAĞIM DİYENE 27 BİN TL"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.