Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6140
EURO
43,7232
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.164,590
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FEDERASYON'DA TERİM TANSİYONU
FEDERASYON DA TERİM TANSİYONU
 
Fatih Terim'in Belçika maçında çıkardığı olaylar ve Osman Tamburacı'ya ana avrat küfretmesi Futbol Federasyonu'nda deprem yaptı. Planlar var
 
12.9.2008 - 09:18

Futbol Federasyonu’nun, özellikle spor yazarı Tanburacı olayıyla ilgili Milli Takım hocasından açıklama beklediği, yönetimin bu konuda devreye girebileceği bildirildi. Ayrıca FIFA gözlemcisinin raporu nedeniyle Fatih Terim’in cezadan kurtulamayacağı da ifade edildi.

Milli Takımlar sorumlusu Fatih Terim’in Belçika maçında rakip takım çalıştırıcısı Rene Vandereycken ile girdiği diyalog ve spor yazarı Osman Tanburacı’ya telefonda hakaret etmesinin Futbol Federasyonu yönetiminde ciddi rahatsızlık yarattığı ortaya çıktı.

İsviçre-Avusturya’da düzenlenen 2008 Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana ortaya koyduğu agresif davranışlarıyla dikkat çeken Terim’in son iki olay nedeniyle spor kamuoyunda tepki görmesinin, federasyon yönetiminde endişeyle izlendiği bildirildi. Ayrıca Milli Takım hocasının, Ermenistan maçından önce espriyle karışık dile getirdiği “İki takım çalıştırabilirim” ifadelerini gündemde tutmasının da sıkıntıya yol açtığı kaydedildi. Federasyonun Terim’den özellikle Tanburacı’ya sarf ettiği sözler hakkında bir açıklama yapmasını beklediği, bu aşamadan sonra konuya müdahil olmayı düşündüğü öğrenildi.

Ceza gündemde
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maç sırasında ve bitiminde Belçika Teknik Direktörü Vandereycken ile kapışan Fatih Terim’in, FIFA gözlemcisi Norveçli Johanssen’e giderek olayları anlattığı ve yaşananların tek tek rapor edildiği bildirildi.

İsviçre maçında yaşanan olaylarda futbolcularını tahrik ettiği gerekçesiyle suçlanan, ancak FIFA Disiplin Kurulu’nun herhangi bir ceza vermediği Milli Takım Teknik Direktörü’nün bu kez ceza almasına kesin gözüyle bakıldığı ileri sürüldü.

Bu arada federasyon yetkililerinin, maçın gözlemcisine, Fatih Terim ve Vandereycken arasında yaşanan tartışmaların görüntülerini içeren bir CD verdikleri ifade edildi. Ancak birçok federasyon yöneticisinin, Belçikalı hocanın tahrik etmesine rağmen, Fatih Terim’in  daha sakin olması gerektiği konusunda görüş bildirdiği de ileri sürüldü.

Erzik üzgünUEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye-Belçika maçında iki teknik adam arasında yaşanan olayların kendisini çok üzdüğünü söyledi. Erzik, UEFA Başkanı Michael Platini ile birlikte başarıyla uyguladıkları “Herkese Saygı” kampanyasına bu maçta gölge düştüğünü belirterek, “Bir spor adamı olarak yaşananlardan büyük üzüntü duydum. Terim her türlü provakosyana rağmen soğukkanlılığını kaybetmemeli ve daha kontrollü olmalıydı. Bu sevimsiz tablo hiç yaşanmamalıydı” diye konuştu. 

TSYD’den kınama
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’i, spor yazarı - yorumcu Osman Tanburacı’ya yönelik sözleri nedeniyle kınadı.
Yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Ulusça birlik ve beraberliğimize ve de birbirimize daha çok sarılacağımız bu günlerde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile spor yazarı - yorumcu meslektaşımız Osman Tanburacı arasında yaşanan ve medya ya da yansıyan olay hepimizi derinden üzmüş, yüreklerimizde onulmaz yaralar açmıştır.
Bu müessif olay birlikte sevinip gururlanacağımız sportif başarılarımıza gölge düşürmüştür.
Olayın Terim ile medya arasındaki ilişkilerin tam da mutluluk duyacağımız bir yola girdiğini düşündüğümüz günlere rastlaması bütün iyimserliğimizi sonsuz bir karanlığa sürüklemiştir.
Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü gibi üstün bir seviyeye gelmiş spor medyasının her zaman övgü, takdir ve ödüllerini kazanmış, başarı merdivenlerini adım adım çıkışı spor yazarlarınca hep saygı ile karşılanmış bir kişi olan Fatih Terim’in meslektaşımıza karşı takındığı bu anlamsız hiddet ve hakaret içeren bütün saygı sınırlarını aşan tavrını hiçbir mazeret bizlere hoş gördüremez.

Bu nedenle arkadaşımız Osman Tanburacı’ya yapılanları hepimize yapılmış sayıyor, tüm Türk spor kamuoyu önünde Fatih Terim’i şiddetle kınıyoruz.
Bütün demokratik toplumlarda basın özgürlüğünün vazgeçilmez anayasal hak olduğunu, bu bağlamda haberin özgür, yorumun da kutsal olduğunu Fatih Terim’e bir kez daha hatırlatıyor, bundan böyle medya ile ilişkilerinde herkesle olduğu gibi daha medeni ve saygılı olmaya davet ediyor, kendisini yaptıkları ile baş başa bırakıyoruz.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


OSMAN TANBURACI'DAN TERİM'E DAVA

MİLLİ TAKIM'DA YUMRUKLU KAVGA

FATİH TERİM'DEN KAMERAMANLARA FIRÇA
»  MİLLİ MAÇ SONRASI OLAY, TERİM BARUT GİBİ
»  MİLLİLERE BELÇİKA ENGELİ
»  "İSTANBUL, ARABİSTAN GİBİ"
»  EMRE BELÖZOĞLU, HINCAL ULUÇ'U MAHKEMEYE VERİYOR
»  İŞTE SEMİH'İN DEĞERİ
»  ZİCO'YA ADA YOLU GÖZÜKTÜ
»  HINCAL ULUÇ, EMRE'NİN ANNESİNİ HASTANELİK ETTİ
»  TERİM'E DUDAK UÇUKLATAN ZAM
»  ADALET BAKANLIĞI GÜREŞ İHTİSAS KULÜBÜ DERNEĞİ KURDU
»  KAÇIRANLAR İÇİN İŞTE ERMENİSTAN'A ATTIĞIMIZ GOLLER
»  8 MADALYALI ADAM BAŞARISINI STİPTİZCİLERLE KUTLUYOR
»  BİR ÜMİT ÖZAT VAK'ASI DAHA
»  FATİH TERİM'E 20 BİN EURO'LUK HEDİYE
»  FATİH TERİM, ERMENİ GAZETECİLERE KIZDI
»  ZAFER A MİLLİLERİN OLDU
»  A MİLLİLER ERMENİSTAN'A KARŞI (İLK YARI)
»  RIDVAN DİLMEN: "TÜRKİYE FAVORİ"
»  İŞTE MİLLİLERİMİZİN İLK ONBİRİ
»  HAKEME TÜKÜRDÜ, HAYATI KARARDI
»  ÜMİT ÖZAT, ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ
»  "SINIR AÇILSIN DA İSTERSE 5 YİYELİM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.