Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5036
EURO
34,9099
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.441,300
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FETÖ'de İadeler Başlıyor!
FETÖ de İadeler Başlıyor!
 
FETÖ’nün darbe girişiminden sonra kaçan ya da görev yaptığı ülkede firar edenlerin iadesi için Türkiye’nin yürüttüğü diplomasi sonuç verdi.
 
25.9.2016 - 09:21

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çok sayıda firari darbeci asker ya yurtdışına kaçtı ya da görev yaptığı ülkelerde sırra kadem bastı. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere hükümet yetkilileri firari askerlerin iadesi için ilgili ülkelere çağrı yaptı. Erdoğan BM Zirvesi’nde muhataplarına FETÖ ile mücadeleyi anlatırken, darbecilerin iadesi konusunda diplomasi yürüttü. Türkiye’nin diplomatik girişimleri etkili oldu, Adalet Bakanlığı’nın FETÖ’cülerin kaçtığı ülkelerle başlattığı temas da sonuç verdi.

ANLAŞMALAR TAMAM

Adalet Bakanlığı’nın Türkiye’den kaçan ya da yabancı ülkede askeri ateşe gibi görevlerde bulunurken firar eden darbecilerin iade edilmesi için yaptığı girişimlerin son aşamaya geldiği öğrenildi. ABD, Yunanistan ve Almanya Adalet Bakanlıkları ile iade anlaşması yapıldığı belirtildi. Birkaç gün içinde anlaşmaların yürürlüğe gireceği ve FETÖ’cülerin iade sürecinin başlayacağı kaydedildi. FETÖ’cü hainlerin iade dosyası ve Kırmızı Bülten hazırlıklarının sürdüğü, benzer bir sürecin sivil darbeciler için de başlatılacağı öğrenildi. Darbe girişiminden sonra Afganistan’daki Türk Görev Gücü Komutanı Tümgeneral Cahit Bakır ile Kabil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Şener Topuç Dubai’ye kaçmaya çalışırken yakalanıp Türkiye’ye getirildi. Boğaziçi Köprüsü’nde ve Taksim’de halka ateş açılması emirlerini veren Albay Nebi Gazneli ile Albay Müslüm Kaya da Mısır’a kaçma hazırlığındayken yakalandı.

134 ASKER ARANIYOR

Firar eden asker sayısı 134. Bunlardan 7’si ise general ve amiral. Tümamiral Zeki Uğurlu, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Ali Kalyoncu, Tuğamiral Ayhan Bay, Tuğamiral İrfan Arabacı, Tuğamiral Ali Suat Aktürk ve Tuğgeneral Mehmet Zeki Kıralp firari genel ve amiraller. ABD’nin Virginia eyaletindeki NATO karargahında görevliyken kayıplara karışan Tümamiral Zeki Uğurlu hakkında, ilk olarak darbe girişiminden bir hafta önce İzmir’deki askeri casusluk davası kapsamında yakalama kararı çıktı. Vertigo hastalığı bahanesiyle Türkiye’ye gelmeyen ve darbe girişiminde rolü de olduğu ortaya çıkan Uğurlu, görevden alındıktan sonra ABD’de kayıplara karıştı. Türkiye’nin yurtdışı misyonlarında görev yaparken darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında çağrılan bazı askerler de kaçtı. Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’nde görevliyken çağrılan Askeri Ataşe Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç’un, İtalya’ya kaçtığı belirlendi.

ERDOĞAN KONUYU BM ZİRVESİ’NE TAŞIDI

İadeler için alınan bu sonucun ise Türkiye’nin ABD ve AB başta olmak üzere çok sayıda ülkede başlattığı yoğun diplomasi trafiğinin sonucu olduğu belirtildi. Bu noktada son olarak BM toplantısı için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimlerinin de etkili olduğu öğrenildi. Erdoğan, gerçekleştirdiği görüşmelerde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve diğer darbecilerin iadesi için yoğun bir trafik gerçekleştirdi. Erdoğan’ın kabul ettiği Yunanistan Başbakan’ı Aleksis Çipras, “Darbelere karışanların Yunanistan’da yeri yoktur” dedi.

KAYNAK:KARAR



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'de AVM'yi Kana Bulayan Türk Çıktı!

Mecliste 'Acil' Güvenlik Alarmı!

Anıtkabir'deki Parkı Söktüler!
»  Balbay: Yarın Bu Oyuncaklar Olmayacak.
»  Meclis'te Yeni Bina İçin Ağaç Kıyımı!
»  ''Herkes Elini Vicdanına Koysun''
»  Gökçek'ten Anıtkabir'de Park savunması!
»  Romanya'da Deprem,İstanbul da Hissetti
»  Fetö Lideri O Ülkeden Sığınma Talep Etti
»  TSK: 105 DAEŞ Hedefi 416 Atımla Vuruldu
»  CHP'li Vekile Almanya'da Şok
»  Dev Şirkete Kayyum!
»  Meteoroloji'den 8 İl İçin Uyarı
»  Mevsimin İlk Karı Yağdı!
»  "Suriye'de Ateşkes Ölü Doğdu"
»  Öğrencilere Burs Müjdesi
»  Anıtkabir'e Çocuk Parkı Tepki Çekti
»  CHP'den AYM'ye KHK Başvurusu
»  Flaş..Üç Parti 7 Maddede Anlaştı
»  Mete Yarar'dan Bomba İddia!
»  Sur İddianamesinde Kan Donduran Sırlar!
»  Fetö'nün Dilekçe Oyunu!
»  Acıbadem Metrobüs Yolunda Feci Kaza
»  Erdoğan'ın BM Konuşması Tarihe Geçti
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.