Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,4069
EURO
47,0176
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.358,280
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ.. ERDOĞAN'DAN BOMBA GİBİ AŞI AÇIKLAMASI
FLAŞ.. ERDOĞAN DAN BOMBA GİBİ AŞI AÇIKLAMASI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan domuz gribi aşısı olmayı düşünmediğini söyledi. AK Rarti grup toplantısında konuşan Erdoğan aşı olmanın isteğe bağlı olması gerektiğini ve aşı olmayanların ihbar edilmemesi gerekyiğini söyledi...
 
3.11.2009 - 12:30

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, pandemik grip (domuz gribi) aşısı yaptırdı. Akdağ, aşının "bilimsel kurulların sıralamasına göre yapılacağını" söyledi. Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığının Daire Tabipliği’nde domuz gribine karşı aşı oldu. Akdağ, burada görevli Fatma Güler tarafından aşısı yapılmadan önce, "Sağ koldan mı sol koldan mı yapıyorsunuz?" diye sordu. Hemşire Güler’den "Nereden isterseniz" yanıtını alan Akdağ, sağ kolunu açtı. Akdağ, "Acıtmaz değil mi" diye espri yaptıktan sonra aşısını yaptırdı.

Recep Akdağ, aşı olduktan sonra hemşire Güler’e "Eliniz hafifmiş, teşekkür ederim" dedi. Akdağ, ayrıca burada görev yapan personele maske takmaları önerisinde bulundu.

Sağlık Bakanı Akdağ, "Cumhurbaşkanına, Başbakan’a, bakanlara, milletvekillerine aşı olmalarını önerdiniz mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bilimsel kurullarımızın sıralamasına göre aşılama yapacağız. Benim önerimle kimseye aşı yapılmıyor. Bir de tabii 55-60 yaşın üzerindeki insanların biraz daha virüse karşı korumalı olduğu kabul ediliyor. Ancak siyasetçilerin ve benzeri toplumla yakın ilişki kuranların özelliği de şu; virüsü yayma konusunda onların daha dikkatli olması lazım. Bir siyasetçi yerine göre günde 300-500 insanla, bin insanla bile el sıkışabilir. Normal bir kişiye göre çok daha fazla kişiyle temas edildiği için hem kendisini koruması, hem diğerlerini koruması açısından gerekli tedbirlere riayet etmesi lazım. Aşı konusu yine bilimsel kurullarımızın sıralamasına göre olacak."

 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribine karşı aşılanan kişilerin hemen bağışık hale gelmediğini, vücuda verilen antijenin kişiyi korur hale gelmesi için iki haftaya yakın bir süreye ihtiyaç olduğunu bildirdi.Bakan Akdağ, domuz gribi aşısı yaptırdıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı."Aşı olan bir kişinin aşılanmayanlardan farkının ne olduğu?" sorusu üzerine Akdağ, bağışıklığın sağlanması için belirli bir süre geçmesi gerektiğini vurguladı.Akdağ, "Aşılanan kişiler hemen bağışık hale gelmiyor. Verilen antijenin vücudu bağışık, hastalığı korur hale gelmesi için iki haftaya yakın bir süreye ihtiyaç var" diye konuştu."Size yapılan aşı dünden itibaren bütün sağlık çalışanlarına yapılan aşı değil mi?" sorusuna da Akdağ, şu yanıtı verdi: "Elbette, başka ne olabilir? Bütün sağlık çalışanlarına, bundan sonra da vatandaşlarımıza yapılacak aşı... Biliyorsunuz yalnızca hamileler için biraz daha farklı bir aşı getireceğiz. Onun sebebi de şu: Bütün ilaçlar, aşılar, biyolojik maddeler hamilelerde biraz daha dikkatli kullanılır. Çünkü onların bebekleri var.Bu amaçla biraz farklı bir aşı getiriyoruz. Onun dışında bütün vatandaşlarımıza, bize de aynı aşı yapılıyor." "Hamileler için adjuvansız aşının aralık ayında geleceği" anımsatılarak, "Bundan önce mevcut aşılarla aşılanmak isteyen hamilelere bunun uygulanıp uygulanamayacağı" sorusu üzerine de Akdağ, "Bildiğim kadarıyla şu anda mevcut aşılar da hamilelere yapılabiliyor ama biz bu işi hamileler açısından tam güvenilir noktada tutmak için diğer aşıyı yapmayı planladık. Onu da belki aralığa kalmadan temin etmemiz mümkün olabilir" şeklinde konuştu.Bu arada, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Pandemi Koordinatörü Turan Buzgan, Müsteşar Yardımcısı Adnan Çinal, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Torunoğlu ile Bekir Keskinkılıç, Strateji Geliştirme Başkanı Memed Atasever, Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Serdar Mercan ve Arif Kapuağası, Teftiş Kurulu Başkanı Muhammed Gedik, İdari ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ünal Hülür, Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı Fethullah Gürcan ile Hakan Aksu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda bakanlık bürokratı da Akdağ’ın ardından domuz gribi aşısı oldu.Öte yandan, Bakan Akdağ ile Anadolu Ajansı ve TRT’nin sağlık muhabirleri de aşı yaptırdı.

-"ALKOLLÜ EL ANTİSEPTİKLERİ KULLANILABİLİR"-

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Buzgan, "Domuz gribinden korunmak için piyasada bulunan el hijyenlerinin etkinliği var mı?"sorusu üzerine, domuz gribi virüsüne karşı tüm deterjan ve sabunların etkili olduğunu belirterek, "Asıl olan sabun ve su kullanmak suretiyle elleri yıkamaktır" dedi.Buzgan, su ve sabuna ulaşmada zorluk olması halinde "alkollü" el hijyenlerinin kullanılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Alkol içeren el antiseptikleri kullanılabilir. Bunların virüse karşı etkili olduğunu biliyoruz. Su ve sabunun olmadığı durumlarda vatandaşlar, alkol içeren el dezenfektanlarını, el antiseptiklerini kullanabilirler."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ERDOĞAN ZEMZEM İLE ZEHİRİ KARIŞTIRYOR"

FLAŞ.. PKK'YA HAVADAN DARBE, 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

"KOMŞU'DA ATOMK SİLAHI İSTEMEM"
»  SGK YÖNETİCİSİ DE BUNU YAPARSA!
»  DOĞALGAZ'A DUDAK UÇUKLATAN ZAM!
»  BAYKAL'IN IRAK ZİYARETİ ERTELENDİ
»  SİCİLİ BOZUK MEMURLARA ÖDÜL GİBİ KARAR
»  5 OKUL YAPTIRAN HAYIR SEVER VALİDEN NE İSTEDİ!
»  GAFFAR OKKAN SUİKASTİ SANIĞI FİRAR ETTİ
»  ISLAK İMZA İÇİN 3 UZMANA SORUŞTURMA!
»  BAYKAL'IN IRAK ZİYARETİ ERTELENDİ
»  'KÜRT AÇILIMI' HAFTAYA MECLİSTE
»  NEFES'İ BEĞENDİ AMA O SORUYA CEVAP VERMEDİ!
»  "BAĞIMSIZLIK İLAN EDİLDİĞİ GÜN AĞLADIM"...
»  MECLİS'TE KÜRTÇE BAŞVURU'YA YEŞİL IŞIK
»  İSTANBUL'DA GRİP'TEN İLK ÖLÜM
»  MHP'Lİ VURAL : "DİYARBAKIRSPOR LİG'DE KALMALI"
»  KRİZ KAHİNİ YİNE UYARDI: "BİR GÜN BU KÖPÜK PATLAYACAK"
»  KONGRE'DEKİ TEK RAKİBİ BAHÇELİ'YE FENA YÜKLENDI
»  BÜLENT ECEVİT'E ÇİFTE ANMA
»  "KAYINPEDERİM KAFADAN ÇATLAK"
»  ERDOĞAN'IN ÖNÜNDEKİ GİZLİ ANKET
»  "ERKEN SEÇİME CEZARET EDEMEZ"
»  ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.