Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,3568
EURO
45,6319
IMKB
9.350,000
ALTIN
4.288,960
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ.. MECLİSTE BÜYÜK KAVGA
FLAŞ.. MECLİSTE BÜYÜK KAVGA
 
HSYK teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, HSYK üyelerinin çağırılıp çağrılmamasını oylamaya sunmak isteyince kavga çıktı. AK Partili ve CHP'li vekiller birbirlerini itip yumruklaştılar. CHP'li vekiller, "Faşizme geçit yok, her yer yolsuzluk, her yer rüşvet" sloganları attı.
 
10.1.2014 - 22:35

Ak Parti ve CHP'li vekiller önce birbirlerini itip kalktılar sonra yumruklaştılar. Başkan İyimaya kürsüden indi ve toplantıya kısa bir süre ara verildi. İyimaya aradan sonra teklifin görüşülmesine geçilmesini oylattı. AK Parti oylarıyla teklifin görüşülmesine geçildi. Bu kararı CHP'li vekiller, "Faşizme geçit yok, her yer yolsuzluk, her yer rüşvet" sloganları eşliğinde masalara vurarak protesto ettiler.

HSYK'DAN KAVGA ÇIKTI

Gergin geçen ve usul tartışmalarıyla 4.5 saattir süren kanun teklifinin görüşmelerine hala geçilemeyen Komisyon toplantısı bir saatlik aradan 19.30'da yeniden başladı. Usul tartışmaları 20.20'de iyice alevlendi ve gerginlik kavgaya dönüştü.

CHP'li milletvekilleri "Saatlerdir tartışıyoruz, hala HSYK üyelerinin çağrılıp çağrılmayacağını öğrenemedik" diye tepki gösterdiler

. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "Sayın Bakan'ın etik olarak çağrımızı HSYK'ya bildirmesi gerekirdi bildirmemiş. Ben bu durumu oylarınıza sunuyorum" dedi. İyimaya'nın bu sözleri kıyametin kopmasına neden oldu.

CHP'liler masalara vurarak İyimaya'yı protesto ettiler ve "Sayın Başkan temel hak ve özgürlükleri oylamaya sunamazsınız. Adalet Bakanı böyle davranır talimat almış ama siz yapmayın" dediler.

Daha sonra AK Parti ve CHP'li milletvekilleriekiller başkanlık kürsünün önüne gelerek tartıştılar. Kavga sırasında milletvekilleri önce itişip kakıştılar daha sonra yumruklaştılar. Bazı CHP'liler ise "HSYK'yı çağırmıyorsunuz, Başbakan'ı çağırın. Yazıklar olsun. Bilal'i çağırın" diye bağırdılar.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

CHP'li Engin Altay, can güvenlikleri olmadığını belirterek, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i göreve çağırdı. Altay, Çiçek'i de telefonla da aradı ve müdahale etmeye çağırdı.

CESEDİMİ ÇİĞNEMEDEN İÇTÜZÜĞÜ ÇİĞNETMEM

CHP'li Engin Altay ""4+4+4'te de aynı şeyi yaptınız. Ölürüm de içtüzüğü çiğnetmem. Benim cesedimi çiğnemeden içtüzüğü çiğneyemezsiniz. Bütün arkadaşlar konuşacak" dedi. Komisyon başkanı ile tartışan CHP'li Ali Rıza Öztürk komisyonu CHP'li Mehmet Haberal tarafından çıkarıldı. Tartışmalar halen sürüyor



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BACANAK TUTUKSUZ YARGILANACAK!

GAZETECİLERİN YER KAPMA SAVAŞI!

FLAŞ.. HSYK, MECLİS'İ KARIŞTIRDI
»  "GÜNÜMÜZDE YAŞANAN DOST MODERN DARBEDİR"
»  CHP'Lİ TEZCAN'DAN ŞOK İDDİA!
»  BİR YOLSUZLUK OPERASYONU DA MERSİN'DE!
»  OMBUDSMAN'A İNCELEME
»  HSYK'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
»  İSTİFA EDEN BAKANLARA KÖTÜ HABER!
»  KUMPAS TARTIŞMALARINA SON NOKTA!
»  İNTERNET'İN KURALLARI SİL BAŞTAN!
»  ''CEZAEVİ'NDEN Mİ KORKACAĞIM''!
»  NUMAN KURTULMUŞ'A GÖRE CEMATİN GÖREVİ!
»  KÜRTLERE SİLAHLANIN ÇAĞRISI!
»  SİNAN AYGÜN'E ŞOK!
»  ''BEN OLSAYDIM EBENİ ÖPERDİM''
»  BAYKAL'DAN SAHTE HESAP AÇIKLAMASI!
»  RASİM OZAN KÜTAHYALI'DA ŞAŞIRTAN DEĞİŞİM
»  ZAMAN'DAN YENİ PARTİ SİNYALİ
»  "KUL HAKKI YİYENLERE YETER ARTIK DEYİN"!
»  "BİR ORDUDA 400 TANE CASUS OLUR MU?"
»  FEYZİOĞLU: KIZ ALIP VERMİYORUZ
»  HAKİM VE SAVCILARDAN FAKS EYLEMİ
»  BİNALİ YILDIRIM'DAN BACANAK AÇIKLAMASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.