Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3796
EURO
47,0605
IMKB
10.341,000
ALTIN
4.349,280
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FRANSIZ TARİHÇİSİNİN ERMENİ PİŞMANLIĞI
FRANSIZ TARİHÇİSİNİN ERMENİ PİŞMANLIĞI
 
Fransız tarihçi-yazar Chandernagor: Sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasayı kabul ederek hata ettim. Oysa tarihi bile bilmeyen anlaşılmaz yazarın bu ülkeye yaptıkları ne olacak?
 
18.12.2005 - 00:25

Türk yakın tarihinden bi haber olan ve işine geldiği gibi tarihi yorumlayan yurt dışında atıp tutan, bundan da çok iyi rant sağlamasını bilen, yazdığını ve yazdıklarındaki mesajları yandaşları ve bu ülkeye karşı olanlardan başkalarının anlamadığı ünlü Romancı bu haberi okusun.

Yaptıklarının hata olduğunu aradan geçen zaman içinde anlayarak bunu itiraf eden ve mesleği tarihçilik olan bir fransız yazar bunu yaparken, Orhan pamuk ne yapıyor?? İşte buna iyi dikkat etmek gerekiyor. Ve diğer taraftan madyadaki yandaşları ile bu ülkeye sahip çıkanları neredeyse hain ilan eden asıl suçlular besleme kalemler, vatanına sahiplermiş gibi hava yaymaya çalışan uşaklar da bu yazıyı okusunlar da biraz olsun yüzleri kızarsın. Türkiye'yi avrupaya almazlarmış keşke böyle bir şey yaparak ellerini ceplerimizden çekseler,  Türkiye'ye ve türk halkına en büyük bir iyiliği yapmış olurlar. Bir bilim adamı hiç yoktan zindanlarda inim inim inletilirken buna sahip çıkmayanların acaba hangi çıkarları uğruna  bu romancıyı tutuklarını biliyormusunuz? Buna gelince insan insan hakları, vatanına milletine sahip çıkanlar ise zindanlarda.İşte avrupa'nın asıl yüzü 

Şimdi fransız tarihçisinin itirafını lütfen çok dikkatli okuyun..!

 

Fransa'da ulusal parlamentoların tarihle ilgili yasa yapmasına karşı çıkan Fransız tarihçi ve yazar Françoise Chandernagor, Fransa Parlamentosu'nun, sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasayı kabul ederek hata ettiğini söyledi.
"İnsanlığa karşı işlenmiş suçların kabul edilmesini ilke olarak olumlu bulduğunu" belirten ünlü yazar, "bununla birlikte, olumlu bir niyetten olumsuz sonuçlar çıktığını" vurguladı.
Konuyla ilgili Le Monde gazetesine bir makale yazan Chandernagor, Fransa Parlamentosu'nun ilk olarak Musevi soykırımının inkârının suç sayılmasını yasayla kabul ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bu yasa, önce Museviler için yapıldı. Daha sonra Fransa'da, tarihinde her acı çekmiş toplum, kendisi için bu tür yasa çıkması amacıyla baskı yapmaya başladı. Ermeni kökenli Fransızların baskısıyla Ermeni yasası, Afrika kökenli Fransızlardan gelen baskıyla kölelik yasası daha sonra bunları izledi."

"ERMENİ YASASI DİKKATSİZ BİR ADIM"
"Musevilere ilişkin soykırımın tanınmasının yasal temelini Nürnberg Mahkemesi'nin kararlarına dayandığını" belirten Chandernagor, daha sonra kabul edilen Ermeni yasası için Fransa Parlamentosu'nun elinde bu tür yasal dayanak bulunmadığını vurguladı. Fransız yazar, Musevilerle ilgili yasadan sonra Ermenilerle ilgili bir yasa kabul ederek parlamentonun "dikkatsiz bir adım attığını" vurgulayan Chandernagor, "Fransız parlamenterler, burada kendi tarihlerini değil, başka bir ülkenin tarihini yazmaya kalktılar" ifadesini kullandı.
Parlamentoların tarihle ilgili yasa yazmanın kötü bir örnek olduğunu belirten yazar, şunları kaydetti: "Bu tür yasaları kaleme almak, tarihi ve mali açıdan parlamentolar için zahmetsiz, ancak bu durumun daha sonra tarihçilere faturası pahalıya mal oluyor. Çünkü tarihçiler, artık bu olaylar konusunda araştırma yapamıyor. Yaptıkları takdirde, kendileri aleyhine açılacak davalarla muhatap olmak zorunda kalıyorlar. Fransa'daki Asya kökenli Fransızları mutlu etmek için de yasalar mı çıkartalım? Bu tür girişimler, lobi ve baskı gruplarının parlamentolar üzerinde baskı ve etkilerini artıyor, tarihle ilgili tartışmaların önünü kesiyor."
Fransa'nın ünlü 19 tarihçi ve yazarı, önceki gün gazetelere verdikleri ilanda, tarihçilerin karar vermesi gereken konularda daha önce çıkan yasaların kaldırılmasını istemişlerdi. Tarihçilerin, yürürlükten kaldırılmasını istedikleri yasalar arasında, sözde Ermeni soykırımının tanınmasını öngören yasa da bulunuyor.
Gazetelerde çıkan ilanda, şöyle denilmişti: "Tarih, dogma kabul etmez. Tarih, din değildir. Tarih, ahlak da değildir. Tarih, yasağı ve tabuyu kabul etmez. Tarihçinin kınama ve yüceltme rolü yoktur. Tarih, güncelin kölesi değildir.
Özgür bir ülkede, ne parlamento ne de adli merciler, gerçek tarihi kanıtlayabilir. Bu nedenlerle uygarlığa da, demokratik rejime de yakışmayan bu yasaların iptalini istiyoruz."
13 Temmuz 1990 tarihli "ırk ayrımı ve Yahudi karşıtlığı" başlıklı yasa, 21 Mayıs 2001 tarihli "kölelik" kanunu. 29 Ocak 2001 tarihli sözde "Ermeni soykırımı" yasası ve 23 Şubat 2005 tarihli "sömürgeciliğin olumlu yanlarının okullarda öğrencilere öğretilmesi" başlıklı yasa, tarihçilerin iptal edilmesini istedikleri yasalar arasında yer alıyor.

FRANSA'DAKİ TARTIŞMA
Fransa'da sömürge yasasına karşı ilk kez yaklaşık altı ay önce tarih öğretmenleri yıllık kongrelerinde bir bildiri yayınlayarak sert tepki göstermişti. Sömürgeciliğin olumlu yanlarının kabul edilmesi ve bunun okul müfredatında da yer almasına ilişkin yasa şubat ayında kabul edilmişti.
Meclis, geçen ay bu yasanının kaldırılmasına ilişkin muhalefetin verdiği yasa teklifini reddetmişti.
Kamuoyundan ve eski sömürgelerden gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Tarihi yazmak tarihçilerin işidir" derken, Başbakan Dominique de Villepin, "Parlamentoların tarihi yazamayacağı" görüşünü dile getirmişti. Bu arada, yasanın kaldırılması için bir internet sitesi tarafından açılan imza kampanyasına, şu ana kadar 18 bin kişinin destek verdiği bildirildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FENER'DEN DENİZLİ'YE YARIM DÜZİNE GOL 6-2

ARINÇ'TAN AB'Lİ PARLAMENTERLERE PAMUK CEVABI

BUSH, E-POSTA'LARI İZLETMİŞ!!
»  LAGENDİK, ORDUYU PROVAKASYON'LA SUÇLADI!!!
»  TÜZMEN, HONGKONG'DA MAHSUR KALDI!
»  BEDELLİ UMUDU SUYA DÜŞTÜ
»  EMEKLİLERİN VERGİ İADESİ BİLGİLERİ İNTERNET'TE
»  MECLİS'TE SİGARA POLEMİĞİ
»  ERDOĞAN, PAMUK'U PROTESTO EDENLERE AĞIR KONUŞTU
»  MİLLİ FUTBOLCU SİLAHLA DOLAŞIRMI?
»  SEZER'DEN TÜSİAD'IN DAVETİNE SÜRPRİZ 'EVET'
»  "AHMET AĞA'YI MI ATAYACAKTIK"?
»  KREDİ KARTI BORCUNA DA MORTGAGE
»  HAZİNE AVCISI BAŞKANLAR KAZIKLI VOYVODA PEŞİNDE
»  TOLON PAŞA İÇKİ İÇİN KIRMIZI HATTA KIZDI VE DEDİ Kİ:
»  İSTANBULLULARA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA UYARISI
»  İBRAHİM TATLISES, BAKÜ'DE KLİP ÇEKECEK
»  
»  
»  AB, PAMUK DAVASINI NOT ETMİŞ!!!
»  CUMHURBAŞKANI SEZER'DEN İADE
»  AVAM KAMARASI, ARINÇ'IN MEKTUBUNA YORUM YAPAMADI!!!
»  ORHAN PAMUK:"SAVUNMA YAPAMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"!
»  "30 BİN ŞEHİT VERİRKEN NİYE AVRUPALILAR GELMEDİ"?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.