TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TRT Spor’da katıldığı Basın Tribünü programı bittikten sonra kendisine yöneltilen, “Kulüp başkanları ve medyanın önemli insanlarıyla akşamları görüşecek misiniz? sorusuna eski başkan Mahmut Özgener’i kırabilecek bir cevap verdi: “Türk Futbolunda Papermoon ve İstinye Park Masa dönemi bitti. Beni hiç bir akşam dışarıda göremeyeceksiniz.” dedi.
M.ALİ Aydınlar’ın gündeme dair diğer açıklamaları ise şöyle:” Yabancı sayısı sınırsız olacak. Kulüplerimiz yine 6 sahada, 2 kenarda, 2 tribünde futbolcu bulundurabilecek. Sezon başlarken bize 10 kişilik bir liste verecekler. Bu sayının üstündeki sözleşmeli yabancı futbolcuları Avrupa Kupası maçlarında oynatabilecekler. Devre arasında yine bir 10 kişilik liste vererek ilk listeyi değiştirme, dışarıdaki futbolcuyu kadroya alma şansları olacak...
İSTİFA EDERİM!
BAŞKANLIĞA talip olmadım. İlk teklifi bana getiren 4 kulüp oldu ama bunu ilk söyleyen Şampiyonlar Ligi finalinde Rıdvan Dilmen oldu. Başkanlık size çok yakışır demişti. Başkanlığa aday olmaya karar verince Sayın Başbakanla görüştüm. Adaylığımı açıklayınca ve başkan seçilince telefon açıp tebrik etti.
ŞU an TFF başkanıyım günün birinde neden F.Bahçe başkanlığı olmasın. F.Bahçe’den tepki alacağımı düşünmüyorum. Bu camia ne kadar dürüst olduğumu bilir.
ANKARASPOR davasını geri çekecektir. Ankara yöneticilerine Yunus Egemenoğlu istifa edecek diye söz vermedim. Başka şartlarda anlaştık. 12 milyon TL konusunda anlaştık. Ankara, Bank Asya’dan lige başlayacak. Anlaştığımız paranın nereden ödeneceği konusunu daha sonra değerlendirelim. 12 milyon TL para olarak değil bir vergi borcu.
SADRİ Şener’in tepkisi biraz duygusal. Çok sevdiğim ve değer verdiğim bir insan. Bir kulüp çıkıp bana desin ki bana bu ismi önerdik Mehmet Ali Aydınlar da onu şu kurula, kuruma getirdi. Hemen ertesi gün istifa ederim.
‘KARABIYIK başarılı olmamızı istemiyor’
F.BAHÇE Acıbadem’le ilgili de konuşan Aydınlar: “2+1 konusundaki itirazımız kabul edilmedi. Ama bu iş bitmedi, bunu herkes görecek. Beni bütün federasyon başkanları aradı, bir tek Erol Ünal Karabıyık aramadı. Voleyboldaki seyirci sayısı bizim zamanımızda patlama yaşadı. Neredeyse bizim başarımızı kıskandığını düşüneceğim. Hatta diyebilirim ki bizim başarılı olmamızı istemiyor.”
PFDK BAŞKANI HASAN GERÇEKER’İN LİSTESİ:
YENİ seçilen Türkiye Futbol Federasyonu dün yaptığı ilk toplantıda kurulların atamasını da yaptı. Buna göre Reşat Bostan’ın boşalan Profesyonel Disiplin Kurulu Başkanlığı koltuğuna Hasan Gerçeker getirilirken asil üyeler ise Saibe Oktay, Özdemir Bahri Öztürk, Osman Karakuş, Serpil Çetinkol, Halil Tomruk ve Selçuk Karakay oldu.
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun listesi:
MERKEZ Hakem Kurulu Başkanlığı’na getirilen Yusuf Namoğlu’nun listesi şu şekilde: Metin Tokat, Bedri Dölkeleş, İlhami Kaplan, Yavuz Karaozan, Zihni Aksoy, Alican Lakot, Galip Bitigen, Yahya Diker. Ayrıca PFDK’nın başına Halit Fahri Gültekin,Etik Kurulu Başkanlığı’na da Oğuz Atalay getirildi.