Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,6007
EURO
34,8025
IMKB
9.465,000
ALTIN
2.490,160
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fatih Altaylı'dan F.Bahçe'ye Büyük Övgü
Fatih Altaylı dan F.Bahçe ye Büyük Övgü
 
Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programında spor gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altaylı, Fenerbahçe'nin Euroleague zaferi ile ilgili olarak, "Fenerbahçe'yi fanatik bir taraftar gibi izledim" dedi.
 
23.5.2017 - 07:33

Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programının yorumcusu Fatih Altaylı, spor gündemini yorumladı.

Fenerbahçe'nin THY Euroleague'deki şampiyonluğu ile ilgili olarak "Hayatımda ilk defa bu kadar fanatik bir şekilde Fenerbahçe'nin kazanmasını istedim" diyen Altaylı şu ifadeleri kullandı:
"Final Four'u evde izledim. Çünkü Fenerbahçe'nin maçı olduğu için kimse beni çağırmadı. (Gülüyor) Bilet aradım ama sonra biri dedi ki 'Manyak mısın, dayak yersin orada.' Ben de 'Haklısın, hem ben huzurlu olayım hem de tribündekiler beni orada görüp huzursuz olmasınlar' dedim. O yüzden evde seyrettim. Gerçi; Ergin Ataman maçı tribünde izlemiş, herhangi bir gerginlik olmamış."

"MAÇI İZLERKEN RİBAUND ALDIM, FAUL YAPTIM, UDOH EVDEKİ BLOKLARA BİLE EL KOYDU"
"Keşke gidebilseydim, gitmeyi çok isterdim. O an orada olmak güzel bir şey. Evde seyrederken, oturduğum koltuğa baya bir zarar verdim. Çünkü bazı yerlerde zıplayarak bir kaç tane ribaund aldım. Bir iki şut girişimim oldu, dört tane de faul yaptım. Ekpe Udoh'tan bana sıra gelmediği için blok yapamadım. Udoh, evdeki bloklara bile el koymuştu. Enteresan bir çocuk, muazzamdı. Maç sonu konuşması, entelektüel tavrı falan şahane bir adam, ben bayılıyorum. Alex'te de böyle bir hava vardı ama bu çok farklı; daha neşeli, tatlı, samimi bir adam. Maç sonu konuşması falan süperdi. Çok keyif aldım."


"FANATİK BİR ŞEKİLDE FENERBAHÇE'NİN KAZANMASINI İSTEDİM"
"Hayatımda herhalde ilk defa bu kadar fanatik bir şekilde Fenerbahçe'nin kazanmasını istedim. Her ne kadar Galatasaraylı olsak da ve Fenerbahçe ile aramızda ölümüne rekabet olsa da, bazı maçlarda insan ender olarak kazanmasını istiyor. Açık şekilde söylüyorum her maçta değil; uluslararası maçlarda ben Galatasaray'ı tutarım. Fenerbahçe de rakibimiz olduğu için çok da başarılı olmasını istemem. Fakat burada konu çok farklı. Maçı birlikte izlediğim fanatik Fenerbahçeli arkadaşım dönüp
'Ben mi Fenerbahçeliyim, sen misin?' dedi. Böyle bir Fenerbahçe'yi tutmak, Fenerbahçe'nin kazanması istemek vardı."

"AZİZ YILDIRIM FUTBOLDA NE YAPMADIYSA BASKETBOLDA ONU YAPTI"
"Beni buraya getiren; 1- Obradovic, 2- Fenerbahçe basketbol taraftarının basketbol maçındaki tavrı, 3- Aziz Yıldırım'dı. Aziz Yıldırım şu açıdan; futbolda ne yapmadıysa basketbolda onu yaptı. Basketbolda bir profesyonel getirdi. Bunlardan bir tanesi şu an federasyonda olan Ömer Onan. En başta da tabii ki Obradovic. Bir ekip kurdu ve gördüğüm kadarıyla fazla da müdahale etmedi. Sadece yanlarında olduğu hissini verdi ve şahane üç sezon... Hepsi sırasıyla. Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda kazandığı başarı 10-12 yıllık bir süreçti. Fenerbahçe basketbol macerasına 5-6 yıl önce çıktı. Ülker'le işbirliği falan, sonra salonlarını yaptılar, takıma yatırım yaptılar, iyi sponsorluklar buldular. Final Four, Türk takımları için bir rüya iken, üç sene üst üste kaldılar. İlk katıldıkları sene 4. oldular, katılmaları büyük başarıydı. İkincisinde ikinci oldular ve üçüncüde şampiyon oldular. İşte budur."

"Bu iş ortaklaşadır. Bu başarıyı 100 üzerinden değerlendirirsek; yüzde 20'si yönetimin, yüzde 30'u antrenörün, yüzde 50'si takımındır. Bunlardan hepsi üzerinde düşeni doğru yapınca şampiyonluk geliyor. Aziz Yıldırım futbol takımındaki gibi davransaydı; soyunma odasına girip bağrıp, çağırsaydı, her başarısızlıkta hoca değiştirseydi, 'Bu takımı Obradovic mi şampiyon yaptı, ben yaptım' deseydi işler başka yola giderdi."

"TARAFTARLAR TRİBÜNDE BASKETBOLSEVER GİBİ DAVRANDI"
"Basketbola 30-35 milyon Euro bütçe ayırıyorsan elbette payın var ama futboldaki tavrı ile buradaki tavrı aynı değil. Taraftar da bunu gösteriyor zaten. Bütün sezon boyunca tribünleri doldurdular. Taraftarlar sadece bir maç gelmedi, Obradovic sitem etti; 'Neden gelmiyorsunuz, taraftar yoksa bu işin bir zevki yok' dedi ve ertesi hafta tribünler dolmaya başladı. Tribünde de basketbolsever gibi davrandılar. Bir tek Galatasaray maçlarında tatsızlıklar oldu. Tribünleri doğru düzgün bir sporsever profili içerisinde doldurdular ve şampiyonluk geldi."


"AZİZ YILDIRIM AKILLI BİR ADAM"
"Aziz Yıldırım akıllı bir adam. Basketbol başka futbol başka bir spor. Aziz Yıldırım baktı ki; futbolda ezeli rakibinin arkasında kalıyor. Çünkü futbol kolay bir iş değil. Futbolda 1 milyar Euro harcarsın, kurduğun takım Avrupa şampiyonu olamayabilir. Bırak Avrupa'yı kendi liginde şampiyon olamayabilirsin. Ancak basketbol böyle bir spor değil. Parayı doğru harcadığın zaman karşılığını alıyorsun. Basketbol bir istatistik sporu. İstatistiklerin karşılığını sahada görürsün. (Fatih Kuşçu'ya yönelik olarak) Bana de ki 'Al Fatih sana 100 milyon dolar, bir takım kur.' Öyle bir takım kurarım ki; seneye Final Four'a kalır, birkaç sene sonra şampiyon olabilir."

"Aziz Yıldırım akıllılık yaparak, 'Futbolda işimiz zor ama ben taraftarımı, camiamı mutlu edecek uluslararası başarı getirecek bir şey yapayım' dedi. Ciddi bir para harcadı. Bu paranın karşılığı var mı; yok. Bu sene 30 milyon Euro harcadıysa gelen en fazla 10-11 milyon Euro'dur. Bir kısmını Fenerbahçe harcadı, bir kısmını Ülker harcadı. Fenerbahçe bu işi de iyi yapıyor. Ülker'e salon yaptırdı. Aylar önce 'Ey Ferit Şahenk niçin Darüşşafaka gibi bir kulüp kuruyorsun. Amatör olarak destekle, alt yapı faaliyeti falan yap ama üst yatırımını Fenerbahçe'ye yap' dedim. Bunu dememden yaklaşık bir ay sonra bu iş birliğinin olacağı açıklaması geldi. Aklın yolu bir. Bu daha da bir kalıcı hale gelir."

"Sezon başında 'Fenerbahçe artık bir basketbol kulübüdür' dedim. 500 milyon kişi izlemiştir. Dünya çapınca meşhur oldular. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu herkes duydu. Avrupa'da sorsalar, Fenerbahçe futbol takımını sorsan başka şey derler; basketbolu sorsan şahane bir takım derler. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'yi bu noktaya getirdi. Basketboldaki başarıdan kutluyoruz. Futbolda yaptıklarından ötürü de Fenerbahçe'ye iyi gelmediğini biliyoruz. Amatör branşlar özelinde baktığın zaman Fenerbahçe'yi kutlamak gerekiyor."


"TEK TÜRK MELİH MAHMUTOĞLU"
"Parkedeki tek Türk, kaptan Melih Mahmutoğlu'ydu, o da kupayı kaldırmak için. Türk basketbolunun geliştiği falan yok, kulüp basketbolunda ilerideyiz. Sadece kulüp başarısı var. Fenerbahçe kupayı alırken, Forrest Gump da sahadaydı, Ertuğrul Özkök! Ne işi var orada? Aziz Yıldırım'dan rica ediyorum; bir dahaki yönetime onu da alsın."

"EUROLEAGUE'DEKİ İLK ŞAMPİYON FENERBAHÇE DEĞİL GALATASARAY'DIR"
"Türk spor basını haylaz bir basın türü olduğu için, 'Türkiye'de ilk defa bir takımımız Euroleague kazandı' diyorlar. Türkiye'de ilk defa bir takım Euroleague kazanmadı, bir erkek takımı ilk defa Euroleague şampiyonu oldu. Herkes hatırlayacak ki, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı da, Rusya'da Fenerbahçe ile oynadığı final sonucunda Kadınlar Euroleague'de şampiyon oldu. Fenerbahçe, ilk Euroleague şampiyonumuz değil. İlk şampiyon Galatasaray'dır. Fenerbahçe, erkekler ilk şampiyondur. İkisinin değeri tabii ki aynı değil ama isim olarak baktığınız zaman ikinci."

"APPIAH'IN AYAĞINI FETÖ MÜ TUTTU?"
Fatih Altaylı, Aziz Yıldırım'ın "FETÖ önledi başarılarımızı. 2006'dan beri devamlı darbe yedik. 2006'da, 2009'da, Trabzon dönüşünde hep FETÖ bize darbelerde bulundu" sözleri üzerine, "Bunlar palavra. 2006 yılında Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybettiği Denizlispor maçını hakem 16 dakika uzattı. Fenerbahçe tek kale oynuyor. Appiah boş kalenin önünde topu auta vurdu. Atsa ne olacak, FETÖ mü engelledi? Maçta sayılmayan golü mü var, hakemlerin yaptığı bir şey mi var kardeşim? Somut bir gerekçe yok. Appiah'ın ayağını FETÖ mü tuttu? FETÖ'den suçlanan hakimleri, savcıları kulübe ben mi üye yapttım" ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fener Başkent'ten 3 Puan Çıkardı

Survivor'da Ünlülerden Flaş Karar

Yıldırım:F.Bahçe Ülkenin Yüz Akıdır
»   Erdoğan'dan Obradovic'e Telefon
»  Flaş.. Fenerbahçe Tarih Yazdı
»  Enes Kanter'e Romen Tokadı
»  Kartal, Kasımpaşa'yı Dörtledi 4-1
»  Gaziantepspor Küme Düştü!
»  Galatasaray'ın Üçüncülük İnadı 2-0
»  Fenerbahçe Euroleague'de Finalde
»  Emre Mor F.Bahçe Yolunda
»  Podolski Volkan'la Dalga Geçti
»  Penaltı Düellosu,Başakşehir Finalde
»  Kuyt,Şampiyon yaptı,Futbolu Bıraktı
»  Aykut Kocaman Yine Tarih Yazdı
»  Kartal Bursa'yı Yıktı,Zirveyi Kaptı 2-0
»  Rıdvan Dilmen'den Atatürk Çıkışı!
»  G.Sray, Gaziantep'e Acımadı 2-1
»  Sivasspor Yeniden Süper Ligde
»  Hagi'nin takımı şampiyon oldu
»  Dick Advocaat'tan zehir zemberek sözler!
»  Şansan Büyüka'dan Bomba Açıklama
»  Adanaspor Küme Düştü
»  F.Bahçe'ye Kadıköy'de Büyük Hüsran
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.