Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fatih Terim’den TRT’ye Ambargo
Fatih Terim’den TRT’ye Ambargo
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TRT'ye bundan sonra röportaj vermeyeceğini ve bu kurumdan gelen soruları cevaplamayacağını söyledi. Terim, TRT'nin bir programında bir tarih profesörü tarafından istifaya davet edilmişti.
 
22.6.2016 - 08:22

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TRT’nin sorularını bundan sonra cevaplamayacağını söyledi. Basın toplantısında konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” diye konuştu.
Fatih Terim, İspanya yenilgisinden sonra TRT 1’de tarih profesörü Ahmet Şimşirgil tarafından sert bir şekilde eleştirilerek istifaya davet edilmişti.
NE OLMUŞTU?
Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da İspanya karşısına Hırvatistan maçındaki mağlubiyeti unutturmak için çıkan Türkiye, İspanya maçında sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Birçok spor yorumcusunun yaptığı tercihler nedeniyle eleştirdiği Fatih Terim’e belki de en ilginç tepki, TRT ekranlarından geldi.

Maçın ardından yayınlanan Gündem Ötesi programına konuk olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fatih Terim’e istifa çağrısında bulunurken, İspanya yenilgisinin faturasını futbol dışı konulara bağladı. Fatih Sultan Mehmet’ten giren Şimşirgil, oruçtan çıkarken yenilginini nedenlerini şöyle sıraladı:
“İnsan coşmak sevinmek istiyor ama daha üzüntüsü heyecanı görememek gayreti görememek. Millet gayretli heyecanlı ama o gayreti oraya çıkanlardan görmek istiyor. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Ben mesela fetihte anlatırım Fatih Sultan Mehmet’i… Bizanslılar diyor ki; İstanbul önüne geldiklerinde 70 bin kişi sinek vızıldasa duyarsınız. 70 bin kişi nerede duracağını nereye yerleşeceğini biliyor ve yarım saat içinde yerleşiyor. 2 senelik muazzam bir hazırlık var.”
“AKIL GİTTİĞİ ZAMAN…”
“Bizim ise acemiler mangası gibi. Karşıdaki adam nereye koşacağını biliyor akıl bu işte. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur? Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin.”
“ORUCUNUZU SİZİN YERİNİZE BEN TUTARIM DİYEN BİR ANTRENÖR”
“Onların başlarındaki de ‘Orucunuzu sizin yerinize ben tutarım’ diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim bileceksin. Oraya para için mi çıkıyorlar. Bu yenilmek için çıkmaktır. Böyle bir oyun oraya hala transferini parasını düşünüyorsun. Ya milli maça çıkıyorsun hala da para alıyorsun. Onun aldığı para Türkiye’de yüz binlerce insana yetecek bir para.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Emre Mor’un Dikkat Çeken Öyküsü!

Türkiye İkinci Tura Nasıl Çıkar?

Hırvatistan Grup Lideri
»  İngiltere 2. Turda, Slovakya Beklemede
»  Terim'den Çek Maçı Öncesi Flaş Sözler
»  Arnavutluk'tan Tarihi Başarı
»  Fransa Ve İsviçre El Ele 2.Turda
»  Erdoğan Arda ve Terim'e Sahip Çıktı!
»  MilliTakım Yangın Yeri Gibi
»  A Milli Takım Kampını Sarsan Olay!
»  Milli Takımda Deprem
»  Ronaldo Penaltı Kaçırdı,PortekizKahroldu
»  Şenol Güneş'in Yeni İmajı!
»  "Resmen İzlerken İçim Acıdı"
»  ‘Reklam Yıldızı İmparator Ve…’
»  Fatih Terim: 'Gereği Neyse Yapacağım'
»  Trübünlerden Arda'ya Büyük Tepki
»  Hayal Kırıklığı Devam Ediyor 3-0
»  Hırvatistan 2 -Çek Cumhuriyeti-2
»  İtalta, 2. Turu Garantiledi
»  Euro 2016: Almanya Tökezledi 0-0
»  F.Bahçe'den olay Gökhan Gönül Açıklaması
»  İngiltere Son Nefeste, 2-1
»  Euro 2016: Romanya 1-İsviçre 1
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.