Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5654
EURO
34,8626
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.429,520
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fenerbahçe Rize'de Gol Oldu yağdı 6-0
Fenerbahçe Rize de Gol Oldu yağdı 6-0
 
Süper Lig 34. hafta açılış maçında Çaykur Rizespor'a konuk olan Fenerbahçe, 35. saniyede 10 kişi kalan rakibini gole boğdu. Yenilmezlik serisini 10 maça çıkartan Fenerbahçe, üst üste altıncı galibiyetini elde etti ve hem ikincilik hem de lider Trabzonspor'u takip etme hedefini sürdürdü. Rizespor ise, kümede kalma umutlarını mucizelere bıraktı.
 
23.4.2022 - 09:25

Süper Lig 34. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe, 6-0’lık galibiyetle gövde gösterisi yaptı.

Maçın 35. saniyesinde Fabrico Baiano’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Çaykur Rizespor, akın akın gelen Fenerbahçe hücumcularını durdurmayı başaramadı. İki kez penaltı noktasına gidilen maçta Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri Diego Rossi (9′), Serdar Dursun (45+3′, 45+9′, 51′), Enner Valencia (65′) ve Nazım Sangare (76′) kaydetti. Serdar Dursun’un hat-trick yaparak tarihe geçtiği maçın ikinci yarısına Arda Güler damga vurdu. Genç futbolcu oynadığı futbolla Rizesporlu taraftarların alkışını topladı.

Resim

Rizespor’u 6-0’lık skorla geçen Fenerbahçe puanını 65 yaptı ve bir maçı eksik lider Trabzonspor ile arasındaki farkı 8’e indirdi. 30 puanlı Rizespor’un ise, 16. sıradaki bir maçı eksik Giresunspor ile arasındaki fark 10’da kaldı. Giresunspor’un bu hafta galip gelmesi halinde Rizespor’un küme düşmesi kesinleşecek. Fenerbahçe ligde bir sonraki maçında Gaziantep FK’yı ağırlarken, Rizespor deplasmanda Göztepe’ye konuk olacak.

MAÇ OLAYLI BAŞLADI!
Rize’deki kritik maçın ilk 2 dakikası oldukça hareketli başladı. Fenerbahçeli futbolcular santrayı yaptıktan sonra 13. saniyede golle burun buruna geldi ancak, Serdar Dursun topu ağlara gönderemedi. Pozisyonun devamında Rizespor atağa çıkmak isterken Miguel Crespo topu kapan isim oldu. Fenerbahçeli futbolcu topu kaptıktan sonra Baiano’nun arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Crespo’ya sinirlenen Baiano sinirli şekilde Fenerbahçeli futbolcunun üzerine doğru giderken, arkasından gelen Kim Min Jae’nin suratına vuruna direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.


ROSSI GOL PERDESİNİ AÇTI
Oldukça hareketli başlayan maçta gol sesi de gecikmedi. Eksik kalan Rizespor karşısında oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, 9. dakikada Diego Rossi ile ağları sarstı. Mert Hakan Yandaş’ın ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Gökhan Akkan’dan döndü. Topu takip eden Serdar Dursun, sağ kanattan ceza sahası içine giren Rossi’ye pasını verdi. Uruguaylı futbolcunun şutu savunmaya da çarparak ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

SERDAR DURSUN TARİHE GEÇTİ!
Maçın 35. dakikasında Fenerbahçe ikinci gole yaklaştı ancak, kaleci Gökhan Akkan müthiş bir kurtarışa imza attı. İrfan Can Kahveci’nin sol kanattan ön direğe kullandığı köşe vuruşunu, Miha Zajc kafa vuruşuyla arkaya sektirdi. Arka direkte müsait pozisyondaki Crespo’nun vuruşunu çizgi üzerinde kurtaran Gökhan Akkan, skorun 2-0’a gelmesine engel oldu.

Ancak 45+3’te Ronaldo Mendes’in eline çarpan top sonrası VAR kararıyla penaltı kazanan Fenerbahçe, Serdar Dursun ile skoru 2-0 yaptı. Dakikalar 45+9’u gösterirken, Eren Albayrak’ın ceza sahası içinde İrfan Can Kahveci’ye arkadan yaptığı faulle bir kez daha penaltı noktası gösterildi. Yine topun başına geçen Serdar Dursun hata yapmayarak ilk yarıyı 3-0 olarak belirledi. İkinci yarıda da gollerine devam eden Serdar Dursun, Süper Lig tarihine geçti. İrfan Can Kahveci’nin sağ kanattan yaptığı ortaya Arda Güler kafayı vurdu. Kaleciden seken topu altıpas içinde tamamlayan Serdar Dursun, maçtaki üçüncü golünü atarken skoru da 4-0’a getirdi. Ligin ilk yarısındaki Rizespor maçında da üç gol atan Serdar Dursun, bir sezonda aynı takıma iki maçta da hat-trick yapan ilk Fenerbahçeli futbolcu oldu.


ARDA GÜLER ŞOV
Farkın artmasıyla kart sınırındaki oyuncuları kenara alan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Arda Güler, Enner Valencia ve Nazım Sangare gibi isimleri oyuna soktu. Maçın 66. dakikasında Enner Valencia’ya harika bir pas atan Arda Güler, takımının 5. golünün asistini yaparken, Ekvadorlu futbolcu topu kafayla ağlara yollayan isim oldu. Dakikalar 76’yı gösterirken yine Arda Güler’in şık pasıyla başlayan atakta Miha Zajc’ın zayıf şutunu takip eden Nazım Sangare topu ağlara yollayarak maçın skorunu 6-0 olarak belirledi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Maç Yayın İhalesinde Düğüm Çözüldü!

Flaş..Cüneyt Çakır Geri Döndü

Okan Buruk'tan Galatasaray'a Mesaj
»  Sivasspor Kupada Final Yolunda
»  Abdullah Avcı: Mutlu Sona Az Kaldı
»  Trabzon Çifte Kupa Yolunda 1-0
»  Kasımpaşa Adana'ya Gol Yağdırdı4-0
»  Kartal Giresun'da Tekledi 0-0
»  Konyaspor'un İkincilik İnadı 4-1
»  İsmai Kartal:Rol Yapamam,Yalan Konuşamam
»  Fenerbahçe Göztepe'ye Acımadı 2-0
»  Kayserispor 1-1 Çaykur Rizespor
»  Abdullah Avcı: Kaybettiğimiz Bir Şey Yok
»  Trabzon'a Volkan Demirel Çelmesi 1-1
»  Trabzonspor 400 Gündür Kaybetmiyor
»  Lewandowski'nin Yeni Takımı Belli Oldu
»  "Taraftarımız Artık Bize Güveniyor"
»  Yeni Malatyaspor, Süper Lig'e Veda Etti!
»  Fenerbahçe, Galatasaray'ı Devirdi 2-0
»  Rıdvan Dilmen'den Valerien Ismael Yorumu
»  Avcı: Şampiyonluğu Bir Hafta Erteledik
»  Fırtına Gaziantep'te Durdu 0-0
»  Konyasporlu Rahmanovi? Hakeme Kafa Attı!
»  Altaylı'dan Bomba Fatih Terim İddiası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.