Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5801
EURO
34,7772
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.509,780
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fenerbahçe Faturayı Hakeme Kesti
Fenerbahçe Faturayı Hakeme Kesti
 
Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Alper Pirşen, derbi maç sonrası TFF ve Beşiktaş'ı sert bir dille eleştirdi
 
30.11.2020 - 08:03

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'a 4-3 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Alper Pirşen, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İstedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını dile getiren Pirşen, “Öncelikle iyi futbol oynamadığımızın, kötü bir mağlubiyet aldığımızın farkındayız. Buna bir kılıf uydurma çabasında da değiliz. Bütün hafta da sessiz kaldık özellikle… Bazı konuları akışına bıraktık ve gözlemledik. Biz kulüp olarak biraz daha spora saygı çerçevesinde devam etmeye, sporu gerçekten spor olarak yaşamaya çalışıyoruz. Ama bugün gördüğümüz sahne maalesef rezalet… Baktığınızda Fenerbahçe için 40 haftanın 10'u tamamlandı, önümüzde 30 hafta daha var. Biz şampiyonluk yolunda eminliğimizi hiçbir şekilde kaybetmedik. Bu bizim için bir mağlubiyettir ama geriye kalan 30 haftada çok ciddi hedeflerimiz var ve bu yoldan bizi döndürmedi” ifadelerini kullandı.

“Antrenmandan ziyade algı çalışması yapılmış”
Müsabakadan birkaç gün önce karşılaşmanın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu'nun, sarı-lacivertlilerin başkanı Ali Koç'un sahibi olduğu bir şirkette çalıştığına dair çıkan haberler hakkında da konuşan Pirşen, şunları söyledi:

“Bugün konuşulması gerek konu bence çok daha derin… Biz üzülerek takip ettik bu olayı… Az önce Beşiktaş yöneticisinin yaptığı açıklamalar karşısında da gerçekten dehşete düştüm. Çünkü bu futbola faydası olan bir algı biçimi değil. Hakemi konuşmaya gerek yok diyor. Evet, keşke konuşmasaydık. Keşke bu haftanın başından beri bu gereksiz algıyı oluşturmasalardı. Keşke hakemi baskı altına almasalardı. Keşke gündemi başka bir yere kaydırmasalardı. Olayların kronolojik sırasını çok hızlı anlatayım. Öncelikle ne olduğu belirsiz bazı sosyal medya hesapları yalan algı oluşturdular. Daha sonra üzülerek takip ettik, Beşiktaş Başkanı bu algıyı aldı, bir şekilde gündeme taşıdı. İnanmıyorum gibi ironik bir tavırla yaptı ama orada ne kastettiğini biliyoruz. Bunun üzerine üşenmedik bunu araştırdık. Böyle bir şey yok. Bununla ilgili saygı çerçevesinde hem Beşiktaş'la hem federasyonla iletişime geçtik. Dedik ki; ‘Bu ayıbı kaldırın. Bu yalan algıdan bir fayda çıkarmaya çalışmayın. Gelin özür dileyin'. Buradan hiç tepki gelmedi. Dün televizyonda bu hakemin seceresi ortaya döküldü. Neyi gördük, bu adam bir kulübe yakınsa o Fenerbahçe değil, kesin… Onun dışında her yere yakın… Biz yine de her şeyi bir kenara bıraktık. Bugün sahada futbol izlemeyi umduk. Sonunda ortaya çıkan şeyi görüyorsunuz. Maçın 2. golünden önceki faul çok bariz… Josef de Souza'nın en son hareketi dünyanın neresinde kırmızı kart değil… Biz burada futbol izlemedik. Çok üzülerek söylüyorum. Bu algı paketi sadece Beşiktaş başkanının bir açıklamasıyla bitmedi. Bugün Beşiktaş yönetiminden, idari ekibine hatta teknik direktörlerine hepsinin bu algı çalışmasına devam ettiğini gördük. Beşiktaş maça hazırlanırken antrenmandan ziyade algı çalışması yapmış. Maalesef hakem kontrolü elinden kaçırdı ve hiçbir futbolcu hakeme güvenmedi. Bunu açıkça hissettirdi. Buna rağmen özellikle Beşiktaş tarafından tribünden yapılan devamlı bir baskı, idari ekip tarafından yapılan sürekli bir baskı vardı. Ben Beşiktaş'ın hocasının bu kadar yaptıklarından sonra atılmamasını anlamıyorum. Hatta yarımcı antrenörü sarı kart gösterildi. Bu bile hocam devam et mesajıdır. Biz şaşkınlıkla izledik. Herkes acemi olabilir, yolun başında olabilir. Biz baskı yapmamak için geride durduk. Ama biz fazla iyi niyetle davranmışız. Biz Fenerbahçe olarak spor ahlakının peşinde gidiyoruz ama algı çalışmaları daha faydalı oluyor. Önümüzdeki 30 hafta boyunca bunu telefi edeceğiz. Şampiyonluk yolundan dönmeyeceğiz. Bizim inancımız tam. Arada düşmeler kalkmalar olacak ama sezon sonunda Fenerbahçe şampiyon olacak, bundan herkes emin olsun.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Fenerbahçe Mahalle Takımı Gibiydi'

Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye Gönderme!

Sergen Yalçın:Bizim İçin Galibiyet
»  Beşiktaş Kadıköy'de Tarih Yazdı 4-3
»  Uzatmada Dakikalarında Denizli Mucizesi
»  Rize'de Diagne Şov, G.saray 4- Rize 0
»  Abdullah Avcı: "Daha Yolun Başındayız"
»  Ankaragücü'nden Kongre Kararı
»  Kasımpaşa'da istifa
»  Trabzon Ankara'dan Şen Döndü 1-0
»  Yılmaz Vural Yoğun Bakıma Kaldırıldı!
»  Yiğido'nun Avrupa Ligi İnadı 3-2
»  Messi'den Maradona'ya Duygusal Veda!
»  Arjantin Maradona'ya Ağlıyor
»  Başakşehir Bu Kez Kaybetti 4-1
»  Fenerbahçe, Ziraat Kupasında Turladı
»  Galatasaray'a Kayseri Çelmesi 1-1
»  Hidayet Türkoğlu, Covid-19'a Yakalandı
»  Abdullah Avcı İlk Maçında Kazandı1-0
»  Akanya Antalya'ya Yendi,Zirveyi Kaptı
»  Ankaragücü FuatÇapa ile Yollarını Ayırdı
»  Vodafon Park'ta Nefes Kesen Maç
»  Kasımpaşa'da 7 Futbolcuda Korona Çıktı
»  Başakşehir'de 1 Futbolcuda Pozitif Vaka
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.