Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5437
EURO
34,9387
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.436,010
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş.. İç Güvenlik Paketi Meclis'te
Flaş.. İç Güvenlik Paketi Meclis te
 
Polisin yetkilerini artıran, protesto ve eylemlere ağır cezalar getiren, nüfus teşkilatını yeniden düzenleyen 43 maddelik "iç güvenlik paketi" Meclis'e sunuldu.tasarıya göre, '' Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanıyor. Maskeli eylem yapanlara verilen cezanın alt sınırı iki yıl altı ay olarak belirlendi. Cezanın üst sınırı ise 4 yıl olarak öngörüldü ''
 
24.11.2014 - 12:07

Hükümet güvenlik paketini TBMM’ye gönderdi. Bakanlar kurulu tarafından imzalanarak TBMM Başkanlığına sunulan Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair Kanun tasarısında Valilere önemli yetkiler veriliyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanıyor. Maskeli eylem yapanlara verilen cezanın alt sınırı  iki yıl altı ay olarak belirlendi. Cezanın üst sınırı ise 4 yıl olarak öngörüldü.

Tasarının gerekçesinde şöyle denildi: Son zamanlarda meydana gelen toplumsal olayların terör örgütlerinin propogandasına dönüşmesi göstericilerin vatandaşlarımızın can güvenliklerini ve vücud bütünlüklerini tehdit etmesi kamuya ve özel kişilere ait araç, ve mallara zarar vermesi hatta yağma girişiminde bulunulması özgürlük-güvenlik dengesini bozmadan yeni tedbirler alınmasını zorunlu kıymıştır. Tasarı ile suç işlenmesinin önlenmesi vatandaşların kendilerini güvende hizmetlerinin sağlanması can ve mal emniyetinin temin edilmesi suçun aydınlatılması ve suçluların yakalanması gibi asli görevleri olan kolluk kuvvetlerinin durdurma arama ve gözaltına alma ve gerektiğinde silah kullanma gibi yetkilerinin yeniden düzenlenmesi öngörülmektedir.

İl idaresi kanunu gereğince il ve ilçe sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiri olan ve suç işlenmesini önlemek kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri almakla yükümlü olan mülki idare amirlerinin yetki ve sorumluluklarının daha belirgin hpale getirilmesi yönünde düzenlemeler yapılmaktadır.

Son dönemde sentetik kannabinoitiler (bonzai) ve türevlerinin kullanımını ve buna bağlı ölümlerin arması nedeniyle son iki yıldır özellikle eğitim kurumları ve çevrelerinde kullanımında ve ticaretinde önemli bir artış gerçekleşen sentetik uyuşturucu maddelere yönelik cezai yaptırımların daha caydırıcı hale getirilmesi sağlanmaktadır.

MASKELİ EYLEME CEZA

Tasarının toplantı ve gösteri yürüyüşlearinde değişxiklik yapan3. Maddesi’nde “ ateşli silahlar veya ibaresinden sonra havi fişek molotofg ve benzeri el yapımı olanlar dahil ibaresi ve zincir ibaresinden sonra gelmek üzere, demir biye ve sapan ibaresi ekleniyor..
4 maddesinde terörle mücadele yasası yeniden düzenleniyor. Buna göre; terör örgütünün propogandasına dönüqştürülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kimliklerini gizlemek amacıyla yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlar iki yıl altı aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Bu suçu işleyenlerin şiddete başvurmaları veya silah Molotof ve benzeri patlayıcı yakıcı ya da yaralayıcı madde bulundurmaları veya kullanmaları halinde verilecek cezanın alt sınırı 4 yıldan az olamayacak.
2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa demir bilye ve sapan ibaresi eklenerek iki yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor

JANDARMADA ATAMAYI İÇİŞLERİ BAKANI YAPACAK

Tasarı ile elktronik vatandaşlık kartı getirilmesi öngörülüyor. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınn Genel kurmay başkanlığı ile bağlantısı yeniden düzenleniyor. Jandarma ve Sahil güvenlik komutanlığı personeli, Genelkurmay İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile ortak belirlenecek. Bu düzenleme ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki general ve amiraller dışındaki atamaları İçişleri bakanı yapacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Meclis'te Büyük Skandal

PKK'dan İnanılmaz Talepler!

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Taziye!
»  Kanal D Haber Buhar Oldu!
»  Eğitim Bilal'e Öğretmenler Allaha Emanet
»  ''AKP Bölünecek ve Zayıflayacak''!
»  TOMA’ya zoom ‘Hakaret’ Delili Sayıldı!
»  Gökçek’in Korunma Aracı çalındı!
»  Kılıçdaroğlu’nun Acı Günü
»  Destici'den Müthiş PKK İddiası!
»  '2015‘te ‘O Yetkiyi Kullanacağım'
»  Ankara'da İnanılmaz Soygun!
»  Fırtına, Arena'da Yıktı Geçti, 3-0
»  Org. Özel'i Çileden Çıkaran Program!
»  THK olağanüstü seçime gidiyor
»  Polis Kolejlerinin Kapatılmasına Tepki
»  Aile Hekimlerine Fazla Mesai!
»  Kimse Yok mu Derneği'ne İyi Haber
»  Milli Eğitim Bakanı'na Zayıf Dolu Karne!
»  Bordo Bereliler Kuzey Irak'ta
»  Meclis Başkanının Spagetti İsyanı
»  Kılıçdaroğlu o sucukların peşinde
»  Afrikalılara, Paralel Uyarısı!
»  Davutoğlu'ndan Erbil'de Çarpıcı Açıklama
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.