Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5972
EURO
34,7297
IMKB
9.525,000
ALTIN
2.499,090
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş.. TSK 'dan Cerablus'a Operasyon
Flaş.. TSK  dan Cerablus a Operasyon
 
Suriye'nin Cerablus bölgesine yönelik başlatılan operasyondan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye, IŞİD terör örgütüne karşı uluslararası anlaşmalar ve TBMM'nin verdiği yetkiden kaynaklanan haklarını kullanarak sınır ötesi operasyon başlattı.
 
24.8.2016 - 09:18

Cerablus bölgesi fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bombalandı. Askeri kaynaklar 1 saat 45 dakika içinde 63 hedefe Fırtına obüsleri ve roketatarlarla 224 atım yapıldığını belirtti. Karkamış sınır bölgesine gelen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait tanklar da atış yapmaya başladı. Reuters Özel Kuvvetlerin Suriye'de olduğu iddiasını duyurdu. Askeri kaynaklar, Suriye'ye kara harekatının başlamadığını, geçit açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Son dakika: Suriye Cerablus'taki IŞİD hedeflerine sabah karşı operasyon başladı. Askeri kaynaklardan verilen bilgiye göre askeri harekata piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri,  muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA’lar dahil) katılıyor...

04.00'TEN İTİBAREN NELER YAŞANIYOR?

Cerablus operasyonu kapsamında IŞİD hedefleri 1.45 dakika boyunca topçu ateşiyle vuruldu. 63 hedefe 224 atım yapıldı. Ardından Türk savaş uçakları Cerablus'ta IŞİD hedeflerini bombaladı. Askeri kaynaklar Cerablus ve Keklice'deki 12 hedeften 12'sinin tam isabetle vurulduğunu duyurdu. Sınırda geçit açma çalışmaları sürüyor. Reuters ise Özel Kuvvetlerin Suriye'de olduğu iddiasını duyurdu. Askeri kaynaklar operasyonun amacını da açıkladı. Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor. Bir diğer iddia ise Bordo-Berelilerin Suriye'ye girdiği yönünde...

09:00  Şu ana kadar Hava Kuvvetleri tarafından 12 hedef tam isabetle vuruldu. Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarından açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edildi.

08:42: CNNTürk canlı yayınında tankların sınıra yaklaştığı görüldü. Tankların güvenlik için yer değiştirdiği belirtiliyor.

TÜRKİYE, SURİYE'YE HAREKAT BAŞLATTI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla sabaha karşı harekat başlatıldı. Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapıldı.

ASKERİ KAYNAKLARDAN İLK AÇIKLAMA

Askeri kaynaklar kara harekatının henüz başlamadığını, geçit açma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi. Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarından TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05’de  daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45’te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen  toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. İlk hava harekatının ise saat 06:08’de başladı. Saat 06:08,  saat 06:10 ve  saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı belirtildi. Askeri kaynaklar ayrıca şu an için kara harekatının başlamadığını ve geçit açma faaliyetleri devam ettiğini belirtti.

KOMUTA KADEMESİ HAZIR BULUNUYOR

Harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

BORDO-BERELİLER SURİYE'DE İDDİASI

Reuters'ın geçtiği haberde TSK Özel Kuvvet unsurlarının Suriye topraklarına girdiği belirtildi. Bordo Berelilerin kentin bazı noktalarına sızdığı iddia ediliyor.

İLK GÖRÜNTÜLER... GEÇİT AÇILIYOR

Askeri kaynaklar kara harekatının henüz başlamadığını, geçit açma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Sabah saatlerinde bölgeden yansıyan ilk görüntülerde iş makineleri dikkat çekti. Top atışlarının ardından sınırın temizlenmesi için iş makinesi girdiği belirtiliyor.

Son dakika haberi:  04.00'TE BAŞLAYAN OPERASYONUN AMACI

TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor. IŞİD ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor. Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor. Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor./HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Karkamış Boşaltılıyor,Asker IŞİD'i Vurdu

Esad,Teröristlerle Anlaştı!

Kılıçdaroğlu: Zor Günler Geçiriyoruz
»  Flaş.. YAŞ Kararları Açıklandı
»  Bakana Yabancı Yatırımcı Sorusu
»  CHP'li Vekilden Çocuk İstismarı İsyanı
»  Şırnak'ta Hain Tuzak, 2 Asker Şehit
»  Ankara'da Kitik YAŞ
»  Bahçeli'ye Fetö Listesi!
»  Batman’da 'PKK ve Teröre Lanet Yürüyüşü
»  Azerbaycan'da FETÖ Tutuklaması
»  Başbakan'dan Muhalefete Sıcak Mesajlar
»  "Millet Ayrışma İstemiyor"
»  İstanbul Emniyeti'nde Büyük Operasyon
»  TFF'den Flaş Hakan Şükür Kararı!
»  Çankaya'da 3 Saat Süren Üçlü Zirve!
»  SGK'dan flaş Erken Emeklilik Açıklaması!
»  Ünlü Oyuncudan Acı Haber Geldi
»   FETÖ’nün Nefesini Kesecek 6 Tarihi Adım
»  "Temizleyeceğiz Kararlılığımız Tamdır".
»  Yasin Aktay: "Ölen Canlar Hepimizin"
»  Viranşehir'de Polise Alçak Saldırı!
»  CHP'li Vekil Casusluktan Yargılanacak
»  Bak Piliç'in Sahibi Tutuklandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.