Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5555
EURO
34,9592
IMKB
9.886,000
ALTIN
2.458,740
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş..Yeni KHK Yayımlandı
Flaş..Yeni KHK Yayımlandı
 
Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 691 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, uçuş emniyetini etkileyebilecek nitelikte ülke sınırları içinde yapılmış, tüm düşey engellere dair bilgiler, Harita Genel Komutanlığına gönderilecek. 691 sayılı KHK ile ayrıca, terör örgütlerine üyeliği ya da iltisakı bulunan, askerliğe elverişli olan yükümlülerin, kanunda yazılı geçerli mazereti olmayanların, Milli Savunma Bakanlığı’nca belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre silah altına alınacağı belirtildi.
 
23.6.2017 - 00:45

Yeni KHK'da dikkat çeken başlıklar:

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 691 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, uçuş emniyetini etkileyebilecek nitelikte ülke sınırları içinde yapılmış, yapılacak veya kaldırılacak olan yapı, tesis ve benzeri tüm düşey engellere dair bilgiler, bu yapı ve tesisleri yapan, yaptıran, kaldıran, yapımına veya kaldırılmasına izin veren kurum ve kuruluşlar tarafından doğruluğu teyit edilerek Harita Genel Komutanlığına gönderilecek.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 691 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, Askerlik Kanunu'na eklenen madde kapsamında, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan ve askerliğe elverişli oldukları anlaşılan yükümlülerden, yoklama kaçağı ve bakayalar dahil, kanunda yazılı geçerli mazereti olmayanlar, Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre silah altına alınacaklar.

ASKERLİK KANUNU’NA EK MADDE

691 sayılı KHK ile ayrıca, terör örgütlerine üyeliği ya da iltisakı bulunan, askerliğe elverişli olan yükümlülerin, kanunda yazılı geçerli mazereti olmayanların, Milli Savunma Bakanlığı’nca belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre silah altına alınacağı belirtildi.

Yeni düzenleme şöyle:


"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan ve askerliğe elverişli oldukları anlaşılan yükümlülerden, yoklama kaçağı ve bakayalar dahil, kanunda yazılı geçerli mazereti olmayanlar, Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek celp ve sevk esaslarına göre silah altına alınacaklar."

KHK İLE ARABULUCU VE BİLİRKİŞİ OLMA ŞARTLARINA DÜZENLEME

691 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca, arabuluculuk ve bilirkişilik yapacak kişilerin, terör örgütleriyle iltisaklı ve irtibatlı olmama şartı aranacak.

Buna göre, 7 Haziran 2012 tarihli ve 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu'nun 20'nci maddesinin ikinci fıkrası (ç) bendinden sonra gelmek üzere, "Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak" şeklinde (d) bendi eklendi. Mevcut (d) bendi (e) bendi şeklinde sıralandı.
Ayrıca, 3 Kasım 2016 tarihli ve 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu'nun 10'uncu maddesinin birinci fıkrasına (a) bendinden sonra gelmek üzere "Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak" şeklinde (b) bendi eklendi ve diğer bentler de buna göre dizildi.

RİSK AZALTILACAK

Savunma Bakanlığı kaynakları, KHK kapsamında askerlik kanununda yapılan değişiklikle ilgili olarak, mevcut düzenlemenin bütün terör örgütü iltisaklarıiçin böyle olduğunu, bu durumdakileri toplu olarak askere almamak için celpleri bölme kararı aldıklarını, riski azaltıp kitleyi eriteceklerini ifade ettiler.

YENİDEN FİRARİ SAYILACAKLAR

KHK ile Askeri Ceza Kanunu’nun “Yabancı memlekete firar edenlerin cezaları” başlıklı 67’nci maddesi de yeniden düzenlendi. Maddenin birinci fıkrasının ilk bendi “İzinli olduğu durumlar hariç, ülke sınırları dışında üç günü geçirenler” şeklinde değiştirildi. Buna göre bu askerler, yabancı ülkeye kaçmış sayılarak bir seneden beş seneye kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek. Daha önce Anayasa Mahkemesi aldığı kararla yurtdışında izinsiz bulunan askerlerle ilgili hapis cezası hükmünü iptal etmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İlk Asker Kafilesi Katar'a Gitti!

Kılıçdaroğlu'na Rabialı Karşılama

Şortlu Kıza Saldırı Olayında FlaşGelişmE
»  İşte Askerlerin Zehirlenme Nedeni!
»  Karneler çıktı! Teşkilatlara Kötü Haber
»  Barzani'den Şok Sözler:Kanlı Savaş Çıkar
»  '5 tankı durduran kahraman' 'çakma'ymış
»  Ülkücülerden Rabia Heykeline Tepki
»  Başbakan'dan Bankalara Uyarı
»  Gıda Zehirlenmesinde 6 Askere Gözaltı
»   CHP'nin Yürüyüşünde bir Kalp Krizi Daha
»  Almanya'dan Flaş İncirlik Kararı!
»  Kemal Sunal Filmi Gerçek Oldu!
»  Pensilvanya’ya Kadar Gidin,Geri Gelmeyin
»  Şehit Yüzbaşı son yolculuğuna uğurlandı
»  Ergenekon Davasında flaş Başbuğ Kararı
»  Emekli Tuğamiral'den Flaş İddia
»  Hakan Şükür'e Verilen Doktora GeriAlındı
»  Darbeye Direnen Kamyonculara İftar
»  Fethullah Gülen Bir Numaralı Teröristtir
»  İşte Bülent Arınç’ın yeni mesleği
»  Flaş.. 41 İl'in Valisi Değişti
»  Manisa'daki Olayla İlgili Flaş Gelişme
»  Başbakan Yıldırım'dan Önemli Açıklamlar
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.