Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4131
EURO
34,8222
IMKB
10.083,000
ALTIN
2.441,640
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş.. Süper Lig 1 Hafta Ertelendi
Flaş.. Süper Lig 1 Hafta Ertelendi
 
Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki tesisleri peş peşe kritik toplantılara sahne oldu. İlk olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bir araya geldi.
 
6.4.2015 - 18:34

 Demirören ve Gümüşdağ daha sonra Süper Lig'de yer alan kulüplerin temsilcileriyle toplantı yaptı. Toplantının ardından, Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ basın toplantısı düzenleyip, alınan kararları açıkladı. İlk sözü alan Demirören, şunları söyledi:

"Fenerbahçe'nin kupa ve önümüzdeki hafta oynayacağı lig maçını iptal etmiştik. İptalin nedeni olayın bir terör olayı olmasına inanmamız ve futbolcumuzun psikolojik durumlarına önem vererek yaşadık. Bütün kulüp başkanlarımız önümüzdeki hafta tüm maçların kaydırılmasını istedi. Bunun tepki ve protesto için yapılmasını istedik. Kupa maçlarının tamamı ve lig maçlarının hepsi bir hafta kaydırılmıştır. Öncelikle kulüp başkanlarına teşekkür ediyorum. Federasyon olarak maçların tamamının ertelenmesini istemiyorduk. Çünkü olayı yapan kişinin ödül almasını engellemek ve Türkiye'de olay olduğu algısını oluşturmamaktı. İnşallah bu yaşanan son olay olur."

GÜMÜŞDAĞ: 31. HAFTAYA KADAR TÜM MAÇLAR 1 HAFTA KAYDIRILDI
Göksel Gümüşdağ ise bütün kulüplerin temsilcilerinin Fenerbahçe Kulübü'ne 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunacaklarını söyledi. Gümüşdağ, ligin 31. haftasına kadar tüm maçların 1 hafta erteleneceğini, 31. haftadaki karşılaşmaların ise hafta içi oynanarak sezonun normal takviminde bitirileceğini açıkladı. Göksel Gümüşdağ ayrıca kupa maçlarının da müsait olan ilk hafta arasında yapılacağını bildirdi.

"BU EYLEMİN RENKLERİ YOKTUR"
Göksel Gümüşdağ, şunları söyledi:
"Olağanüstü çağrı yaptığımız toplantıya sayın Bakanımız da iştirak etti. Kendisini uğurladıktçan sonra toplantıyı neticelendirdik. Geçtiğimiz haftasonu yaşanan elim olaydan dolayı kınama yayınladık. Bugün de tüm kulüpler olarak olayı kınadık. Bu olayı ruh sağlığından şüphelendiğimiz kişiyi kınıyoruz. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu eylemin renkleri yoktur, hiçbir camiayla da bağdaştırmak istemiyorum. Zaten faili meçhullerin takip edildiğini biliyoruz.
"FUTBOLU DİMDİK AYAKTA TUTMAYA SÖZ VERİYORUZ"
İnşallah faili bulunur. Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki herkesin mutabakatıyla, Süper Lig ve Kupa maçların oynanmamasını, hiçbirimizin sahada maç seyretmek istemediğimizi ve tüm kulüplerin de bunda mutabakat sahibi olduğunu söylemek istiyoruz. Bir aradayız, tek vücuduz, futbolu dimdik ayakta tutmaya söz veriyoruz. Ev sahibinden dolayı sayın TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e teşekkür ediyorum. Fenerbahçe kulübüne geçmiş olsun ziyaret edeceğiz. Türk futbolu geçmişte olduğu gibi dimdik ayaktadır. Bu ara futbol kulüplerinin tek vücut olduğunu göstermek içindir. Yoksa herhangi bir güvenlik sıkıntısı yoktur. Herkes bunu derin derin düşünmeli. Futbolun tüm paydaşları bundan ders çıkarmalı."

DEMİRÖREN: BU SORUYU BEN CEVAPLAYACAĞIM...
Göksel Gümüşdağ'ın konuşmasını bitirmesinin ardından salonda bulunan bir gazeteci, "Fenerbahçe Kulübü olay aydınlanana kadar maçlara çıkmayacağını bildirip, 'biz yokuz' dedi. Bunu nasıl değerlendirsiniz?" diye sordu. Bu soru sorulduğu sırada ayağa kalkan Demirören, "Bunu ben cevaplayacağım" diyerek yerine oturdu ve şunları söyledi:
"Ligin bir hafta ertelenmesi tüm kulüplerin ortak kararıdır. Sonra federasyonun bütün şeyleri devreye girer."
 HACIOSMANOĞLU: OFİSİMDE TOPLANTI VAR, FENERBAHÇE KULÜBÜ'NE GİDEMEYECEĞİM
Toplantının sonunda Göksel Gümüşdağ, "Bütün kulüplerin temsilcileri olarak şimdi Fenerbahçe Kulübü'ne geçmiş olsun ziyaretine gidiyoruz" dedi. Bu sorunun ardından gazeteciler Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na, "Fenerbahçe Kulübü'ne gidecek misiniz?" diye sordu. Hacıosmanoğlu, "Ofisimde toplantı var, gidemeyeceğim" cevabını verdi.
YENİ MAÇ TAKVİMİ BELLİ OLDU
TFF'nin almış olduğu bu karardan sonra kupa maçları 14, 15, 16 Nisan'da; 27. Hafta Lig maçları ise 17, 18, 19 Nisan'da oynanacak. 1 hafta kaydırılan Süper Lig'de 31. hafta maçları ise 12, 13, 14 Mayıs'ta hafta içi oynanacak. 31 Mayıs'ta bitmesi planlanan ama 1 hafta kaydırılan Süper Lig'in 7 Haziran'daki genel seçimlere sarkmaması için 31. Hafta maçları haftaiçinde oynanacak



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Hacıosmanoğlu İlk Kez Konuştu

Galatasaray: 4 - Karabükspor: 2

Kocaman:'Enteresan Olaylar Oluyor'.
»  Konya Trabzon'a Vize Varmedi!
»  Rıdvan Dilmen'den Çarpıcı Sözler
»  CİM BOM KOLTUĞU GERİ ALDI
»  FLAŞ... FENERBAHÇE'NİN MAÇLARI ERTELENDİ
»  Trabzonspor'dan saldırıya kınama
»  'Allah Seni Ailene BağışlasınUfuk Kıran'
»  Şakakta Kurşun Yarası!
»  Flaş.. Ligler Tatil Edilsin Talebi
»  İşte Şoförün Yaralandığı An
»  Bekir'den olayla ilgili ilk tepki
»  Fenerbahçe'de dört sakatlık daha.
»  Flaş..F.Bahçe Otobüsüne Silahlı Saldırı
»  Fenerbahçe'nin Rize Keyfi 5-1
»  Sergen'li Sivas, Es Es'i Ateşe Attı!
»  Gençler,Paşa'ya Gol Yağdırdı 5-2
»  Emre İle 1 Yıl Daha Devam!
»  G:Saray'da Deprem!
»  Ahmet Dursun'un Babası Vefat Etti
»  Lüksemburg 1 - 2 Türkiye
»  Sergen Yalın'ın Acı Günü!
»  Beşiktaş'ta Kavga!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.