Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,2548
EURO
46,6118
IMKB
10.119,000
ALTIN
4.305,020
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş... İsrail Uçakları Şam'ı Vurdu!
Flaş... İsrail Uçakları Şam ı Vurdu!
 
Suriye’nin Süveyda kentinde Dürzilerle hükümet güçleri arasında süren çatışmaların üçüncü gününde İsrail doğrudan müdahil oldu. İsrail Savunma Bakanı Katz, Dürzilerin destekleneceğini belirtti, Suriye’de ise seferberlik ilan edildi.
 
16.7.2025 - 13:09

İsrail Savunma Bakanı'nın Suriye'yi tehdit etmesinden saatler sonra İsrail savaş uçakları Şam'daki Savunma Bakanlığı binasını vurdu.

İsrail uçakları Dürzi milislere destek verdiğini yinelerken çatışmaların gerçekleştiği Süveyda'da Suriye ordusunu da bombalamaya devam etti.

Aynı gün İsrail, Suriye'ye tüm diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.  Suriye ordusu Süveyda'dan çekilmediği sürece saldırıların devam edeceğini de ekledi.

SAVUNMA BAKANI TEHDİT ETTİ
İsrail Savunma Bakanı İsrail Katz, Suriye'nin güneyindeki Süveyda kentinde yaşanan çatışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Dürzi azınlık ve Suriye hükümeti arasında yapılan ateşkese rağmen devam eden çatışmalar üçüncü gününe girerken İsrail uçakları Suriye Güvenlik Güçleri ve Suriye Ordusu birliklerini hedef aldı.

Yerel basına konuşan Katz "Suriye Hükümeti Dürzileri rahat bırakmalıdır... İsrail, Suriye güçleri Süveyda'dan çekilene kadar saldırılara devam edecektir" açıklamasını yaptı.

Suriye'de "bir kara operasyonu başlatak istemediklerini" öne süren Katz, "başka seçeneğimiz kalmazsa bunu yapayacağız" dedi.

İsrail uçakları ve İHA'ları Süveyda üzerinde uçuyor. Uçaklar, çoğunlukla şehirdeki Suriye güçlerini takviyeye gelen konvoyları ve zırhlı araçları hedef alıyor.

SURİYE'DE SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
Süveyda'daki Dürzi milislerin İsrail tarafından desteklenmesinden sonra Suriye'deki tüm illerde seferberlik ilan edildi.

Suriye hükümeti, "İsrail bombardımanlarını ve bu saldırıların sinsi zamanlamasını" kınadı. Süveyda'da kontrol sağlanana kadar operasyonların devam edeceğini duyurdu.

Süveyda'da ise durum, Suriye ordusunun aleyhine şekilleniyor. Yerel kaynaklara göre Dürzi milislerle Suriye ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Suriye ordusu başta hızlı bir şekilde şehrin içine doğru ilerlese de, İsrail hava saldırıları sahadaki durumu değiştirdi.

NE OLMUŞTU?
Suriye'deki Dürziler, Süveyda Askeri Konseyi çatı kuruluşu altında savaşıyor. Dürziler, Suriye hükümetine bağlı olduğunu ifade eden Bedevi aşiretlerle çatışmıştı.

Bu çatışmaları sonlandırmak için bölgeye gelen Suriye ordusundan bir tabur, Dürzi milisler tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştü.

Bu olay, Dürziler ve Suriye Hükümeti arasında hala süregelen çatışmaları başlatan kıvılcım oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Trump'tan Kanada'ya Yeni Vergi

Trump'tan Moskova’yı Bombalarım Tehdidi!

Trump'tan Japonya ve Güney Kore'ye Şok
»  Trump'tan Putin'e Savaş İlanı Gibi Rest!
»  Netanyahu'dan İran İtirafı
»  Amerika'da Sel Felaketi,
»  Putin'den Trump'ı Şoke Eden Karar
»  Sıcak Hava Avrupa'da 8 Can aldı
»  İsrail'in Gazze'de Katliamları Durmuyor
»  İtalya'dan 500 Bin Vize Kararı
»  İran'dan Nükleer Anlaşma Koşullarına Ret
»  İsrail'den Flaş Suriye İddiası!
»  Trump ve Netanyahu Anlaştı İddiası!
»  Ateşkes -Sadece 3 Saat Sürdü
»  ABD'den WhatsApp Yasağı
»  Trump: Şimdi Barış Zamanı
»  Trump'tan İran'a Saldırı Teşekkürü!
»  Trump:Herkes Petrol Fiyatlarını Düşürsün
»  Putin: 3. Dünya Savaşı İhtimali Artıyor
»  İran-İsrail Savaşı Alevleniyor!
»  ABD'nin Boalttığı Üsse SGD Geldi!
»  İsrail-İran Savaşında Gözler Trump'ta
»  Netanyahu Trump'ı Nasıl İkna Etti?
»  İran Tel Aviv'e Füze Yağdırdı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.