Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4357
EURO
34,7387
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,490
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Fuhuşta İnanılmaz Artış!
Fuhuşta İnanılmaz Artış!
 
AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana sosyal dokumuzda önemli bozulmalar yaşandı. Boşanmalar yüzde 37, fuhuş yüzde 790, adam öldürme yüzde 261, çocukların cinsel istismarı yüzde 434, uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678 ve cinsel taciz yüzde 449 arttı.
 
28.5.2016 - 12:15


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, AKP dönemindeki sosyal bozulmalarla ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, AKP’nin iktidarda bulunduğu dönemde toplumdaki sosyal bozulmalara ilişkin hazırladığı raporda çarpıcı bilgilere yer verildi.

EKMEK 1.03 TL’DEN 3.59 TL’YE YÜKSELDİ
Ekonomik ve sosyal sorunların tetiklediği sosyal bozulmalar nedeniyle suçlarda önemli bir artış görüldüğünü ifade eden raporda, “AKP’nin 13 yıllık iktidarının yarattığı tahribata bakıldığında, aile gelirinin borca oranı Aralık 2002 yılında yüzde 4.7 iken Aralık 2015’e gelindiğinde yüzde 55.2’ye ulaşmış durumda. Aynı dönemde tüketicilerin banka borcu 6.6 Milyar TL’den 381.9 Milyar TL’ye, çiftçilerin bankaya borcu 5.1 Milyar TL’den 61.1 Milyar TL’ye ve bir kilo ekmeğin fiyatı 1.03 TL’den 3.59 TL’ye yükseldi. AKP’nin 13 yıllık tahribatında boşanmalar yüzde 37, fuhuş yüzde 790, adam öldürme yüzde 261, çocukların cinsel istismarı yüzde 434, uyuşturucu bağımlılığı yüzde 678 ve cinsel taciz yüzde 449 arttı” ifadelerine yer verildi

ÇOCUK GELİN SAYISI: 181 BİN 36
Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre erken evlilik ve nişanlılık nedeniyle eğitime devam edemeyenlerin yüzde 97.4’ünü kız öğrencilerin oluşturduğu vurgulanan raporda 15-19 yaş arası genç kızlarda birinci sırada ölüm nedeni olarak ise hamilelik ve doğumun yol açtığı sorun olduğunu dile getirdi.
“Ülkemizde ne yazık ki 181 bin 36 çocuk gelin bulunuyor” saptaması yapılan raporda, “Bu evlilikler imam nikahına dayalı olduğundan sayının çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Kızlarımızı oyun çağındayken anne olmaya zorlayan bu acı durum, ne yazık ki toplum yapısı yüzünden normalleştirip meşrulaştırıyor” denildi. Raporda çocuk hükümlü sayısının ise 5 yılda 5 kat artış gösterdiği bildirildi.
Çocuk istismarının da incelendiği raporda şu bilgiler verildi:
“Çocuk istismarı dendiğinde aklımıza yalnızca cinsel istismar gelmemelidir. Çocuğa yeterli bakım sağlamamak, çocuğu kullanmak, çocuğa vurmak ve aşağılamak, sözlü şiddet uygulamak, pornografik malzemeler göstermek, çocuğun eğitim ve oyun hakkını elinden almak, zarar görebileceği durumlarda çocuğu denetimsiz bırakmak, çocuğun özgüvenini yıkmak, çocuğu örseleyerek, itip kakarak hırsını çıkarmak, eğitim ve barınma gereksinimlerini, sağlık ihtiyaçlarını ve duygusal gereksinimlerini göz ardı etmek ve çocukları kendi çıkarları için kullanmak da çocuk istismarının bir çeşididir” görüşü savunuldu. Çocuklara yönelik cinsel suçlarla ilgili rakamlar da veriler Raporda., “Geçen yıl Türkiye’de bin 377’si erkek, 9 bin 718’i kız çocuğu olmak üzere toplam 11 bin 95 çocuk cinsel suçlara maruz kaldı.”

KADIN CİNAYETLERİ SON 7 YILDA YÜZDE 1400 ARTTI
Kadın cinayetlerinin son yedi yılda yüzde 1400 artığına dikkat çekilen raporda, “Türkiye’de son yıllarda artan şiddet eğilimine, her yaştan, her cinsten insanın zanlısı veya kurbanı olduğu şiddet, cinayet, yaralama, darp, tecavüz, taciz olaylarına bir bakın. Hepsinin temelinde yıllardır bilinçaltlarımıza işlenen şiddeti öven, kadına yerini bildiren ifadelerin olduğunu göreceksiniz” görüşü savunuldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Eski Belediye Başkanı Dehşet Saçtı

Metro Turizm'de SkandaL,

Spor Bakanı Kılıç'ın Kuzeni Öldürüldü!
»  'Annem beni tecavüze uğrayayım diye ...'
»  Adana'da Polise Saldırı
»  Annesinin Başını Kesti Poşete Koydu!
»  İstanbul'da Dehşet Gecesi
»  Yeni Damat Dehşet Saçtı
»  Şehitlik Yolunda Feci Kaza!
»  Kocaeli'nde Çeçen İnfazı!
»  Gaziantep'te Barakada Yangın, 7 Ölü!
»  Hemşire Sevgilinin İntikamı Ağır Oldu!
»  ABD'li kız öğrenci İstanbul'da Tecavüz
»  2 Yaşındaki Çocuk Annesini Öldürdü
»  Çorum'da Yol Verme Kavgası ve Cinayet
»  Azılı Katilin Şok Eden İfadesi
»  İzmir'de Sokak Ortasında Vahşet!
»  Hakemi Dövdü, Kahraman Oldu!
»  Ankara'da Silahlı Çatışma,9 Yaralı
»  Otomobil Hırsızlığında Son Nokta!
»  Karaman'da Karar Verildi, 508 Yıl Hapis
»  Karaman Sapığından ŞoK İfadeler!
»  İstanbul'da 5 Bin Polisle Dev Operasyon
»  Hastanede Hastaya Temizlikçi Tacizi!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.