Turkcell Süper Lig'de 28. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray, Ümit Karan (2) ve Necati Ateş'in golleriyle 3-1 galip geldi. Bu sezon Cuma günü oynadığı maçlarda ilk kez kazanan sarı-kırmızılılar, deplasman galibiyeti hasretini de 6 hafta sonra dindirdi.
ÖNEMLİ DAKİKALAR
4. dakikada ceza sahası içinde topu iyi kontrol eden Inamoto, sağ ayağıyla sert vurdu. Kaleci Recep, topu güçlükle kornere çeldi.
23. dakikada ceza sahası içinde rakibini şık bir vücut çalımıyla geçen Necati Ateş yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken, atışı kullanan Ümit Karan, top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 0-1.
30. dakikada soldan kullanılan köşe atışında Sabri'nin arkaya aşırttığı topa savunmanın boş bıraktığı Necati'nin kafa vuruşu, farkı ikiye çıkardı: 0-2.
53. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Sabri'nin sert vuruşu Gençlerbirliği savunmasından döndü.
67. dakikada Necati'nin sağ kanata çevirdiği topu Hasan Şaş bekletmeden altıpasa ortaladı. Savunmanın kaçırdığı Ümit Karan, düzgün bir kafa vuruşuyla kendisinin 2., takımının 3. golüne imza attı: 0-3.
77. dakikada soldan ceza sahasına giren Engin, uzak direkteki Isaac'e çıkardı. Bu oyuncu topu boş kaleye gönderdi: 1-3.
90+3. dakikada 2 rakibini çalımlayan Hakan Şükür'ün ceza sahası çizgisi üzerinden sert vuruşunda kaleci Recep gole izin vermedi.
GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - GALATASARAY: 3
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Cem Deda, Adil Sinem, Serkan Akarca
Gençlerbirliği: Recep, Erkan, Mehmet Nas, Okan, Mehmet Çakır (Dk. 54 Isaac), Draman, Eren (Dk. 87 Hakan Aslantaş), Tuna, Engin, Erhan, Kerem (Dk. 81 Tozo)
Galatasaray: Mondragon, Emre, Orhan, Tomas, Sabri, Inamato, Cihan, Ayhan, Hasan Şaş (Dk. 88 Mehmet Güven), Ümit Karan (Dk. 90 Hasan Kabze), Necati Ateş (Dk. 78 Hakan Şükür)
Sarı kartlar: Dk. 34 Erkan, Dk. 34 Kerem (Gençlerbirliği) Dk. 34 Ümit Karan, Dk. 64 Inamoto, Dk. 79 Hasan Şaş (Galatasaray)
Goller: Dk. 24 penaltıdan ve Dk. 67 Ümit Karan, Dk. 30 Necati Ateş (Galatasaray) Dk. 77 Isaac (Gençlerbirliği)
NOTLAR
KARŞILAŞMAYA İLGİ YOK
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın "taraftarlar için kotayı kaldırdık" açıklamasını yapmasına karşın, son haftalarda ligde aldığı başarısız sonuçların ardından şampiyonluk yolunda büyük yara alan takımlarına, bu önemli maçta beklediği desteği vermediler. Çok az sayıdaki Gençlerbirliği taraftarları da kale arkası tribünlerde takımlarını destekledi.
HAKAN ŞÜKÜR YEDEK
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Gençlerbirliği karşısında forvette Hakan Şükür'ü yedek bırakırken, gol yollarında Ümit Karan ve Necati Ateş ikilisine şans verdi.
Başkente sakatlıkları bulunan Arda, Aydın, Aykut ve kırmızı kart cezalısı Iliç'in yanısıra Carrusca, Tolga ve Ergün'ü getirmeyen Galatasaray'da, Belçikalı teknik adam beklenen ilk 11'le sahaya çıktı.
Gençlerbirliği'nde ise teknik direktör Mesut Bakkal, kaleci Gökhan Tokgöz'ü uzun bir aradan sonra 18 kişilik kadroya dahil etti.
STADIN SUYU TANKERLE GELDİ
Ankaragücü-Gençlerbirliği ortak girişiminin ASKİ ile yaşadığı sorun nedeniyle stadın suları kesilince, ortak girişim önlem almak zorunda kaldı.
Keçiören Belediyesi ile irtibata geçen ortak girişim yetkilileri, 3 tankerle yaklaşık 60 ton suyun stada getirilmesini sağladı.
CANAYDIN MAÇA GELMEDİ
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, takımının Gençlerbirliği ile yaptığı karşılaşmaya gelmedi.
Sarı-kırmızılıların 2. başkanı Adnan Polat, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile birlikte karşılaşmayı protokol tribününden izlerken, basın tribününde 1 de Japon basın mensubu yer aldı.
TARAFTARLARDAN TERÖRE LANET
İki takımın taraftarları da karşılaşma öncesinde "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratlarıyla teröre lanet okudu.
Gençlerbirliği takımı sahaya "Mülteci çocuklar için el ele", Galatasaray da "Çocuklarınızın aşılarını zamanında yaptırmayı unutmayın" yazılı pankartla çıktı.
Maç öncesi bugün vefat eden Ankaragücü Kulübü eski başkanlarından Vedit Arığ için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.