Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3496
EURO
35,0999
IMKB
9,080
ALTIN
2.307,710
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL'ÜN YENİ YOL HARİTASI!
GÜL ÜN YENİ YOL HARİTASI!
 
AK Parti'ye döneceğini açıklayan Abdullah Gül'ün, dönüşünü ertelediği ve İstanbul'a yerleşerek 'Akil Adam'lık yapacağı iddia edildi.
 
19.8.2014 - 15:38

Cumhurbaşkanlığı süresinin son 10 gününe giren Abdullah Gül, 28 Ağustos'ta görevi, Erdoğan'a devredecek. Ahmet Necdet Sezer'den görevi sessiz sedasız teslim alan Gül, Erdoğan'a görevi A Tipi devlet töreniyle teslim edecek. Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, Gül'ün yeni yol haritasını çıkardı. İşte o yazı:

SESSİZ SEDASIZ DEVRALMIŞTI

Gül, 7 yıl önce görevini Ahmet Necdet Sezer’den Çankaya Köşkü’nde “sessiz” bir biçimde devralmıştı. Bir Köşk kaynağının deyişiyle “Boş bir Çankaya Köşkü” bulmuşlardı. Ancak şimdi Erdoğan ile yapılacak devir teslim günü için “A tipi devlet töreni” hazırlığı talimatı verildi.

Erdoğan, TBMM’de yemin ettikten hemen sonra Çankaya Köşkü’ne gidecek. Gül kendisini yabancı devlet başkanları için uygulanan A tipi devlet törenine göre şeref kıtası ile birlikte karşılayacak. İki cumhurbaşkanı şeref kıtasını birlikte selamladıktan sonra tören salonuna geçecekler.

Devir teslim yapılacak salonda yasama, yürütme ve yargı organlarının üst düzey yöneticileri, muhalefet partilerinin genel başkanları, yabancı büyükelçiler, milletvekilleri ve basın mensupları da olacak. Devir teslim töreninin ardından da eski ve yeni cumhurbaşkanlarının katılacağı bir resepsiyon verilecek.

İKAMET ADRESİ İSTANBUL OLACAK

Abdullah Gül ve ailesinin 29 Ağustos sonrası dönemde ikamet yeri ise İstanbul olacak. Gül’ün İstanbul’a taşınma aşamasında belli bir süre şu anda kaldığı Dışişleri Konutu’nu kullanabileceği belirtiliyor. Gül’e devlet geleneklerinde belirtilen ve önemli bir bölümünü koruma polislerinin ve idari çalışanların oluşturacağı “yeterli sayıda maiyet” sağlanacak.

EVİNDE DEĞİL OFİSTE ÇALIŞACAK

Cumhurbaşkanı Gül’ün İstanbul’da bir çalışma ofisi de kurması bekleniyor. Eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer konuklarını evlerinde ağırlamayı tercih ediyorlar. Gül’ün çalışma ofisinin konumu ise henüz netleşmedi. Ofisin İstanbul’da yaşayacağı konutunun içinde ya da çok yakınında olması çok güçlü bir olasılık olarak değerlendiriliyor.

EKİBİ DE ÇANKAYA'DAN AYRILIYOR

Gül ile birlikte değişik alanlarda bilgi birikimlerinden faydalanmak için atadığı kendi başdanışmanları da Köşk’ten ayrılacak. Bunlar arasında Zeynep Damla Gürel, Durmuş Yılmaz, Ahmet Ertürk ve Ahmet Sever yer alıyor.

Gül’ün görev süresi boyunca bürokrasiden Çankaya Köşkü’ne atanan kamu görevlileri ise yeni cumhurbaşkanı görevine başladığında ya geldikleri kamu kurumlarına dönecek ya da bürokraside başka görevlere atanmayı bekleyecek. Bunların başında Genel Sekreter Mustafa İsen geliyor. Cumhurbaşkanlığı tarihinde üst üste iki cumhurbaşkanı ile görev yapan cumhurbaşkanı genel sekreteri bulunmuyor. Yeni cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da genel sekreterlik gibi son derece kritik bir göreve kendisine yakın bir ismi getirme olasılığı çok yüksek.

AKİL ADAM OLACAK

Cumhurbaşkanı Gül, kısa süre önce yaptığı açıklamada partisi AKP’ye döneceğini belirtmişti. Ancak yakınındaki isimlerden edindiğimiz bilgi, görevinden ayrılır ayrılmaz “günlük” siyasetin içinde yer almayacağı şeklinde. Yurtdışında ABD eski başkanlarının, yurtiçinde ise Demirel’in yaptığına benzer biçimde üniversite ve sivil toplum örgütlerinde Türkiye ve uluslararası meseleler hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşması bekleniyor. Köşk kaynakları 29 Ağustos’tan itibaren “11. Cumhurbaşkanı” sıfatına sahip olacak Gül’ün izleyeceği yol için, “Bir çeşit akil insan rolüne sahip olacak. Akademik camiada, sivil toplum kuruluşlarında ve düşünce kuruluşlarında Türkiye’nin ve dünyanın meseleleri hakkında bilgi ve deneyimleri ışığında görüşlerini paylaşacak” değerlendirmesini yapıyorlar.

30 AĞUSTOS RESİPSİYONU'NU GÜL EKİBİ HAZIRLAYACAK!

Gül’ün Köşk’teki çalışma ekibi ile Erdoğan’ın Başbakanlık’taki çalışma ekipleri devir teslim için henüz yakın mesai içine girmemiş durumda. Başbakanlık tarafı, Köşk’ten tek bir ricada bulunmuş: Devir teslimden iki gün sonrasında yapılması gereken 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunun hazırlıklarının mevcut Çankaya Köşkü kadrosu tarafından yapılmasını istemişler. Bu istek doğrultusunda 30 Ağustos resepsiyonu hazırlıkları Gül’ün protokol ve basın ekiplerince sürdürülüyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'SIZ AKP'NİN OY ORANI!

MUHARREM İNCE'YE HDP'YE KATIL DAVETİ

FLAŞ...GENELKURMAY'DAN LİCE AÇIKLAMASI!
»  ''ADAYLIĞIM İÇİN YOĞUN TALEP VAR''
»  LİCE'DE HEYKEL ÇATIŞMASI,1 ÖLÜ, 3 YARALI
»  LİCE'DE GERİLİMİ TIRMANDIRACAK FOTOĞRAF
»  "KİŞİLER GELİP GEÇİCİ ÖNEMLİ OLAN CHP"
»  TERÖRİST HEYKELİ LİCE'Yİ KARIŞTIRDI!
»  DAVUTOĞLU BİR ADIM ÖNDE!
»  FLAŞ... PARALEL OPERASYONDA 3. DALGA
»  MERKEL'DEN TELEKULAĞA KAÇAMAK CEVAP!
»  O HEYKEL İÇİN FLAŞ KARAR
»  VE MUHARREM İNCE ISTIFA ETTİ...
»  ALMAN BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI!
»  GÜLEN, EGEMEN BAĞIŞ'I YERDEN YERE VURDU
»  FLAŞ..MUHARREM İNCE ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR
»  YENİ HÜKÜMETE 2 SÜRPRİZ İSİM!
»  ÇANKAYA'YI ONLAR KORUYACAK!
»  ERDOĞAN,TEŞEKKÜR MİTİNGLERİNE ÇIKACAK!
»  PARALEL YAPI RESMEN DEVLET DÜŞMANI!
»  CHP'DE KURULTAY TARIHI BELLI OLDU
»  KANDİLLİ'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA
»  ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NDE YANGIN!
»  GÜL İLE ERDOĞAN 2015 İÇİN UZLAŞTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.