Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5441
EURO
34,9160
IMKB
9.722,000
ALTIN
2.423,500
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜNEYDOĞU'DA AÇILIM İSTİFALARI!
GÜNEYDOĞU DA AÇILIM İSTİFALARI!
 
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, PKK’­nın köy­ler­de oluş­tur­du­ğu 8 ki­şi­lik “köy ko­mi­te­le­ri­”nin okul­lar­da Türk­çe öğ­re­tim ya­pıl­ma­ma­sı yö­nün­de ka­rar­lar al­dığını belirterek, öğ­ret­men ol­ma­yan ki­şi­lerin “üc­ret­li öğ­ret­me­n” ola­rak köy okul­la­rın­da gö­rev­len­di­ri­ldiğini, bunların önem­li bir bö­lü­münün de ör­gü­tün is­te­ği doğ­rul­tu­sun­da fa­ali­yet yü­rü­ttüğünü iddia etti.
 
16.9.2014 - 08:20

Bölgede birçok ilde em­ni­yet mü­dür­le­rinin olup, bi­te­ni gör­dü­ğü için ay­rıl­dığını söyleyen Öztürk, "Far­kın­da de­ği­liz ama Gü­ney­do­ğu­’da gö­rev­li çok sa­yı­da ko­mu­tan da, ile­ri­de so­rum­lu ol­ma­mak için emek­li­lik di­lek­çe­si ve­ri­yor." diye yazdı.

PKK'lıların okullara girip bilgisaya çaldıklarını ve Türk bayrağını parçalayıp ğarça parça panoya astığını belirten Öztürk, bölgede görev yapan öğretmenlerin anlattıklarını da köşesine taşıdı.

Öztürk yaşananları şöyle anlattı:

"Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Or­ge­ne­ral Nec­det Öze­l’­den bi­le giz­le­nen “a­çı­lı­m” adı al­tın­da­ki ça­lış­ma­lar, ar­tık bü­rok­ra­si­yi ala­bil­di­ği­ne kor­ku­tu­yor, ür­kü­tü­yor. Ta­mam ma­kam kol­tuk­la­rı iyi hoş ama bu­nun ile­ri­de bü­yük so­rum­lu­luk­la­rı ola­ca­ğı da an­la­şı­lı­yor.

SO­RUM­LU OL­MA­MAK İÇİN…

Hak­ka­ri­’sin­den, Bin­gö­l’­üne de­ği­şik il­le­rin em­ni­yet mü­dür­le­ri olup, bi­te­ni gör­dü­ğü için ay­rıl­dı­lar. Far­kın­da de­ği­liz ama Gü­ney­do­ğu­’da gö­rev­li çok sa­yı­da ko­mu­tan da, ile­ri­de so­rum­lu ol­ma­mak için emek­li­lik di­lek­çe­si ve­ri­yor.

Bu hal­ka gi­de­rek üst dü­zey bü­rok­rat­la­ra da uza­nı­yor. Ul­vi Sa­ra­n’­dan ön­ce Ka­mu Dü­ze­ni ve Gü­ven­li­ği Müs­te­şar­lı­ğı gö­re­vin­de bu­lu­nan Mu­rat Öz­çe­lik, gi­di­şa­tı gör­dük­ten son­ra is­ti­fa et­miş­ti. Ye­ri­ne ge­ti­ri­len Ma­lat­ya es­ki Va­li­si Ul­vi Sa­ra­n’­ın, gö­re­vin­den ay­rı­la­ca­ğı­nı açık­la­ma­sı da ta­ma­men “çö­züm sü­re­ciy­le­” il­gi­li… Ön­ce­ki müs­te­şar, Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Be­şir Ata­la­y’­la an­la­şa­ma­ma­sı­nı ge­rek­çe gös­ter­miş­ti. Ul­vi Sa­ra­n’­ın böy­le bir ge­rek­çe­si ol­ma­dı. Ama bi­li­nen ve müs­te­şar­lık­ta ko­nu­şu­lan­la­ra ba­kı­lır­sa, Sa­ran, “çö­züm sü­re­ci­”n­den so­rum­lu ol­ma­mak için mer­kez va­li­li­ği­ne alın­ma­sı­nı is­te­di.

Bü­rok­rat­lar­dan ile­ri­de ne ola­bi­le­ce­ği­ni tah­min eden­ler de var. Bu­nun için ka­hin ol­ma­ya ge­rek yok. Son yıl­lar­da ya­şa­nan­la­rı ha­tır­la­ma­la­rı bi­le ye­ter. Or­du se­mi­ner­le­ri bi­le suç sa­yıl­ma­ya baş­lan­dı. Bu­nun için bu ül­ke­nin kah­ra­man­la­rın­dan 365 as­ker tu­tuk­lu yar­gı­lan­ma­dı mı? Ağır ce­za­la­ra çarp­tı­rıl­ma­dı mı? 28 Şu­bat dö­ne­miy­le il­gi­li 103 as­ker tu­tuk­lan­ma­dı mı? Ki­mi­si ce­za­evin­dey­ken hak­sız-hu­kuk­suz bir bi­çim­de emek­li­ye sevk edil­me­di mi? Da­va­la­rı da­ha de­vam et­mi­yor mu?

BAY­RA­ĞI PAR­ÇA­LA­YIP BÖY­LE AS­TI­LAR

Gü­ney­do­ğu­’da okul­lar ya­kı­lır­ken, Ata­türk büst­le­ri par­ça­la­nır­ken, bay­ra­ğı­mı­za say­gı­sız­lık­lar gi­de­rek ar­tar­ken ora­da­ki öğ­ret­men­le­rin du­ru­mu­nu da bir dü­şü­nün.

“Biz şu an Gü­ney­do­ğu­’da gö­rev ya­pan dev­let gö­rev­li­le­ri, san­ki ya­ban­cı bir ül­ke­de ça­lı­şan kon­so­los­luk gö­rev­li­le­ri gi­bi­yiz. Dı­şa­rı çık­ma­mız bi­le mül­ki amir­le­rin em­ri­ne ta­bi­” di­yen, ka­mu gö­rev­li­si de­vam edi­yor:

“Her gün yüz­ler­ce olay olu­yor. On­lar­ca de­mi­yo­rum. Yüz­ler­ce suç içe­ren olay olu­yor ve hiç­bir şey yap­mı­yo­ruz. Suç kay­dı­na bi­le gir­mi­yor. Si­ze bir ör­nek su­na­ca­ğım:

Bat­man Be­şi­ri İl­çe­si İki­köp­rü bel­de­si Esen­ce kö­yü il­ko­ku­lu­na gi­ren PKK’­lı te­rö­rist­ler okul­da bu­lu­nan Türk Bay­ra­ğı­’nı in­dir­dik­ten son­ra par­ça­la­yıp okul pa­no­su­na as­mış­lar­dır. Olay 8 Ey­lül 2014 ta­ri­hin­de okul­da gö­rev ya­pan öğ­ret­men­le­rin oku­lu aç­ma­sıy­la öğ­re­nil­miş. Ay­rı­ca oku­la ait 1 adet bil­gi­sa­yar PKK men­sup­la­rın­ca ça­lın­mış.

Öğ­ret­men­le­rin ha­ber ver­me­si üze­ri­ne olay ye­ri­ne gi­di­lip fo­toğ­raf­lı bi­çim­de her şey tes­pit edil­di. Ama ola­yın ba­sı­na yan­sı­ma­sı­nı is­te­me­yen İl Mil­li Eği­tim yet­ki­li­le­ri olay­la il­gi­li her­han­gi bir so­ruş­tur­ma baş­lat­ma­dı. Ola­yın ad­li bo­yu­ta in­ti­ka­li de ay­nı bi­çim­de en­gel­len­di.

Ya­ni Türk Bay­ra­ğı­’nın par­ça­la­nıp dal­ga ge­çi­le­rek par­ça par­ça pa­no­ya asıl­ma­sı ve ka­mu ma­lı­nın te­rö­rist­ler­ce ça­lın­ma­sı ola­yı­nı ale­nen ört­bas et­ti­ler.”

Açı­lım­da ge­li­nen nok­ta­yı ar­tık “a­çı­lı­m” di­yen­ler de gör­sün… Yok­sa si­zin “a­çı­lım, açı­lı­m” de­di­ği­niz bu mu?



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ARINÇ, KÜRTÇE OKUL İÇİN PROVOKASYON DEDİ

KAYSERİ'DE GÜL'Ü KARŞILAMA İLANLARI

KÜRTÇEOKULA MÜHÜR!
»  ''TRT'DEN HESAP SORMAZSAM NAMERDİM''
»  FLAŞ.. İSTANBUL HİLTON'DA YANGIN!
»  ''TÜRKİYE GÖKDELEN ŞAMPİYONU''
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN IŞİD SORULARI
»  AKILLI TELEFON KULLANANLARA ÖZEL YOL!
»  ''DAVUTOĞLU, 2034'TE CUMHURBAŞKANI''
»  KÖŞK İÇİN YENİ MODACI!
»  GAZİNOCULAR KRALININ OĞLU MHP'DE
»  TÜRKİYE'NİN BÜYÜK KORKUSU!
»  ESKİ BAKANDAN SİTEM DOLU SÖZLER!
»  ''BUNU YAPANLAR MİLLİYETÇİ OLAMAZ'
»  TARAF YAZARI MEHMET BARANSU EVLENDİ
»  SAVCI ÖZ'DEN HSYK RESTİ!
»  ANKARA'YI SARSAN İSTİFA
»  BAKAN VE VALİ EŞLERİ KAZA GEÇİRDİ
»  TRT'DE FLAŞ GELİŞME!
»  TÜRKİYE, SAVAŞTA YER ALMAYACAK!
»  ANKARA VALİSİ YÜKSEL'DEN ŞOK KARAR
»  ÖZALLAR, GİZLİ TANIK KURBANI!
»  DÖVÜLEN PİLOT DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
»  DAVUTOĞLU'NUN UNUTAMADIĞI ACI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.