Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4732
EURO
34,7458
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.438,750
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Galatasaray Kartalı Icardi ile Avladı
Galatasaray Kartalı Icardi ile Avladı
 
Galatasaray-Beşiktaş derbisine Mauro Icardi'nin golleri damga vurdu. Galatasaray, Beşiktaş zaferiyle üç maçlık galibiyet hasretini dindirirken, siyah beyazlılar Şenol Güneş yönetiminde çıktığı ikinci maçında yenilgiyle tanıştı. Nef Stadı'ndaki derbide zaman zaman iki takım oyuncuları arasında gergin anlar yaşandı...
 
5.11.2022 - 23:00

Süper Lig 13. haftasında Beşiktaş’ı konuk eden Galatasaray, dolu tribünler önündeki maçı 2-1’lik skorla kazandı.

Sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 18. ve 59. dakikalarda Mauro Icardi kaydetti. Beşiktaş’ın tek golü 28’de Cenk Tosun’dan geldi. Beşiktaş’a karşı iki şık gol atarak derbiye damga vuran Icardi’nin yanı sıra sarı kırmızılı takımla ilk asistini yapan Barış Alper Yılmaz’ın performansı da alkış topladı. Öte yandan sarı kırmızılı ekip, 2-1’lik skorun ardından Icardi ve Kerem Aktürkoğlu ile iki kez direğe takıldı.

Ligdeki üç maçlık galibiyet hasretine son veren Galatasaray, 24 puanla ve maç fazlasıyla ikinci sırada yer aldı. Şenol Güneş’in gelişiyle ilk maçını kazanan Beşiktaş ise, deneyimli çalıştırıcıyla ilk yenilgisini aldı ve 22 puanda kaldı.

Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda Serik Belediyespor ile oynadıktan sonra ligde Antalyaspor’u ağırlayacak. Galatasaray ise, Ofspor’la oynayacağı kupa maçının ardından deplasmanda Başakşehir’e konuk olacak.

BARIŞ HAZIRLADI, ALPER NOKTALADI
Maça önde baskıyla başlayan ve Beşiktaş savunmasına sıkıntılı anlar yaşatmayı başaran Galatasaray, çabasının karşılığını 18. dakikada Mauro Icardi’nin füzesiyle aldı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortayı Barıi Alper Yılmaz kafayla indirdi. Topu önünde bulan Mauro Icardi, altıpas çizgisi önünden bekletmeden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Icardi, Galatasaray formasıyla Beşiktaş’a gol atan ilk Arjantinli olurken, Barış Alper de ligdeki ilk asistini yaptı. Ligdeki ikinci golünü atan Icardi’nin vuruşunda top 124 km hıza ulaştı.Galatasaray, Beşiktaş’ı Icardi ile yıktı: 2-1

BU KEZ ÖNCE SAISS, SONRA CENK!

Galatasaray’ın baskısını kırdıktan sonra yavaş yavaş sarı kırmızılı takım üzerindeki etkisini artırmaya çalışan Beşiktaş, 28’de Cenk Tosun ile skoru 1-1’e getirdi. Gedson Fernandes’in kullandığı serbest vuruşu Roman Saiss kafayla indirdi. Penaltı noktası yakınlarında, yerden seken topa şık bir vole vuran Cenk Tosun, Beşiktaş’ı 1-1’lik beraberliğe taşıdı ve ligdeki dördüncü golünü kaydetti.

ÜST ÜSTE SAKATLIKLAR VE TEMPO DÜŞTÜ
İlk yarının son anlarında Beşiktaş’ta önce Salih Uçan, sonra kaleci Mert Günok ve en son Valentin Rosier üst üste sakatlanınca maçta tempo düştü. Salih Uçan hava topu mücadelesinde yere dengesiz şekilde düşünce kafasını yere vurdu. Mert Günok ise, Driest Mertens’in klas topuk vuruşunu harika bir refleksle kurtardığı sırada yere düşünce sakatlık yaşadı. İki oyuncu maça devam edebildi ancak, sol arka adalesini tutan Valentin Rosier yerini Tayfur Bingöl’e bıraktı. İkili mücadelelerin yanı sıra topsuz alanlarda yaşanan sakatlıklar nedeniyle ilk yarının son dakikaları durgun şekilde geçti ve soyunma odasına 1-1’lik beraberle girildi.

ICARDI’DEN ŞIK KAFA GOLÜ
İkinci yarının ilk bölümü pozisyonsuz ve temposuz geçilirken, sarı kırmzılı ekip 59. dakikada yine yıldız futbolcusu Icardi’nin kafa golüyle 2-1’lik üstünlüğü ele geçirdi. Sergio Oliviera’nın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi bir kafa vuruşu gerçekleştiren Icardi, topu arka direğe yakın köşeden ağlarla buluşturdu ve ligdeki gol sayısını üçe yükseltti.

ICARDI VE KEREM DİREKLERİ GEÇEMEDİ
Icardi’nin golüyle öne geçtikten sonra oyundaki üstünlüğünü iyice sağlamlaştıran Galatasaray, Icardı ve Kerem’le girdiği iki pozisyonda üst direği geçemedi. Mertens’in arka direğe yolladığı pasa iyi hareketlenen Icardi, kayarak vuruşunu yaptı ve top üst direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Abdülkerim Bardakcı’nın vuruşu auta gitti. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra sol kanattan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, sol ayağıyla yaptığı vuruşta üst direğe takıldı.

GERGİN ANLAR
Derbide zaman zaman gerilimli anlar yaşanırken, son dakikalara girilirken tansiyon iyice yükseldi. Beşiktaş’ta Rosier’in yerine oyuna giren Tayfur Bingöl, topu vermediği gerekçesiyle top toplayıcı çocuğu itince saha içinde kısa süreli karışıklık yaşandı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray derbiden 2-1’lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İşte Fenerbahçe'nin Muhtemel Rakipleri

Sivasspor, Lider Olarak Turladı

Başakşehir Grubu Lider Tamamladı
»  Galatasaray Karagümrük’ü İki Golle 2-0
»  Beşiktaş’ta İkinci Şenol Güneş Dönemi
»  Rennes'in Fenerbahçe isyanı: Aptalız!
»  Konferans Liginde Yiğido Fırtınası
»  Fenerbahçe Mucizeye İmza Attı 3-3
»  Barcelona Şampiyonlar Ligi'ne Veda Etti
»  Beşiktaş Şenol Güneş'le Anlaştı
»  Valerien İsmail'in Bileti Kesildi
»  Rıdvan Dilmen'den Valerien Taavsiyesi
»  Volkan Demirel'i Çıldırtan Gol
»  Kartal Hatay'da 90'da Yıkıldı 2-1
»  Fenebahçe Başakşehir'i Devrdi 1-0
»  Beşiktaş Ethem Sancak'ı ihraç Etti
»  Jesus, Almanları şaşırttı! "
»  Sivasspor Giresunspor’u Rahat geçti: 3-0
»  Valerien Ismael’e İstifa Çağrısı…
»  Dolmabahçe'de Gol Yağmuru 2-2
»  Başkşehir Turu Garantiledi 3-0
»  Trabzon'dan Tarihi Zafer 4-0
»   Enner Valencia G.Saray'dan Çok Gol Attı
»  Başakşehir'e Sivas Darbesi 2-0
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.