Ankara kulisleri birkaç gündür Melih Gökçek'in oğlunun ayağından vurulduğu ve Bakü'de tedavi altında tutulduğu konuşuluyordu. Gökçek, bugün yayılan bu iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Haberin tamamen asılsız olduğunu belirten Melih Gökçek şunları söyledi:
OĞLUM YANIMDA KANAL KANAL GEZDİRİYORUM
"Böyle bir olay yok. Azeri sitesine Türkiye’den belli çevreler tarafından servis edildi bu haber... Seçime doğru belden aşağı vurma çabası... Oğlum şu anda Ankara’da yanımda. Hatta iddiaların asılsızlığını ispatlamak için birlikte televizyon kanallarını dolaşıyoruz.."
Azerice yayın yapan musavat.com. adlı internet sitesinin gündeme getirdiği iddiaya göre geçen hafta içersinde Osman Gökçek tabancayla ayağından vurulmuştu.
GERÇEK İDDİA İSE 1 AY ÖNCE ORTAYA ATILDI
Olayla ilgili iddialar Ankara kulislerine yaklaşık 1 ay önce düşmüştü. Ankara’da yayın yapan bazı internet sitelerine düşen iddialara göre Osman Gökçek Adapazarı’nda ayağından kurşunlanmıştı. Söz konusu sitelere göre tedavinin Bakü’de değil, Ankara’da Gökçek ailesine yakın bir özel hastanede yapıldığı iddia edilmişti.
Aynı günlerde Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve oğlu Osman Gökçek’e söz konusu iddialar sorulduğunda da, böyle bir olayın olmadığı o zaman da dile getirilmişti.
'Melih Gökçek vuruldu' diyecekler"
Söz konusu iddiaların ardı arkası kesilmeyince, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek 15 Mart'ta seçimlerden bir gün önce kendisiyle ilgili spekülasyonların artacağını ve “Gökçek vuruldu” dedikodusunun yayılacağını öne sürmüştü.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Kendisine karşı olan bazı grupların seçimlerden bir gün önce ortaya ’Gökçek seçimden çekildi’, ’Gökçek vuruldu’ şeklinde iddialar ortaya atılacağı istihbaratını aldıklarını" iddia etmişti.