|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 44,9164 |
 |
|
 |
| EURO |
| 52,7480 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 14.375,000 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 6.853,370 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| GÜNEY KIBRIS'TAN TÜRKİYE'NİN MÜZAKERE SÜRECİNE ŞART
|
 |
 |
 |
|
|
|
| Güney Kıbrıs, Hükümetin AB ile üyelik müzakerelerine başlamadan önce Türkiye`nin Güney Kıbrıs`ın öngördüğü bazı koşulları karşılaması gerektiğini söyledi.
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
İngiltere`nin Avrupa ilişkilerinden sorumlu bakanı Denis McShane`in daha önceden yaptığı açıklamasında Kıbrıs Rum Yönetiminin, AB`nin Türkiye ile tam üyelik görüşmelerini başlatma kararını veto etmeyeceği konusunda güvence vermesinin ardından, Güney Kıbrıs Rum kesimi sözcüsü Kypros Chrysostomides`in Reuters`a yaptığı bu açıklamalar çelişki yarattı.
Hükümetinin Türkiye`nin üyeliği konusundaki pozisyonunun bilindiğini söyleyen Chrysostomides, ``Veto etmek istemiyoruz. Türkiye`nin üyelik müzakerelerine başlamasına engel olmak istemiyoruz.
Türkiye Avrupalı bir ülke gibi davranırsa çok memnun olacağız`` dedi.
Chrysostomides, ``Ancak bizim tarafımızdan öne sürülen bazı şartlara uyulması gerekiyor`` dedi ve bu şartların da gayet iyi bilindiğini belirtti.
Avrupa Birliği liderleri, 17 Aralık`ta yapacakları zirve toplantısında, Türkiye ile tam üyelik görüşmelerinin başlatılması yönünde 6 Ekim`de AB Komisyonu`nun verdiği tavsiyeyi benimseyip benimsememe konusunda karar verecekler.
Kıbrıs adına 1 Mayıs`ta AB üyeliğine girmiş olan Rum yönetimi ise, aralarında Türkiye`nin adadan asker çekmesinin de bulunduğu bazı isteklerini, görüşmelerin başlamasının koşulu olarak getirilmesi için diğer AB ülkelerini ikna etmeye çalışıyor.
VETO YOK İngiltere`nin Avrupa ilişkilerinden sorumlu olan ve Kıbrıs Rum kesimine resmi bir ziyaret yapan bakanı Denis McShane bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, ``Yaptığım görüşmeler, Kıbrıs (Rum) yetkililerinin, Aralık ayında Türkiye`nin talebini kimsenin veto etmemesi gerektiği yolunda uzun zamandır ifade ettikleri görüşlerini teyit etmiş oldu`` demişti.
McShane, görüşmelerin başlatılmasının, yeni koşullara bağlanması fikrini ise reddetti.
``Hiçbir yeni koşul ya da önkoşul getirilemez`` diyen Bakan McShane, şunları söyledi: ``İngiltere`nin, Avrupa Komisyonu`nun Türkiye`nin üyelik talebi hakkındaki raporunun kabul edilmesi ve Türkiye`nin üyeliğine ilişkin görüşmelerin gecikmeksizin başlatılmasının gerektiği yönündeki kesin görüşünü ifade ettim.`` Rumlar, Ankara`nın kendileriyle diplomatik ilişki kurmasında da ısrar ediyorlar. Rum Dışişleri Bakanı Yorgo Yakovou geçen hafta yaptığı bir açıklamada, görüşmelere başlanmadan önce bu konuda ``acil düzeltici önlemler`` alınması gerektiğini söylemişti.
AB Komisyonu Türkiye ile ilgili tavsiye kararında, başlatılmasını tavsiye ettiği görüşmelerin, Ankara`nın insan hakları ve demokratik reformlardan geri adım atması halinde askıya alınmasını da önerdi. Türkiye`nin tam üyelik görüşmelerinin en erken 10 yıldan önce tamamlanması beklenmiyor.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Milli Savunma Bakanlığı, Kara Havacılık Komutanlığı’na ait bir helikopterin Ankara Temelli’de kaza ... |
 |
|
 |
 |
|
Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, çıkarıldığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Maçın normal süresinde gol sesi ... |
 |
|
 |
 |
|
TEPAV, faiz kararının açıklanmasına saatler kala kritik bir rapor yayımladı. 2026 yıl sonu enflasyon ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor'a konuk oldu. Maçın normal süresinde gol sesi ... |
 |
|
 |
 |
|
Milli Savunma Bakanlığı, Kara Havacılık Komutanlığı’na ait bir helikopterin Ankara Temelli’de kaza ... |
 |
|
 |
 |
|
Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, çıkarıldığı ... |
 |
|
 |
 |
|
TEPAV, faiz kararının açıklanmasına saatler kala kritik bir rapor yayımladı. 2026 yıl sonu enflasyon ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|