Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Gülten Kışanak Gözaltına Alındı!
Gülten Kışanak Gözaltına Alındı!
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
 
25.10.2016 - 22:23

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör  örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen  Kışanak, Diyarbakır Havalimanı'nda, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı ise adresinde, İl  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Kışanak ve Anlı, emniyete götürüldü.

BELEDİYE VE EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alındığı saatlerde polis, Büyükşehir Belediyesi’ni abluka altına aldı. Belediye çevresinde olası bir duruma karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ve çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Daha sonra belediyeye giren polis, başta başkanlık katı olmak üzere tüm katlarda arama başlattı.

Bu sırada, aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Çağlar Demirel ile yaklaşık 50 kişilik partili bir grup da belediye önüne gelerek, içeriye girmek istedi. Ancak polis, gruba izin vermedi.

Polisin, Kışanak ve Anlı’nın evinde de arama yaptığı belirtildi.

PERSONELİ MESAJLA BİLGİ VERİLDİ

Bu arada, büyükşehir belediyesinden çalışanlara ve basın kuruluşlarına atılan mesajda, "Büyükşehir belediyesi eşbaşkanlarımız bu akşam, gözaltına alınmıştır. Tüm belediye çalışanlarını, belediyemize sahip çıkmaya davet ediyoruz" denildi.

DİYARBAKIR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN KIŞANAK VE ANLI AÇIKLAMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın, “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma”, Eş Başkan Fırat Anlı’nın ise, “Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik” eylemleri nedeniyle yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2015/45832 sayılı dosyasında, PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, sözde Demokratik Özerkliğin ilan edildiği Demokratik Toplum Kongresine katılmak ve burada olağan üye sıfatıyla örgüt lehine konuşma yapmak, PKK/KCK silahlı terör örgütünün çağrısı ve talimatları doğrultusunda Diyarbakır ilinde düzenlenen nevruz etkinliklerinde terör örgütü lehinde söylemlerde bulunarak özerklik çağrısı yapmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adına tescilli resmi araçları silahlı terör örgütü üyelerinin cenazelerine tahsis etmek suretiyle kullandırmak, yine yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılarak cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek nitelikte örgüt lehine söz ve eylemlerde bulunmak vb. çok sayıda eylemine yönelik olarak toplanan somut maddi her türlü şüpheden uzak kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller uyarınca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak gözaltına alınmıştır.

Yine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/32488 sayılı dosyasında 'Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik' (TCK m. 302/1) eylemleri nedeniyle yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Diyarbakır ili Dicle ilçesinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün amacı ve talimatları doğrultusunda, 2014 yılında yapımına başlanıp, 05/11/2015 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir askerin şehit edilmesi ile sonuçlanan eylem bütünlüğü içerisinde ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik ve Anayasal düzenin dışında özerk yönetim ilan eden PKK/KCK silahlı terör örgütünün üyelerine ait sözde şehit mezarlığını yapmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait araç ve gereçleri tahsis etmek ile kamu kaynaklarını kullanarak, terör örgütü üyelerinin sözde şehitliğinin korunması ve muhafazası yönündeki eylemlerine ve silahlı terör örgütünün talimatları doğrultusunda cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek nitelikte örgüt lehine söz ve eylemlerde bulunmak ve benzeri eylemlere yönelik olarak toplanan somut maddi her türlü şüpheden uzak kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller uyarınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Fırat Anlı da gözaltına alınmıştır. Her iki soruşturma kapsamında mahkemeden alınan kararlar doğrultusunda yapılan arama ve el koyma işlemleri devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir” denildi.HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Adil Öksüz İçin 4 Milyon TL Ödül

"Bu Dönemin 12 Eylül'den Farkı Yok"

Yıldırım:Bahçeli'nin Açıklamaları Yapıcı
»  Bahçeli'den Flaş Başkanlık Açıklaması
»  MEB'den 28 bin 163 bin Kişi ihraç Edildi
»  Fırtına Obüsleri Deaş ve PYD'yi Vurdu
»  Flaş..Antalya'da Patlama
»  Ali Koç'dan Flaş Adaylık Kararı
»  "Başkanlık Çantada Keklik Değildir"!
»  Ünlü Deprem Bilimciden Korkutan Uyarı
»  Cezaevindeki FETÖ'cülerin Rüyası
»  Soğuk Havalara Hazırlanın
»  Adnan Hoca'dan Şoke Eden Fıkra
»  Ünlü İş Adamının Feci Ölümü
»  FETÖ'den Militanlara Yeni Talimat!
»  CHP Kulislerini Karıştıran İddia
»   4 Askeri Şehit Eden Terörist yakalandı
»  Karatay'dan , Zeytinyağı Şov
»  İstanbul Barosu Başkanı ı Seçti
»  Kartal Güle Oynaya 3-0
»  Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Karar
»  Başika'ya Operasyon Başladı!
»  "O Hoca-Moca Değil, O Bir Alçak..."
»  "Millet Son Noktayı Koysun…"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.