Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,1970
EURO
35,1056
IMKB
10.557,000
ALTIN
2.431,480
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Güneydoğu’da Gazeteciler Risk Altında"
Güneydoğu’da Gazeteciler  Risk Altında
 
New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) aralarında Amerika'nın Sesi muhabirleri Mahmut Bozarslan ve Hatice Kamer'in de bulunduğu bir grup gazeteciye Midyat'ta yapılan linç girişimini kınadı.
 
11.6.2016 - 00:24

CPJ hükümet yetkililerine çağrıda bulunarak gazetecilerin görev yapmasını engelleyerek görevlerini suiistimal eden ve olayda ihmali olan güvenlik güçlerinin yargılanmasını istedi.
 
Gazeteciler hakaret tehdit ve şiddete maruz kalıyor
 
Gazetecileri Koruma Komitesi Amerika'nın Sesi'ne Türkiye Temsilcisi Özgür Öğret aracılığıyla bir açıklama yaptı. CPJ tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'de gazetecilerin görevlerini yaptıkları sırada hangi medya organizasyonu adına çalıştıklarına bakılmaksızın hakaret, tehdit ve şiddetin her türüyle karşı karşıya kalıyor” denildi.
 
Türkiye'nin basın özgürlüğü gündeminde, sahada çalışan muhabirlerin güvenliğiyle ilgili hiçbir şeyin konuşulup tartışılmadığı belirtildi. Gazetecilerin görevlerini yaptıkları sırada güvenliklerinin sağlanması konusunun böylelikle çözümsüz kalıcı bir soruna dönüştüğü belirtildi.
 
Muhabirler medyanın olmazsa olmazı
 
Sahada çalışan muhabirlerin medyanın en önemli unsuru olduğu ifade edilen açıklamada, ”Sahada görevli muhabirler olmazsa editörlerin düzeltecek yazıları da olmaz. Muhabirler olmasa köşe yazarlarının yorumlayacakları konularda olmaz. Seyircinin izleyeceği haberlerde.”
 
Dünyanın birçok bölgesinde yaşanan sıcak çatışmalarda gazetecilerin serbestçe dolaşıp haber alamadığı yerlerden, ya haber alınamadığı ya da gelen haberlerin yanlış olduğu belirtildi.
 
Görevini ihmal eden güvenlik güçleri yargılansın
 
CPJ, hükümet yetkililerine de çağrıda bulunarak güvenlik güçlerini, gazetecilerin çalışmalarını engellemeleri için eğitmesini istedi. Türkiye'de görev yapan gazetecilerin çalışmalarını yetkileri olmadığı halde engelleyen, güvenliklerini sağlamayı ihmal eden ve görevini suiistimal eden güvenlik güçlerin yargılanmasını istedi.
 
Güneydoğu'da gazeteciler risk altında
 
CPJ'in Orta Asya Program Direktörü Nina Ognianova da geçtiğimiz aylarda Amerika'nın Sesi'ne yaptığı açıklamada Güneydoğu'da görevli gazetecilerin sorunlarına dikkat çekmiş ve bu tür olayların olabileceğine dikkat çekmişti. Ognianova, Türkiye'nin güneydoğusunda görev yapan gazetecilerin büyük bir risk içerisinde çalıştıklarını ifade etmiş bölgede gazetecilere yönelik, baskı, engelleme, şiddet ve tutuklamalar konusunda araştırma yaptıklarını belirterek şöyle konuşmuştu:
 
"Bölgeden sağlıklı bilgilere ulaşamıyoruz. Hükümet burada birçok bölgeyi yerel ve uluslararası gazetecilere kapattı. Türk hükümeti bu bölgeden yapılacak haberleri ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle engelliyor. Bu bölgede görev yapan gazeteciler olağanüstü ciddi risk altındalar. Gazeteciler, çalışmaları esnasında devlet düşmanı ve terörist ilan edilerek bölgede bulunan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınıyorlar, tutuklanıyorlar. Bizde basının çalışamaz durumda olduğu bölgeden bilgi almakta olağanüstü sıkıntı yaşıyoruz. Bölgede sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor, gazeteciler görev yapamıyor ve haberlere karartma uygulanıyor.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Abdükadir Selvi'ye Twitter hesabı Şoku!

TRT'ye Ceza Şoku!

Fikret Orman'dan Oruç ve Namaz Fetvası!
»  Fehmi Koru'nun Yeni Adresi belli Oldu
»  Gazeteciye Hakaretten Ceza!
»  Ahmet Hakan'dan Kılıçdaroğlu'na Destek!
»  Gazetecilerden İşsizlik Protestosu!
»  Cihan Haber Ajansı'nda Üst Düzey Atama!
»  Gazete Tirajları Şişirme Çıktı!
»  Milliyet'in Başına Kim Geliyor?
»  Fikret Bila Hürriyet'le Anlaştı İddiası
»  Milliyet Gazetesi'nde Yaprak Dökümü!
»  3 Gazeteciye Kumpas Davası!
»  RTÜK Üyesinin Yayın Yasağı İsyanı
»  Basın İlan'dan Gazetelere Yeni Kriter!
»  TMSF'den Dijitürk Açıklaması!
»  Midyat'ta Gazetecilere Linç Girişimi
»  Pelikan Dosyasında İkinci Perde!
»  Dünya Basını Saldırıyı Böyle Duyurdu
»  Sözcü'den İlginç 'Yarım Kadın' Manşeti!
»  Cem Özdemir'in Sitesi Hacklendi
»  TRT'nin İftar Programına Yunan Tepkisi!
»  PMD,Eski BaşkanKemal Saydamer'i Unutmadı
»  Ekrem Dumanlı'nın Acı Günü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.