Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6825
EURO
47,3997
IMKB
10.973,000
ALTIN
4.444,480
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HÜKÜMETTEN MEMURLARA SOĞUK DUŞ
HÜKÜMETTEN MEMURLARA SOĞUK DUŞ
 
Yüzde 25 zam ümidiyle toplu görüşmenin üçüncü turuna giren memurlar, maliyenin önerdiği zam oranıyla şok oldular...
 
22.8.2006 - 20:45

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplu görüşmelerin üçüncü turunda 2007 için memura yüzde 4 zam ve enflasyon farkı teklif etti. HüKÜmetin zam teklifini açıklayan Şahin, 2007’de ilk altı ay yüzde 2, ikinci altı ay yüzde 2 olmak üzere yüzde 4 zam vermeyi, enflasyon bu oranın üzerinde olursa da enflasyon farkı ödemeyi önerdi. Bunun üzerine konfederasyon başkanlarının "bu öneriyi bir daha değerlendirin" şeklindeki tepkisi üzerine bugünkü toplantının sona erdirilmesi kararı alındı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “Bu bize hakarettir” tepkisini gösterdi.

Toplantıda ayrıca kamuda yeni maaş düzenlemesi taslağı da görüşüldü. Şahin; TSK, yargı ve YÖK’ün kendi istekleri doğrultusunda istisna sayılacağını bildirdi. Eşit işe eşit ücret düzenlemesi olarak sunulan kamu personel rejimine ilişkin taslak ile ilgili bilgiler veren Şahin, “Bu, kamuda çalışan herkesi kapsayan bir kanun tasarısı. Gelen görüşler üzerine yargı mensuplarının mali ve sosyal haklarının ayrı düzenlenmesi, Silahlı Kuvvetler ve YÖK’ten gelen görüşler üzerine diğer kamu görevlileri olarak tabir ettiğimiz kesimi çıkardık” diye konuştu.

MAAŞ SİSTEMİ TAMAMEN DEĞİŞİYOR

Düzenlemenin 657 Sayılı Yasaya yakın olduğunu ifade eden Şahin, 4/b çalışma statüsünü muhafaza ettiklerini belirtti. Sendikalara, “Sizin de istediğiniz bazı değişiklikleri aldık. Maaş sistemi tamamen değişiyor” diyen Şahin, hangi personelin hangi gruba gireceğine ilişkin çalışmanın ise sonlandırılmadığını bildirdi. Şahin, “Tasarının en önemli hükmü bu. Objektif kriterlere bağlamamız lazım. Üstünde anlaşabileceğimiz metni çıkarabilirsek derhal Bakanlar Kurulu’na sevkedelim” dedi.

ZAMANLAMADA GÖRÜŞ AYRILIĞI

Taslağı konfederasyon başkanlarına dağıtan Şahin, “Kanaatimce bu taslak üzerindeki görüşleri toplu görüşme süresince bir komisyon kurarak değerlendirelim” önerisinde bulundu. Bu öneriye sıcak bakmayan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, “Bu çalışma toplu görüşme esnasında olmaz. Toplu görüşmeler bittikten sonra konuyu ciddi bir şekilde akademisyenlerle birlikte ele alalım ve inceleyelim” dedi. Diğer konfederasyon başkanları da bu görüşe katılarak taslağın toplu görüşmelerden sonra değerlendirilmesini istedi.

YASANIN ADI DEĞİŞTİ

Sendikaların görüşlerini 1 Eylül’den sonra göndereceği bildirildi. “Kamu Personel Rejimi Yasası Tasarısı Taslağı” olarak bilinen düzenlemenin adının, “Devlet Memurları Kanun Tasarısı Taslağı” olarak değiştirildiği de öğrenildi. İsim değişikliğinin de, TSK, YÖK ve yargı istisnasından kaynaklandığı belirtildi. Taslakta sözleşmeli çalışmanın kapsamının daraltıldığı, öğretmenlerin tümünün devlet memuru olarak görüldüğü ve sağlıkta sözleşmeli personel çalıştırılabileceğine dair hüküm konulduğu kaydedildi.

MAAŞ TALEPLERİ

Gündemin, mali ve sosyal haklara ilişkin maddesinin görüşülmesinde, Konfederasyonlar maaş artışları için taleplerini dile getirdiler. Türkiye Kamu-Sen daha önceden de açıkladığı gibi en düşük devlet memuru maaşının 1023 YTL olmasını istedi. KESK de önceki rakamlarını muhafaza ederek 1050 YTL’lik talebini yineledi. Toplantı öncesinde en düşük devlet memuru maaşı için 1400 YTL’li rakamları telaffuz eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu geri adım atarak 1000 YTL istedi.
Bu arada, daha önceki turlarda belirlenen çalışma gruplarından ikisinin iki sayfalık bir rapor sunduğunu belirten Bakan Şahin, Maliye ile ilgili kurulan komisyonun çalışmasını bitirmediğini kaydetti. Şahin’in “Henüz raporları inceleme fırsatım olmadı. Raporların değerlendirmesini Perşembe günü yapalım” önerisi başkanlar tarafından kabul gördü.

MAÇ İZLEDİLER

Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığını da yürüten Mehmet Ali Şahin, görüşmelerde, Türkiye-Brezilya maçının sonunu izlemeyi teklif etti. Bunun üzerine, görüşmeciler maçın son beş dakikasını izlediler.

YÜZDE 25 ESPİRİSİ

Toplantıda, Memur-Sen’in memura yüzde 25 zam yapılacağına ilişkin açıklaması da espri konusu oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu toplantıya üç dakika geç geldi. Aksu’nun gelişi sırasında Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Ahmet Bey zammı vermişsiniz buraya niye geldiniz?. Görüşecek ne kaldı?” diye sordu. Aksu soruyu yanıtlamadı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL, SURİYE'DEN DÖNDÜ

THY TRABZON UÇAĞI'NDA BOMBA PANİĞİ

GÜL'ÜN İSRAİL'DEKİ GİZLİ RANDEVUSU
»  METEOROLOJİ UYARDI, YARIN DIŞARI ÇIKMAYIN
»  ANNAN, ASKER İSTEMEK İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR
»  ORMANLARA PİKNİK YASAĞI GELDİ
»  RUS UÇAĞI UKRAYNA'DA DÜŞTÜ
»  12 DEV ADAM, DESTAN YAZMAYI SÜRDÜRÜYOR
»  TÜRK ASKERİ 13 KEZ YURT DIŞINDA GÖREV YAPTI
»  CHP'Lİ KOÇ'TAN AKP'LI FIRAT'A TIBBİ YANIT!
»  KABLO TV KAVGASI!
»  ORMAN YANGINLARINDA SABOTAJ KUŞKUSU ARTIYOR
»  BAHÇELİ, LÜBNAN'A ASKER KONUSUNDA FENA YÜKLENDİ
»  GÜL, SURİYE'YE GİDERKEN KONUŞTU
»  ERBAKAN'DAN AKP'YE, "LÜBNAN'A ASKER SONUNUZ OLUR"
»  MERYEMANA EVİNİ MUCİZE KURTARDI
»  İKİZ PİYANİSTLERE TEK VİZE VERDİLER!
»  ÜÇ GÜNDE 90 ORMAN YANGINI ÇIKTI
»  İSTANBUL'DA 2.LALE DEVRİ!
»  TECAVÜZ İDDİASI SADDAM'I ÇILDIRTTI
»  MİLLİ GÜVENLİK KURULUNDAN ASKER GÖNDERME ÇIKMADI
»  SADDAM, MAHKEMEDE YİNE SAVUNMA YAPMAYI REDDETTİ
»  AKP'DE TEZKERE DERSLERİ!
»  TÜRKMEN MECLİSİ ANKARA'DA TOPLANIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.