Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,2061
EURO
46,9339
IMKB
10.358,000
ALTIN
4.342,050
 
Hava Durumu ANKARA
23 / 36 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAKAN ŞÜKÜR'DEN RİJKAARD YORUMU
HAKAN ŞÜKÜR DEN RİJKAARD YORUMU
 
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde ailesiyle birlikte tatil yapan eski milli futbolcu Hakan Şükür, bu yıl lig maçlarının çok zorlu geçeceğini, ancak Galatasaray'ın Rijkaard yönetiminde zirveye oturacağını söyledi.
 
26.7.2009 - 13:57

Eşi Beyda Şükür ve üç çocuğu ile Bodrum'un Göltürkbükü Beldesi'ndeki villasında tatilini geçiren Hakan Şükür, orta kulak rahatsızlığı nedeniyle ameliyattan yeni çıktığını ve doktorunun denize girmeyi yasakladığını belirtti, "Bodrum'a aşığım ancak bu yıl denize giremeyeceğim. Bol bol dinleniyorum. Çocuklarımla vakit geçiriyorum" dedi.

Antik tiyatrodaki Ajda Pekkan konseri sonrası, hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirip imza dağıtan Şükür, futbol gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"ANADOLU TAKIMLARI FIRTINALAR YARATACAK"

Şükür, ligin artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağını belirterek, "Sivas'ın ardından gelen Anadolu takımları ligin zirvesinde fırtınalar yaratacak. Ligde çok farklı takımlar çok farklı yerlerde olabilir. Sivas herkese büyük bir ivme kazandırdı, herkesin kafasına farklı düşünceler getirdi. Bülent Uygun bunu yarattı ve şimdi her teknik direktörün kafasında `bende yapabilirim' düşüncesi yerleşti. Ve bu düşüncenin Türk futboluna çok şey katacağına inanıyorum. Bu ülke futbolu adına da önemli bir gelişme olacak" dedi.

"BÜYÜK TAKIMLARIN İŞİ ZOR"

Büyük takımların bu sezon işinin çok zor olduğunu, durumun farkında oldukları içinde milyon dolarları bastırıp önemli transferlere imza atmaya başladıklarını savunan Şükür, "Çünkü takımlar birçok çok cephede savaş verecekler. Özellikle D Smart'ın yayınlayacağı UEFA Avpura Ligi maçlarında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un önemli başarılar kazanacaklarına inanıyorum. Bu da Türk futbolunun önünü açacak. Anadolu takımları ile birlikte onları zorlayan takımlarla ligde ve uluslararası arenade mücadele daha zevkli olurken, takımlar hem tecrübe hem de para kazanacak. Bu nedenle bu yıla çok umutla bakıyorum. Geçen sene çekişmeli olsa da futbol adına çok büyük keyif almadık. Ama bu sene hem çekişme hem keyfi alacağımız maçlar umuyorum" diye konuştu.

"GALATASARAY'IN SIKINTILARI NORMAL"

Hakan Şükür, Galatasaray'ın oynadığı ve tur atladığı maçlarda sıkıntılı durumlara düşmesinin doğal oluğunu belirtirken şunları söyledi:

"Bence bu tip sıkıntılar normal karşılanmalı, takım için karar vermekte acele edilmemeli. Havalar çok sıcak, sezona erken başlanması bu sıkıntıları getirebilir, bu gelecek için ölçü olamaz. Takımlar zorlanabilir, oynadıkları rakip de çok güçlüydü ve onlar sezonu çok önceden açtıkları için Galatasaray'ı zorladılar. Ancak büyük takım olmak böyle bir şey, tecrübe ile turu geçebiliyorsunuz. Kaza olmadan bu turun geçilmesi sevindirici. Galatasaray'ın bundan sonra artarak devam eden bir performans çizgisi yakalayacağına inanıyorum. Rijkaard kendini kanıtlamış iyi bir antrenör. Rijkaard ve ekibinin en büyük avantajı geçen yılki takımın başarısızlığı ve ligi 5. olarak bitirmeleri. Bu ölçü, bu yıl sporcuların daha farklı bir sorumluluk alacaklarını gösteriyor. Rijkaard kariyeri ve bilgisi ile bu takıma çok yararlı olacağına inanıyorum. Galatasaray bu yıl Rijkaard ile zirveye oturur. Transferlerde çok önemli oyuncular alındı. Lincoln'ün ayrılması takımda çok olumlu bir rüzgar estirecektir. Lincoln çok iyi bir futbolcu olmasına karşılık zaman zaman takımın moralini bozan, camianın sabrını taşıyan tavırları bu kararların alınmasına neden oldu. Ayrıca Galatasaray'ın yaptığı transferler gerçekten yerinde yapılmıştır."

"HAKEMLERİN DE İŞİ ZOR OLACAK"

Geçen yıl Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ligin zirvesinden çabuk kopmasından dolayı hakemlerin son haftalarda büyük sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Şükür, "Unutulmamalıki onlar da insan. Sürekli baskı altındalar. Türkiye'de hakemler futbolcudan daha çok stres altında maça çıkıyor. Bunları bırakıp her iki tarafın, yöneticilerin, sporcuların hakemlere güvenmesi şart. Türk hakemleri son yıllarda büyük başarılar elde etti. Hakemlere yapılan eleştirilerin dozu iyi ayarlanmalı, geçen yılın ikinci yarısı çok iyiydi. Ama bu yıl hakemlerin işi çok zor olacak. Umarım bitirdiğimiz sezonun ikinci yarısında başarılı performans sergileyen hakemlerimiz yeni sezondada bu başarılarını sürdürür, iyi maç yönetimi kaliteyi getirir" dedi.(hürriyet).



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HANGİ CEMAAT, HANGİ TAKIMI TUTAR?

FENER'DEN GOLLÜ AÇILIŞ

BEŞİKTAŞ, BARIŞ TURNUVASINDA İDARE ETTİ 1-1
»  NİHAT KAHVECİ TERHİS OLDU
»  UEFA'YA GÖRE GALATASARAY ELENDİ!
»  RİJKAARD'IN TAKTİR TOPLAYAN HAREKETİ!
»  BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'A DECO ŞOKU
»  DAUM'UN KAFASINDAKİ ONBİR!
»  RİJKAARD MEMNUN DEĞİL
»  UĞUR BORAL'IN NİKAH ŞAHİDİ TERİM!
»  GALATASARAY'A 3. TURDA İSRAİLLİ RAKİP
»  CİMBOM, 'TARAFTARA SELAM YOLA DEVAM' DEDİ 2-0
»  FENER'İN ARTIK YAYLASI VAR!
»  SİVASSPOR'DAN İLGİNÇ UYGULAMA
»  GÜREŞ'TE DEPREM!
»  "TAKIMIMIZIN ACI ÇEKMESİ LAZIM"
»  BATUHAN'I GAZİANTEP KAPTI
»  VE GALATASARAY, NİHAYET LİNCOLN'DEN KURTULDU
»  GALATASARAY'A KEİTA ŞOKU
»  LUGANO FENERBAHÇEYLE YENİDEN ANLAŞTI
»  LUGANO'DA MUTLU SON
»  DEDİKODU ÇOK, TEKLİF YOK!
»  DANİMARKA'LI FUTBOLCUYU YILDIRIM ÇARPTI!
»  GUİZA'YA 120 BİN DOLAR GEÇ GELME CEZASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.