Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5213
EURO
34,7970
IMKB
9.709,000
ALTIN
2.421,690
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HALAÇOĞLU'NDAN BOMBA İDDİA!
HALAÇOĞLU NDAN BOMBA İDDİA!
 
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğunu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını söyledi. Marmara Üniversitesi Rektörü ise iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 
24.4.2014 - 19:11

Beyaz TV'de yayınlanan Basın Kulisi programına konuk olan Yusuf Halaçoğlu, "Cumhurbaşkanı olmak için 4 yıllık fakülte mezunu olmak gerekir, Sultanahmet'teki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3 yıllıktı. Onun mezun olduğu zaman 3 yıllıktı" diye konuştu.Bu sözlerin üzerine araya giren AKP Milletvekili Mehmet Metiner, "Yüzde 70 ile Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıksa bile Yusuf Halaçoğlu gibiler indirir. O sandığın sonucuna razı olmazlar. İlla bir kulp arayıp bulurlar. Sabih Kanadoğlu gibi konuştu. Yeni bir 367 mutlaka çıkartırlar" yanıtını verdi.

Halaçoğlu, "Ermeniler sürgün edilirken Rumlar neden sürgün edilmemiştir?

Halaçoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 24 Nisan'ın Ermeni soykırım iddialarıyla gündeme geldiğini anımsattı.

Anadolu'da Ermenilerin tehcire tabi tutuldukları tarihte Anadolu'da sadece Ermenilerin yaşamadığını belirten Halaçoğlu, "Ermeniler sürgün edilirken Rumlar neden sürgün edilmemiştir? Rumlar'ın Ermenilerden daha fazla nüfusu vardı" dedi.

Türk Tarih Kurumu başkanıyken başka ülkelerdeki arşivleri taradıklarını, yüz bin sayfadan fazla belge elde ettiklerine işaret eden Halaçoğlu, "Elimizde çok güçlü bir arşiv var. Bunlarda soykırım olarak adlandırılacak hiçbir bilgi söz konusu değil" diye konuştu.

Osmanlı'nın, dünya savaşına girmeden önce terör gruplarına karşı mücadele verdiğini ve yakalananların mahkemeye çıkarılarak burada adil şekilde yargılandıklarını dile getiren Halaçoğlu, "Bu konuda cehaletlerini görmezden gelerek konuşanlar var. 'Bu tarihçilere bırakılamazmış, insaniymiş" Tabi ki insani, hayvani değil. Siz bu belgeleri okuyabiliyor musunuz?" diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tehcir gibi gayriinsani sonuçlar" ifadesini kullandığını aktaran Halaçoğlu, "Sayın Başbakan, siz bunu söylerken katledilen Müslümanların mezarlarını ben açtım. Psikolojim bozuldu. Bunların görmezden gelir tehcire 'gayriinsani' derseniz, hiçbir şey bilmiyorsunuzdur" dedi.

Osmanlı'nın tehcir edilen herkese gündelik verdiğini, yardım yapılabilmesine olanak tanıdığını dile getiren Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Neden Ermeniler ait bir toplu mezar gösteremediler? 1,5 milyon insanı kaç mezara gömeceğinizi biliyor musunuz? Niye çıkmadı bunlar? Müslümanlara ait olanlar çıkıyor da Ermenilere ait olanlar niye çıkmıyor? Bunları bilmeyen mantık adeta Ermeniler'den özür diliyor. Obama ile aynı şeyi söylüyor. Paralel yapı haline geliyor.

Ermeni çeteleri 128 bin Müslümanı katletmişse bunu nasıl görmezden gelirsiniz? Bundan niye bir cümle ile bahsetmezsiniz? 'Tehcirde Ermeniler'den hayatını kaybeden vardı, bundan dolayı üzüntü duyuyoruz ama Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlardan dolayı da Ermenilerin bizden özür dilemesini bekliyoruz' denmesi gerekmez mi? Herhalde kendinizi biraz daha güçlü hissetseniz soykırımı kabul edeceksiniz. Bu adımı atmış Başbakan'dan hangi tavizleri isteyecekler göreceğiz.

Devlet yönetmek için devlet adamı kültürüne sahip olmak gerekir. Devlet yönetmek, oyuncak değil. Ecdadımızın bizim yüzümüzü kara çıkaracak en küçük bir yanlışı olmamıştır. Ermeniler'den ölenler olmuştur ama bunların büyük çoğunluğu bizimle alakası olmayan ölümlerdir."

 

Marmara Üniversitesi Rektörü'nden açıklama

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığına aday olamayacağı" yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, "Başbakan Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağı" iddiasına ilişkin yazılı açıklama yapan Rektör Gül, "Sayın Başbakanımız T.C. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi'nden 1980-1981 öğretim yılı şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine, isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir" dedi.

Rektör Gül açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Marmara Üniversitesi kurulmadan önce Sultanahmet'teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak, Aksaray'da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu vardı. Daha sonra bu yüksekokul, Ticari Bilimler Fakültesi oldu. 1983 yılında Marmara Üniversitesi, mevcut olan İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile bağlı fakülte ve yüksek okullar bünyesi üzerine kuruldu. Kurucu rektörümüz de Sayın Prof. Dr. Orhan Oğuz'dur. Dolayısıyla Sayın Yusuf Halaçoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı bilgiler doğru değildir."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TİME, ERDOĞAN'I LİSTE DIŞI BIRAKTI

ERİVAN'DA YİNE TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR!

AKP SORUŞTURMA ÖNERGELERİNİ YENİLEDİ
»  EGO ŞOFÖRLERİ GÖKÇEK'İ KIZDIRDI!
»  RİCCİARDONE'NİN YERİNE JOHN BASS!
»  GÜL'DEN ERDOĞAN'A'TER'LEME GÖNDERMESİ!
»  BAHÇELİ DE SELFİE MODASINA UYDU!
»  'NİYE AYRILDINIZ, NİYE BİRLEŞİTİNİZ?'
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN NE SÖYLEDİĞİNİ BİLMİYOR
»  MECLİS RESEPSİYONUNDA NELER OLDU?
»  MECLİS'TE HAVAİ FİŞEK ŞOV!
»  MECLİS RESEPSİYONUNDA FLAŞ AÇIKLAMALAR
»  BAHÇELİ'DEN ERMENİ CEVABI!
»  KÜRDİSTAN PARTİSİ KURULMASINA İZİN!
»  9 DİLDE AÇIKLAMA VE ERMENİCE TWİTT!
»  ERMENİ AÇIKLAMASINA DÜNYA'DAN İLK YORUM
»  ÖZEL GÜNDEMDE BİLDİK TARTIŞMALAR!
»  ERDOĞAN'DAN FLAŞ ERMENİ AÇIKLAMASI!
»  YSK'DAN SÜRPRİZ IĞDIR KARARI!
»  ERDOĞAN:'YİNE TERS KÖŞE OLABİLİRSİNİZ'
»  ANKARA'DAN PROTOKOL MANZARALARI
»  ERDOĞAN'I GÜLDÜREN TWİTTER YANITI!
»  23 NİSAN'DA OLAY, ÇOCUKLARA GÖZALTI!
»  ''HEPSİNİ BU MECLİSE BORÇLUYUZ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.