Kuzeyde bazı günler yağmur olacak, lodosun taşıdığı çöl tozları da türkiye üzerinde puslu bir görüntü oluşturuyor.Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da bugün artık sıcaklık yükseliyor, 17 derece, gün içinde hafif yağmur olacak ama ara ara güneş te çıkabilir. Ankara bulutlu ve hafif yağmur görülecek, sıcaklık 17 dereceye çıkıyor. İzmir'de lodos yine kuvvetli, bu kentte de ara ara yağmur olacak, sıcaklık 19 derece. Bursa 18, Adana 23 derece.
Marmara'da bugün yine yağmur var, daha çok Trakya ve Çanakkale'de görülüyor. İstanbul, Sakarya arasında ise aralıklı yağacak, sıcaklık 20 dereceye yaklaşıyor, yarından itibaren ise 20 dereceyi de geçecek. Sel tehlikesinin olduğu Edirne'de bugün aralıklı yağmur var, Pazar günü yağış kuvvetlenebilir.
BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ
İç Anadolu Şubat ayına göre çok ılık günler geçiriyor, bugünden itibaren sıcaklık 20 dereceye yaklaşacak. İki gün hava çoğunlukla bulutlu, güneş kısa sürelerle görülecek.Ege'de sıcaklık yüksek, bu hafta 20-23 dereceye kadar çıkacak. İki gün bulutlu ve hafif yağmurlu bir hava var, bugün İzmir'e kadar lodos da kuvvetli esecek, sıcaklık kıyılarda yine 20 derece.Akdeniz'de sıcaklıklar 20 dereceyi de geçiyor, çöl tozları güneşin daha fazla görülmesini engelliyecek. Güneydoğu'da da sıcaklık 20 derece doğru çıkarken, hava puslu ve bulutlu.Doğu Anadolu'da da sıcaklık artıyor, fazla bir yağış yok, gökyüzü bulutlu, sıcaklık Erzurum'da 8, Malatya'da 15 derece.Karadeniz'de bu iki gün bolu, Kastamonu, Amasya boyunca gün içinde kısa süreli yağmurlar olacak, ama sıcaklık artıyor, yarın kıyılarda yeniden 20 dereceyi görecek. Bugün Trabzon hafif yağmurlu, 16 derece, Bolu ise 15 derece olacak.
NTV