Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HDP saldırısında ‘derin bağlantı’
HDP saldırısında ‘derin bağlantı’
 
HDP Genel Merkezi’nin kurşunlanması olayından tutuklanan Kenan Berkay Şipal, 2011’de de DTP’ye molotof atmaktan yargılanmış.
 
20.4.2015 - 11:20

Alican Uludağ / Cumhuriyet- Ankara’da HDP Genel Merkezi’ne yönelik silahlı saldırının arkasından “derin bağlantılar” ortaya çıktı. 2011’de DTP’ye molotof atılması ile önceki HDP’ye silahlı saldırı olayında benzerlikler dikkat çekiyor. Her iki olayda gözaltına alınan kişi de aynı çıktı: Kenan Berkay Şipal. Daha önce beraat eden Şipal dün yine tutuklandı.
HDP Genel Merkezi’ne Cuma akşamı yapılan pompalı tüfekli saldırıdan dolayı gözaltına alınan iki sanığın polis sorguları bitti. Sanıklar tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, B.K’yi adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk ederken, Kenan Berkay Şipal adlı sanık için tutuklama kararı verdi. Şipal, 2011 yılında da DTP Ankara İl Başkanlığı’na molotof atılması olayına karışmış, yargılanmış ve aklanmıştı.
Cumhuriyet, Kenan Berkay Şipal’in dosyalarını araştırınca, ilginç bilgilerle karşılaştı. Şipal, 2009’dan beri sürekli HDP ve DTP gibi partilere saldırı planlamış. DTP’ye molotof atılmasının azmettiricisi olarak yargılanan Kenan Berkay Şipal’in dava dosyadan teknik takibe takılan konuşmaları ve bağlantıları çıktı. Kenan Berkay Şipal, 27 Eylül 2009’da eski Alperen Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Resul Gökhan Koruç’u arıyor.
Derin bağlantılar
Koruç, “Perşembe günü 29 Ekim’de bir eylem yapalım Berkay Reis” deyince, Kenan Berkay, “Yapak reis ben dünden razıyım” yanıtını veriyor. Resul Gökhan Koruç ise hedefi şu cümlelerle açıklıyor: “Şeye gidek mi DTP Genel Merkezi’ne.” Şipal ise “Gidek de kimle” diye soruyor.
Alperen Ocakları’na bağlı olan bu iki ismin bağlantıları hiç kopmuyor. 22 Ocak 2010 tarihinde gerçekleşen görüşmede ise Kenan Şipal, eski Alperen Ocakları Ankara Şubesi Başkanı Resul Gökhan Koruç’a “Reis biraz daha güçlenelim de öyle, az daha bana yol ver” ricasında bulunuyor. Gökhan Koruç, “Yo güçlenmeye gerek yok Berkay. Benim kafamdaki tek sıkıntı evin yerinin belli olmaması. Var ya şu evin Ankara’daki mekânımızı bilmeseler” yanıtını veriyor. Şipal ise buna karşılık “Gücümüz herkese yetecek diyorum; derin bağlantılar içerisindeyim bu sıralar. Ankara Ocak’la geldiğimden beri çevre edindim reis. İyi oluyor ya garip garip şeyler, olaylar dönüyor” ifadesini kullanıyor.
HADEP’e saldırı
19 Haziran 2010 tarihindeyse ikili arasında yeni bir saldırı niyeti konuşuluyor. Koruç; “Ben silah milah da getiriyim”, Şipal; “Sen adam getirebilirsen getir yarına”; Koruç; “HADEP’in binaya saldıracağız mı abi”; Şipal, “Sen, yaparız yaparız, sen gel hele, telefonda konuşma öyle şeyleri de...” diyor.
Kenan Berkay Şipal’in arasında bulunduğu 19 kişi hakkında DTP’ye molotof atılmasından dava açıldı. Şipal hakkında suç işlemek amacıyla kurulan örgütün yöneticiliğini yapmak, DTP’ye molotof atılmasına azmettirmek ve ruhsatsız silah bulundurmaktan ceza istendi. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm sanıklara “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan beraat verdi. Molotof eyleminden de beraat alan Şipal’e sadece “ruhsatsız silah bulundurma” suçundan 10 ay hapis cezası verildi. DTP’ye bizzat molotof atan ve suçlarını itiraf eden Nurullah Coşgun, Aziz Mencet ve İmran Koyuncu toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'İhaleyi Askere Yıkacaklardı'!

CHP'den Ekonomik Vaad Dolu Bildirge!

Türkiye'nin Sembolü Belli Oldu!
»  '3 Yıldır Ekonomide Patinaj Yapıyoruz'
»  'Geziyorlar, Yiyorlar, İçiyorlar'
»  İzmir 2.Bölgede Sıralama Değişti!
»  AKP'ninSeçim Otobüsüne Yumurtalı Saldırı
»  CHP Seçim Bürosuna Saldırı!
»  HDP Genel Merkezi'ne Silahlı Saldırı
»  Tutuklu Gazeteciye Meclis'ten Davetiye!
»  Sonar: HDP ve MHP oyları Yükselişte
»  'Seçime Kadar Görünmez Olun'
»  CHP'li Aday Karar Değiştirdi!
»  Cumhurbaşkanlığı Gezisinde Akreditasyon
»  Davutoğlu'ndan 3 Dönemliklere Yeni Görev
»  Bin 776 Polis İçin Karar Açıklandı!
»  Şamil Tayyar'ı Kızdıran haber
»  Kılıçdaroğlu: MHP ve HDP ile koalisyon o
»  Ağaoğlu Helikopterli Site Bastı İddiası!
»  Akdeniz Beşik Gibi Sallanıyor!
»  Flaş.. "Bu karar Yok Hükmündedir
»  AK Parti'den Sosyal Medya Taktikleri
»  Demirtaş'tan Davutooğlu'na YalancıYanıtı
»  Bayulgen’in Annesi,Perinçek'e Danışman!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.