|
|
 |
 |
| |
| DOLAR |
| 48,0493 |
 |
|
 |
| EURO |
| 56,1778 |
 |
|
 |
| IMKB |
| 14.514,820 |
 |
|
 |
| ALTIN |
| 7.127,734 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
| |
| HEMOROİD TEDAVİSİNDE TÜRK ÇÖZÜMÜ
|
 |
 |
 |
|
|
|
| İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Cerrahi Kliniği doktorları, hemoroid
ameliyatlarında kullanılacak yeni bir anaskop geliştirdi.
|
| |
|
|
 |
|
|
|
|
|
 |
|
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Cerrahi Kliniği Şefi Doç. Dr. Okay Nazlı, geliştirdikleri anaskopun "daha az kan kaybı, daha az acı ve daha erken iyileşme olanağı sağlaması" bakımından önemli olduğunu belirtti. Yöntemi Japonya'da önümüzdeki ay düzenlenecek olan Uluslararası Cerrahi Kongresinde dünya cerrahlarına tanıtacaklarına dikkati çeken Nazlı, şunları söyledi: "Yöntemi ideal olarak uygulamak için çevre dikişini hep aynı uzaklıktan ve uygun kalınlıkta geçmek gerekir. Hemoroid pakeleri ve rektumun gevşek mukozası mevcut anoskopların içine dolarak iğnenin dönüş hareketini kısıtlayabilir, ayrıca dikiş geçilirken kanama olursa durum daha da zor hale gelir. Bu sıkıntıları aşmak için bu anaskopu geliştirdik. Yeni anoskop üç parçadan oluşmaktadır. Ön parça üstü açık bir boru şeklinde olup uca doğru giderek daralır ve bu sayede rektuma kolayca yerleştirilebilir. İkinci parça ön parçanın üstünü kapatıp açmak için kullanılan bir kayar kapaktır. Arka parça ise içine laparoskopik cerrahide kullanılan 10 mm'lik sıfır derece teleskop yerleştirilebilen içi boş bir sap taşır."
Nazlı, yeni yöntem sayesinde hem ameliyat alanının ışıklandırıldığını hem de görüntünün monitöre aktarıldığını belirtti.
Anoskopta ayarlanabilen açıklıktan içeriye girilerek mukozaya dikiş geçilebildiğini ifade eden Nazlı, anoskopun saat yönünde çevrilerek dikişe devam edildiğini, bu sayede hep aynı uzaklıktan geçilerek başlangıç noktasına ulaşıldığını ve çevre dikişinin tamamlandığını kaydetti.
Nazlı, teleskop sayesinde görüntü monitöre aktarılabildiği için asistanın ameliyatı monitörden izleyebildiğini ve cerrahın görme alanını daraltmadan ona yardım edebileceğini belirterek ameliyathanede bulunan asistanların ameliyatı monitörden izleyebilmelerinin ve ameliyatları kaydederek cerrahi eğitim için kullanmalarının da mümkün hale geldiğini söyledi.
Anoskopu kliniklerinde görevli Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ ile birlikte uzun süre çalıştıktan sonra geliştirdiklerini belirten Nazlı, klasik anaskoplarda mukozayı dikmenin zor olduğunu, bunun da kan kaybına, çok ağrıya ve geç iyileşmeye neden olduğunu kaydetti.
Nazlı, yeni anoskopla yaptıkları hemoroid ameliyatları sonrası hastanın kendisini kısa sürede toplayarak iyileştiğini ve hastaları daha erken taburcu etmeye başladıklarını belirtti (25.06.2007)
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
|
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, partisinin kongre takvimini duyurdu. 22 Ağustos’ta başlayacak süreç ... |
 |
|
 |
 |
|
Bir dönem tıp, hemşirelik ve psikolojiyle birlikte üniversitelerde en çok tercih edilen bölümler ... |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul serbest piyasada dolar 47,9550 liradan, euro ise 56,1230 liradan güne başladı. Dün 47,9370 ... |
 |
|
 |
 |
|
Yurtta etkisini artıran yaz sıcakları, bugünden itibaren yükselişe geçiyor. İstanbul'da termometrelerin ... |
 |
-
|
 |
 |
|
MetroPOLL'ün son araştırması, seçmenin son siyasi gelişmeler karşısındaki duygu durumunu ortaya ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye'nin nüfusu, 1 Temmuz itibarıyla 86 milyon 320 bin 602 kişi oldu. Ülke nüfusu, yılın ilk 6 ayında 228 bin 434 kişi arttı. |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
MetroPOLL'ün son araştırması, seçmenin son siyasi gelişmeler karşısındaki duygu durumunu ortaya ... |
 |
|
 |
 |
|
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, partisinin kongre takvimini duyurdu. 22 Ağustos’ta başlayacak süreç ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in Suriye'de Türkiye sınırına yakın askeri üsse saldırıları ve Netanyahu hükümetinin Türkiye'yi ... |
 |
|
 |
 |
|
Bir dönem tıp, hemşirelik ve psikolojiyle birlikte üniversitelerde en çok tercih edilen bölümler ... |
 |
-
|
 |
 |
|
DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve Van Milletvekili Pervin Buldan, çerçeve yasa ile birlikte başlaması ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye'nin nüfusu, 1 Temmuz itibarıyla 86 milyon 320 bin 602 kişi oldu. Ülke nüfusu, yılın ilk 6 ayında 228 bin 434 kişi arttı. |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
 |
|
|
|
| |
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
| |
|