Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6662
EURO
47,0146
IMKB
10.879,000
ALTIN
4.408,730
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HOLDİNG'LERİN BURS VERME YARIŞI!
HOLDİNG LERİN BURS VERME YARIŞI!
 
Üniversiteler açıldı. Holdingler burs verme yarışına girdi. Bu yıl aylık burs miktarları 250-330 TL arasında değişiyor
 
28.9.2010 - 08:42

Başarılı ancak maddi durumu yetersiz öğrencilerin en geç 15 Ekim'e kadar başvurması gerekiyor

Türkiye'nin dev holdingleri hem eğitime katkı sağlamak hem de geleceğin başarılı yöneticilerini şimdiden kendi şirketine çekebilmek için burs kozuna yatırım yapıyor. Üniversite sınavlarında başarılı olan ancak maddi durumu nedeniyle okumakta zorlanacak öğrencilere şirketlerin vereceği burslar aylık 250 TL'den başlıyor, 350 TL'ye kadar çıkıyor. Burslardan yararlanacak öğrencilerin ekim ayının ortasına kadar kendi fakültelerinin öğrenci işleri veya burs komisyonlarına başvurmaları gerekiyor. Burslar genellikle bir öğretim yılı için veriliyor. Şirketler bursiyerlerini yakından takip ederek başarı grafiklerini de izliyor.

Zorlu Holding: Mehmet Zorlu Vakfı, 2004-2005 eğitim yılından bu yana her eğitim-öğretim döneminde ortalama bin 300 öğrenciye burs veriyor. Bursiyerler, 9 ay süreyle ayda 300 TL burs alıyorlar.

Özyeğin Holding: Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, devlet üniversitelerinin hazırlık veya birinci sınıfında okuyan öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Bursa hak kazanmak için LYS'de kendi puan türünde ilk 2 bine girmiş olmak gerekiyor. 9 ay boyunca ödenen burslara ek olarak bir defaya mahsus kitap yardımı da yapıyor. Burslar, öğrencinin not ortalamasına göre 190 ila 240 TL arasında değişiyor.

Tekfen Holding: Tekfen Vakfı, 2009-2010 öğretim yılında kasım ve mayıs ayları arasında üniversite öğrencilerine 330 TL burs sağladı. Vakıf bu yıl da 180 öğrenci için kontenjan ayırdı. Başvuralar vakfın internet sitesinden yapılabiliyor.

Elginkan Holding: Elginkan Vakfı İTÜ, İstanbul Üniversitesi, ODTÜ ve Ege Üniversitesi öğrencilerine hazırlık sınıfı dahil burs veriyor. Ekim 2009'da 75 kişiye burs veren vakıf bu yıl da 12 ay boyunca öğrencilere 320 TL ödemeyi planlıyor.

Yaşar Holding: Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı bu yıl işletme, turizm işletmeciliği, iktisat, kimya, veterinerlik, su ürünleri ile çeşitli mühendislik bölümlerinde okuyan 220 öğrenciye burs vermeyi hedefliyor. Geçen yıl 9 ay boyunca 240 TL burs yardımında bulunan vakıf bu yıl ilk üç ay 240 TL sonraki 6 ay boyunca ise 255 lira burs verecek.

Alarko Holding: Alarko-Eğitim Kültür Vakfı, 2009-2010 öğretim yılında sadece öğretim aylarında verilen burslar aylık 190 TL'ydi.

Şahinler Holding: Şahinler Vakfı, birçok vakfın aksine ikinci öğretim öğrencilerine de burs imkanı sunuyor. Burslar 3 aylık olarak ödeniyor.

GÜBRETAŞ: Ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna 4 yıl boyunca aylık 200 TL burs veriyor.

KOÇ, AYLIK 310 TL BURS VERİYOR
Koç Holding: Vehbi Koç Vakfı 1969'dan bu yana maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere yardım eli uzatıyor. Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ, Ege Üniversitesi'nin İktisadi İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Atatürk Eğitim Fakültesi öğrencilerine burs veriyor. Holdingin bursundan yararlanacak öğrenciler aylık 310 TL alabilecek. Vehbi Koç Eğitim Bursu'ndan her yıl 2 bine yakın öğrenci yararlanıyor.

SABANCI'DAN 2 YILLIK TURİZMCİLERE DE DESTEK
Sabancı Holding: Hacı Ömer Sabancı Vakfı, üniversitelerin birinci sınıf öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. 1974'ten bu yana her yıl ortalama bin 300 öğrenciye yardım yapıyor. Vakıf, bursiyerlerini hem üniversite öğrencilerinden hem de 2 yıllık meslek yüksekokullarında (turizm bölümü) okuyanlardan seçiyor. Meslek yüksekokullarında okuyanlara 160 TL, 4 yıllık lisans öğrencilerine ise aylık 285 TL burs veriliyor. Vakıf, bu yıl Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, Marmara, Yıldız Teknik Üniversiteleri ile İTÜ, ODTÜ öğrencilerine burs verecek. 28 EYLÜL 2010



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜNİVERSİTELİLER GÜVENLİĞE TAKILDI

2,5 DİPLOMA NOTU ŞARTINA İSYAN!

LİSELERDE ETEK YASAĞI DÖNEMİ!
»  İŞTE MİLLİ EĞİTİMİN YAMAN ÇELİŞKİSİNİN BELGESİ
»  DEVLET OKULU İÇİN 4 BİN 500 TL KAYIT PARASI OLUR MU?
»  KPSS SKANDALINDA VARAN: 2
»  ÖSYM'NİN YENİ BAŞKANI, TÜRBANA ÖZGÜRLÜKÇÜ
»  ORTA ÖĞRETİMDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK!
»  ÖSYM'DE 9 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI!
»  YARIMAĞAN: " ARTIK BAHÇEMLE İLGİLENECEĞİM"
»  ÖĞRETMEN ADAYLARINA, 'AYRI SINAV' PLANI
»  SARIGÜL'DEN ÇOCUKLARA OKUL MÜJDESİ!
»  ELİF'İN RÜYASI GERÇEK OLDU!
»  HAKKARİ'DE SINIFLAR BOŞ KALDI
»  SINAVLARDA ARTIK TAKI, KÜPE KOLYA TAKMAK YASAK!
»  MEB'E 8 YILDA 31 BİN 850 DAVA
»  KPSS İPTALİNE ÇİFTE İSYAN
»  YÖK BAŞKANI, ÖĞRETMEN SINAVI İÇİN TARİH VERDİ
»  ÖĞRETMENLERE MÜJDE!
»  KPSS SKANDALINDA İNANILMAZ YÖNTEMLER!
»  "AKP MENZUNLARA İŞSİZLİĞİ ADRES GÖSTERİYOR"
»  ÖĞRETMENLER PASPASLA ÖĞRENİM YILINI AÇTI
»  FLAŞ..FLAŞ..KPSS İPTAL EDİLDİ!
»  KPSS MAĞÜDURLARI MEYDANLARDA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.