Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2535
EURO
34,8117
IMKB
10.056,000
ALTIN
2.422,790
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Habercilikte Whatsapp Devrimi
Habercilikte Whatsapp Devrimi
 
Uygulamanın ilk mimarı olan TGRT Haber TV Haber Koordinatörü Nazif Özcan’a Whatsapp ile habercilikte bir devrim yaşanıyor.
 
28.1.2016 - 16:45

WhatsApp aracılığıyla izleyicinden haber ve görüntü alınması uygulaması televizyon kanalları arasında hızla yayılıyor.
Televizyon haberciliğinde son dönemlerde sessiz bir devrim yaşanıyor. İlk defa 8 ay önce TGRT Haber’de “Halkın Kamerası” isimli uygulamayla başlayan WhatsApp yoluyla izleyicilerin çektikleri haber niteliğindeki görüntülerin yayınlanması kısa sürede başka kanallarda da başladı. Geçmişte de izleyicilerden gelen bilgi ve görüntüler kanallarda gazetelerde haber olurdu. Ancak akıllı telefonların yaygınlaşması ve Whatsapp uygulamasının getirdiği kolaylıklar izleyicilerden gelen görüntü ve haberlerin geçmişle kıyaslanamayacak boyutlara ulaşmasını sağladı. Uygulamayı ilk olarak başlatan kişi olan TGRT Haber TV Haber Koordinatörü Nazif Özcan’a göre yaşananlar bir devrim niteliğinde. Gizem Duman’ın sorularını cevaplandıran ve projeyi bir nevi çocuğu gibi gören Özcan, uygulamayı şöyle anlattı:
“BUNDAN SONRA HERKES MUHABİR”
“Halkın Kamerası” isimli uygulamayla dünyanın her yerinden izleyici, WhatsApp aracılığıyla haber üretebiliyor. Çektiği videoları anında TGRT Haber’e ulaştırabilen milyonlarca insan, o görüntülerle yine milyonlarca izleyiciye haber veriyor. “Bundan sonra herkes potansiyel bir muhabir” diyen Özcan, “Uygulama sayesinde binlerce muhabirimiz sokakta. Biraz önce Samsun-Ordu yolundan tır yangını geldi. Hem de iki farklı izleyicimden. İnanılmaz bir şey. Amerika’dan, Mekke’den, Medine’den, Avustralya’dan, Hollanda’dan, Almanya’dan, Çin’den bile görüntü geliyor” dedi.
“PROJE FİKRİ RAMAZAN PROGRAMINDA ORTAYA ÇIKTI”
İnteraktif televizyonculuğa çok önem verdiğini söyleyen Özcan, “Seyirciyle daha fazla nasıl alışverişte bulunabiliriz, nasıl ilişkimizi güçlendirebiliriz diye düşünürken ortaya çıktı. Geçen ramazan izleyicimize yönelik iki program yaptık. Soru-cevap şeklindeydi. “Nasıl bunu çoğaltabilirim?” derken WhatsApp aklıma geldi. Önce yazılı olarak düşündük. Soru gelecek, hocalarımız cevaplayacaktı. Sonra “Görüntülü niye olmasın?” diye konuştuk. Görüntülü de gelmeye başladı sorular. Bir baktık ki, çok ciddi oranda binlerce soru gelmeye başladı. İyi bir sinerji yakaladık” diye konuşuyor.
“GÜNDE 10 KALİTELİ HABER GELİYOR”
Özcan, “Günlük ortalama ne kadar video geliyor?” sorusunu “Kimisi derdini anlatıyor, kimisi “merhaba” deyip geçiyor, kimisi gülücük atıyor, kimisi kızıyor... Bunları katarsak binlerce mesaj alıyoruz. Ama rahatlıkla ekranımıza taşıyacağımız çok kaliteli 8-10 haber oluyor. Gelen her görüntüyü hemen ekrana vermiyoruz. Bir süzgeçten geçiyoruz. Muhabir arkadaşımız gidip konuyu araştırıyor, röportajlar yapıyor. Ondan sonra ekrana veriyoruz. Kimseyi mağdur etmek istemeyiz. Kendimizi farklı bir şeyde kullandırmak istemiyoruz” şeklinde cevapladı.
”MUHABİRLİĞİ BİTİRMEZ, TERSİNE BESLER”
Nazif Özcan, “Bu uygulama yaygınlaştıkça muhabirlere ihtiyaç kalmayabilir” yönündeki endişelere katılmayarak, “Muhabirler bizim için çok önemli. Aksine bu tür yeniliklerin muhabiri besleyeceğini düşünüyorum, etkisizleştireceğini değil. Muhabiri parlatıp ön plana çıkaracak” dedi.
“GÖRÜNTÜ HAVUZU OLUŞTURACAĞIZ”
Bir süre sonra Türk halkının gönderdiği binlerce görüntü havuzu oluşacak diyen Özcan, “Şu anda bile oluştu. Çok farklı, komik videolar da var bunların içinde. Niye Akıllı TV tarzı bir kanal olmasın... Yönetim kurulundan onay alabilirsek bunu kurabilecek bilgi, birikim ve enerjimiz var” diyerek yeni projelerin işaretini verdi.
“TAKLİT EDİLİYORUZ”
Özcan, “Geldiğimiz son noktada taklit edilir olduk. Tabii ki her taklit aslını yüceltir. Bu konuda bir endişemiz yok. Bırakın tematik kanalları, majör kanallar bile şu an oradan beslenmenin yolunu arıyor. “Onlar uygulamasın” demiyorum. Kendi özel haberlerine yenilerini eklesinler. Bu da bizim bir katkımız olsun onlara. Reha Muhtar ekolünden geldim.Reha Abi’nin benim üzerimde çok büyük emeği var. O, kendi döneminde birçok yenilik yaptı ve damgasını vurdu. Ben de bu döneme damgamı vurmak istiyorum. Yeni dönemde TGRT HABER’de herkes sürprizlere açık olsun. Bizi izlemeye devam edin”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Doğan hakkında zorla getirme kararı

Kanal D'de Üst Düzey Ayrılık

Kayyuma Yolsuzluk Suçlaması!
»  Spor Spikerliğinden Dizi Setine
»  Fuat Avni'den Çok Konuşulacak İddialar
»  Azerbaycanlı Gençlerden TRT'ye Ödül!
»  Yaşananlara Star Başyazarı Bile Şaşırdı
»  Cem Küçük'ten Tehdit Gibi Sözler!
»  Dündar ve Gül İçin Müebbet İstendi!
»  Kanal D'ye'Fonda Pankart Göründü' Davası
»  İHA'ya Yılın Haber Ajansı Ödülü
»  Habertük'te Şok Gelişme! Bu Kez...
»  ''Her Şeyi Biliyorsun,Çık Konuş''!
»  RTÜK'e Yandaş Medya Cezası Ayarı!
»  Habertürk Tirajda Çakıldı
»  Yaralanan Gazeteciye Gözaltı Kararı
»  CNN Türk'e Diktatör Soruşturması!
»  İş Bankası Bu Kez Dilipak'ı RahatsızEtti
»  Cem Küçük,BU Kez Obama'yı Hedef Seçti!
»   Ekranlardan AA Spor'a Transfer
»  RTÜK 150 Televizyon Kanalını Kapatıyor
»  Posta Yazarı Yazgülü Aldoğan'ın Acı Günü
»  'Vurulduk Ey Halkım, Unutma Bizi...'
»  Evrensel ve Hayat TV'nin Acı Kaybı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.