Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3196
EURO
35,0662
IMKB
9,021
ALTIN
2.279,620
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Habertürk'te Altaylı Krizi
Habertürk te Altaylı Krizi
 
Habertürk yazarı ve TV programcısı Fatih Altaylı, Başkan Erdoğan'ın canlı yayınlanan bayramlaşma görüntüsü üzerinden, İletişim Başkanlığı, AA ve TRT'yi hedef aldı. Yazdığı her şeyi yalanlandı, düzeltme yazısı yazdı, ancak orada da çarpıtma yaptı. Habertürk, tepkileri haklı buldu, ancak ‘kurumsal olarak' özür dilemedi.
 
24.7.2021 - 08:16

Habertürk yazarı ve TV programcısı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayınlanan bayramlaşma mesajı sırasındaki görüntüsünü ele alarak, Cumhurbaşkanı'nın yorgun göründüğünü ifade etti ve "Bu bir canlı yayın olsa anlarım. Yapacak bir şey yoktur. Ama çekilmiş, montajlanmış ve servis edilmiş bir bantta böyle bir durumun gösteriliyor olması çok ama çok fenadır. Açık biçimde, çok yakınında birilerinin Cumhurbaşkanı'nı zor duruma düşürmek istediğine, zayıf göstermeye çalıştığına işaret eder" ifadesini kullandı.

TRT'nin yayını 'montajlı' verdiğini de öne süren Altaylı, 'bir muhafazakar gazeteci arkadaşı'nı kaynak göstererek, Anadolu Ajansı ve TRT'nin de bundan rahatsız olduklarını iddia etti, ancak isim açıklamadı.

Altaylı ayrıca, "Muhtemelen bu konuda hiçbir şey yapılmayacak, Cumhurbaşkanı'nın böyle bir görüntüsünün yayınlandığından haberi dahi olmayacaktır" diyerek, Cumhurbaşkanı'ndan birşeylerin gizlenebildiğini de ima etti.

'HABERİN' BÜTÜN UNSURLARI YALAN

Altaylı gün içinde yazdığı ikinci yazıda, Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan'ın kendisini arayarak yaptığı düzeltmelere yer verdi:

Yayının banttan verildiği doğru değildi. Yayın canlı yapılmıştı, frekans bilgileri tüm ajans ve kanallarla paylaşılmıştı.

Altaylı'nın "TRT yayını montajlı verdi" ifadesi de doğru değildi.

Altaylı, "Cumhurbaşkanı'nın gözlerini kapattığı anın TRT'de de canlı yayınlandığı" düzeltmesini yaptı, ancak 'tekrar yayınlarda ilgili görüntüleri çıkarmış' diye ekledi.

Altaylı, düzeltmeleri yapan Yusuf Özhan'ın sözlerini de önce çarpıttı, sonra bir daha düzeltti.

KENDİNİ YALANLADI

Düzeltme yazısının ilk halinde, Özhan'a atfen, "Bildiğim kadarı ile yayın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı olarak yayınlandı" ifadesini kullanan Altaylı, bir süre sonra yazıyı güncelledi ve ifadeyi şöyle değiştirdi: "Bildiğim kadarıyla yayın frekansı Cumhurbaşkanlığınca verildi."

Altaylı yazıya, "İletişim Başkanlığı'ndan Habertürk'e verilen bilgiye göre ise yayın canlı olarak Marmaris'ten yapıldığı için böyle bir olay meydana gelmiş" ifadesini ekledi.

Altaylı'nın, ilk yazısında "Bu bir canlı yayın olsa anlarım" demesine rağmen, yayının canlı olduğunu öğrendikten sonra 'anlayış göstermemesi' dikkati çekti.

ARKA PLAN GÖRÜŞMELERİ

A.A. Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan, ikinci yazı üzerine Twitter'dan yaptığı açıklamada, Altaylı'nın yazdıklarını doğrulatmak için kendilerini aramadığını, yazdığı ve sonradan doğru olmadığı anlaşılan tüm konuların 'her televizyoncunun bildiği' hususlar olduğunu ve bunları kendisinin telefonla arayarak anlattığını belirtti.

Özhan, "Ancak bu görüşmemizdeki ifadelerin 'ince bir işçilikle' ele alındığını gördüm. İlgili metin, yayınlandıktan sonra bile birden çok kez değiştirilerek, çarpıtıldı. Böyle bir dezenformasyonun gazetecilikle bağdaşan bir yönü yoktur" dedi.

İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü Mücahid Eker, Twitter"dan yaptığı paylaşımda, yazı ile ilgili olarak Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kenan Tekdağ ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Altaylı'nın Habertürk muhabirine sorsa öğrenebileceği gerçeklere rağmen, bir canlı yayın sırasında olağan görülebilecek bir anlık insani durumdan hareketle hayali bir senaryo ve mesnetsiz değerlendirmeler yaptığını" söylediğini belirtti.

Bu görüşmeye rağmen, Altaylı'nın ikinci yazısında da AA Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan'la yaptığı görüşme ile kendisinin Tekdağ'la yaptığım görüşmeyi 'çelişkili' gibi yansıttığını belirten Eker, "Bu ısrarlı ve açık çarpıtmayı Habertürk çatısı altında yapması nedeniyle, Habertürk'ün kurumsal olarak da özür dilemesi gerektirdiğini düşünüyorum. Yalan bu kadar ucuz ve kolay olmamalı" ifadesini kullandı.

KURUMSAL 'ÖZÜR' YOK

Son açıklama Habertürk'ten geldi. Açıklamada, Mücahid Eker'in Kenan Tekdağ'la telefon görüşmesine atıfta bulunularak, gerekli düzeltmenin yapılacağı bilgisinin verildiği ve Altaylı'nın düzeltme yazısı yazdığı hatırlatıldı. Ancak Eker'in tekrar Tekdağ'ı arayarak 'bu yazıda da uygun olmayan ifadeler bulunduğunu' belirttiğine işaret edilen yazıda, Altaylı'nın ikinci yazısında sonradan yapılan değişikliklere de atıfta bulunuldu ve "Eker'in ikinci yazıda haklı olarak anlam değişikliğine yol açabileceğini belirttiği kısım anlam açıklığına kavuşturulmuştur" ifadesine yer verildi.

KAYNAK:AKŞAM

Açıklamada, Habertürk'ün kurumsal olarak ayrıca özür dilemesini gerektirecek bir durumun bulunmadığı savunuldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RTÜK'ten Yerli ve Milli Medyaya Destek!

Habertürk'ten Özür Yanıtı

Yerlikaya'dan FOX TV'ye 4 Maaş Davası
»  Fahrettin Altun: Habertürk'ü kınıyoruz
»  Maç Yayınında Skandal
»  Fon Destekli Yayınlara Gözaltı
»  "Gazetecilerin Can Güvenliğini Sağlayın"
»  Acun'un Gözü Maç Yayınlarında
»  Dilipak'tan KKTC'ye Külliye Tepkisi
»  TRT Atamaları Davalık Oldu
»  TBMM'den Foto Muhabirlerine Büyük Ayıp
»  Reuters Muhabiri Öldürüldü
»  Vatandaş TRT'yi Zengin Etti!
»  Basın İlan'dan Medya Emekçilerine Şok
»  Hollanda'da Gazeteciden Acı Haber
»  MHP'de Hilal Kaplan Rahatsızlığı
»  AKP'li Yazardan Hilal Kaplan Tepkisi
»  Selvi, Kılıçdaroğlu'nun Beynini Okudu!
»  TRT Yönetiminde Flaş Değişiklikler
»  Türkgün Gazetesi'nde Maaş İsyanı
»  Buket Aydın'a Haber Global Şoku!
»  Demirören Grubu İçin Flaş İddia
»  Ziraat Bankasına'Yandaş Medya'Eleştirisi
»  Halk TV'ye Şarkı Cezası Açıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.