Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5957
EURO
34,7831
IMKB
9.645,000
ALTIN
2.409,240
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları
 
Yumurta, beslenmemizin önemli bir parçası. Bu herkesin bildiği bir ifade. Peki ya yumurtanın sağlığımıza çok büyük faydaları olduğunu biliyor muydunuz
 
26.1.2022 - 09:06

 İlk başta biz de bilmiyorduk. Fakat sonra editörlerimizden Carl, bir ay boyunca her gün yumurta yemeye karar verdi.

Sonuçlarını bir doktora incelettirdi ve bakın neler keşfetti...
Bugün tavukların bize sunduğu bu oval şekilli armağana ışık tutacağız. Yumurtanın gücüne inanmayanlara kapıyı göstermesi ve bu güçle ilgilenenlere açıklama yapması için Carl'ı basın odasına davet ettik.

Carl, sağlık ve beslenme alanında uzman ve her gün yumurta yemeyi inanılmaz derecede seviyor. "Her gün yumurta tüketerek bu besin ve protein bombalarının içinde yüklü olan güce kendinizi açıyorsunuz," diye anlatıyor.

 Ayrıca kolesterol sorunlarıyla ilgili bilinen bir yumurta efsanesini de kesin olarak açıklığa kavuşturuyor.Güne bir yumurta ile başlayın, roket gibi enerjik olacaksınız. Carl'ın hayatında yorgunluk diye bir kelime yok. "Yumurta, uzun çalışma günlerinizin uçup gitmesini sağlayan sürdürülebilir enerji ile doludur. Yumurta yavaş salınan temel enerji kaynağı olabilecek besinlerin birleşiminden oluşur."

Carl'a göre yumurta sporcular için neredeyse vazgeçilmez. "Besinlerden salınan enerjiye çok büyük miktarda protein eşlik eder. Bunlar birlikte, antrenman ve hızlı toparlanma için iyi bir temel sağlarlar. Ayrıca önemli miktarda B12 de istikrarlı bir enerji ayrışması sağlar. Dayanıklılık sporcularının ihtiyaç duyduğu şey tam olarak budur."Grip veya soğuk algınlığı atlatırken yumurta en iyi dostunuzdur. "Yumurta sarısı, hastalıklara karşı dirençli olmanıza ve hastalanırsanız iyileşmenize yardımcı olabilecek harika bir D vitamini kaynağıdır. Özellikle de hazırlaması oldukça kolay olduğu için."SheMazing

Carl'a göre tavukların bize sunduğu bu oval hediyeler içlerinde büyük miktarda vitamin barındırırlar. "Yumurta esas olarak iki önemli mineral içerir: çinko ve selenyum! Çinko bağışıklık sisteminiz için yakıt niteliğindedir. Yani, savunma sisteminizin iyi yağlanmış bir makine gibi çalışmasını sağlar. Selenyum ise sizi bilişsel düzeyde destekler: zeka ve konsantrasyonu arttırma, dil ve hafıza!"Carl'ı gördüğümüzde bizi ilk etkileyen şey onun harika görünümlü saçlarıydı. Bunu da hemen hemen yumurtanın gücüne borçlu. "Yumurta, iyi bir protein ve biyotin kaynağı - her ikisi de saçın büyümesini destekleyen maddeler. Dolayısıyla günlük yumurta tüketiminin daha uzun ve güçlü saçlara sahip olmanıza yardımcı olabileceği söylenebilir. Ayrıca, biyotin yağları kullanarak ve yağ asitleri oluşturarak saçların parlamasını sağlar. Kim güzel, parlak saçlarla dolaşmak istemez ki!"

Yumurta, güçlü saçları beraberinde getirir. "Biyotin ve protein saç büyümesini hızlandırır ve güçlendirir. Dolayısıyla muhteşem görünen buklelerinizle gezmek istiyorsanız, her gün bir yumurta yemenizi tavsiye ediyorum. Kız arkadaşım da buna şahit!"

Gün içerisinde yeteri kadar alamayacağınız birçok vitamin var. Yumurta bunlardan bazılarını içeriyor. "Günde bir yumurta size iyi bir antioksidan akışı sağlar, yani E ve C vitaminleriyle dolu bir paket. Bunlar vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Serbest radikaller ise sağlıklı hücrelere saldırarak vücudun yıpranmasına sebep olurlar."

Vücutta bulunan birçok serbest radikal uzun vadede yaşlanma belirtilerine neden olacaktır. "Kırışıklıkları ve şişkinlikleri düşünün. Günde bir yumurta ile birleştirilen sağlıklı bir yaşam tarzı sizi kısa sürede genç ve enerjik halinize geri döndürebilir."

?"Yumurta doğal olarak yüksek seviyede kolesterol içermesine rağmen, birçok çalışma kolesterol düzeyleriniz üzerinde çok düşük veya hiç etkisi olmadığını göstermiştir. Bu yalnızca yumurta karşıtı bir efsanedir."

"Son yapılan araştırmalar aslında birçok insanda yumurta tüketimi ve kardiyovasküler hastalık riski arasında bir bağlantı olmadığını göstermiştir. Vücudun kolesterol seviyeleri, yumurtaya nötr bir tepki vererek aslında sürekli bir dengeyi korur."

Carl'a göre bu efsanenin tam tersi bile doğrudur! "Yumurtanın vücut üzerinde pozitif bir etkisi vardır. Yumurta kalbinizi koruyan gizli kahramandır. Folik asit ve omega-3 yağ asitleri gibi besinlerle dolu oldukları için kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar."

Editörün notu: Yumurtayı kararında yemelisiniz. Haftada yediden fazla tüketmeyin, tercihen günde 1 tane. Ayrıca yumurta tabağınızı mayonez veya diğer yağlı garnitürlerle doldurmamalısınız. İpucu: biraz ıspanak ekleyin.

KAYNAK:https://www.better-lifehacks.com/tr



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


50 Otmotiv İşçisi İşten Çıkarıldı

Yeni Vaka Sayısı 76 Binin Üzerinde!

Kılıçdaroğlu Ailesinde İkizBebek Sevinci
»  Survivor'da Naylon Delikanlı Kavgası
»  Troll Haberler Gökhan Özoğuz'u Kızdırdı
»  Kaç Derece Yüksek Ateş ?
»  Muğla ve Antalya'da Kar Yağışı!
»  Mal Varlığı Yeğeni ve Manevi Kızına
»  İş Bankası'ndan Çalışanlarına Büyük Zam!
»  Sanat Dünyasından Bir Acı Haber Daha
»  Trendyol Motokuryeleri Eylemde
»  Fatma Girik Yaşamını Yitirdi
»  Böyle Acımasızlık Görülmedi
»  Survivor'da İkinci Eleme Adayı Kim Oldu?
»  Adliye Önünde Sezen Aksu Tehdidi
»  Banka Kredisinde 'Hayat Sigortası'Kararı
»  Ankara'da Lise Öğrencisi Ölü Bulundu
»  Yolcu Otobüsü Şarampole Yuvarlandı
»  Bankalar Emekliye Promosyon Yarışında
»  Balıkesir'de 4,7'lik Deprem
»  Sezen Aksu'dan Eleştiriere Yanıt Geldi
»  "Et'e Pazartesi Günü Zam Bekeniyor"
»  Ordu'da Kadın Cinayeti
»  Gülse Birsel'i Şok Eden Fatura
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.