Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3126
EURO
35,1391
IMKB
9,069
ALTIN
2.292,930
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Hürriyet'e Yasak ve Soruşturma!
Hürriyet e Yasak ve Soruşturma!
 
Hürriyet dahil Doğan Grubu ile bazı gazetelerde çalışan muhabirler savcının cenaze törenine ve Başbakan Davutoğlu’nun basın toplantısına alınmadı.Yasağa gerekçe olarak Savcı Kiraz’ın başına silah dayanmış haldeki fotoğrafının basılması ve görüntüsünün kullanılması gösterildi.
 
2.4.2015 - 09:03

 Bu yayınları ahlaksızlık olarak niteleyen Davutoğlu, “Akreditasyon talimatını ben verdim. Ne eleştiri gelirse gelsin hepsine hazırım” açıklaması yaptı.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi uygulamayı kınadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında, “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan soruşturma başlattı.

‘Fotoğraf’ soruşturması
İSTANBUL Adalet Sarayı’nda önceki gün yaşanan terör saldırısına ilişkin, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından resen başlatılan soruşturmanın, gazetelerin dünkü nüshalarında savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındığı fotoğrafların yayınlanarak terör örgütü DHKP-C’nin propagandası yapıldığı iddiasıyla, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7’nci maddesinden yürütüldüğü belirtildi.

Cenazede yasak
ŞEHİT Savcı Mehmet Selim Kiraz için Eyüp Sultan Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde ve Başbakan Davutoğlu’nun basın toplantısında akreditasyon krizi yaşandı. Savcı Kiraz’ın başına silah dayanmış fotoğrafını bastıkları ve görüntüsünü kullandıkları gerekçesiyle Hürriyet, Cumhuriyet, Bugün, Milat, Taraf ve Zaman gazeteleri ile CNN Türk, Bugün TV, Kanaltürk, İMC TV, Samanyolu TV, Cihan Haber Ajansı ile Doğan Haber Ajansı muhabir, foto muhabir ve kameramanları camiye ve basın toplantısına alınmadı. Cenaze törenini izleyecek gazeteciler tek giriş kapısından kartları korumalar tarafından kontrol edilerek alındı. Uygun bulunmayanlar geri çevrildi. 6 gazete, 5 TV ve 2 haber ajansı temsilcilerinin içeri alınmama talimatının Başbakanlık’tan geldiği söylendi.

DAVUTOĞLU: BENİM TALİMATIM
Aynı uygulama cenazeden sonra Eyüp Kaymakamlığı’na giden Davutoğlu’nun basın açıklamasında da uygulandı. Davutoğlu burada konuyla ilgili şunları söyledi: “Medyamızın büyük bir kesimi, son derece sağduyulu bir şekilde ailenin bu acısını paylaşırken, Türkiye’ye dönük bu saldırıya ortak kader bilinciyle hareket ederken, başka bir kesimi, dün şakağına silah dayanmış resimleri yayımlama cüreti ve açık söylüyorum nezaketsizliğini, ahlaksızlığını göstermişlerdir. Akreditasyon talimatını ben verdim. Ne eleştiri gelirse gelsin hepsine hazırım. Medyadan dikkatli olunması için rica ettim. Birçok kere söyledik. Gece yarısından itibaren sayfaları gördüğümüzde insani duyarlılık görmedim ben. Muhterem eşleriyle görüştüğümde neler hissettiğini ben biliyorum. Evladını gördünüz, sabah bu gazeteyi gördüğünde ne hissetti? Patronlarına da söylüyorum, her türlü eleştiriyi bize yaptılar. Tek bir yerde basına yönelik bir şeyde bulunmadım. Yayın yasağı getirdik, neden gelir o yasak? Operasyon bitince de yasağı kaldırdık. Peki yürekteki yasak kalkar mı? Bu savcımızın bu fotosunu yayınlama hangi nasıl bir ahlaktır. Bir daha olursa bir daha veririm bu talimatı. İnsanların acısına saygı duyacak herkes. Teröristlerin propagandası yapmayacaklar. Bundan sonra herkes dikkat edecek. Onları bugün o cenazeye katılma hakları, o çocuğun karşına çıkma hakları yoktu.”

Akreditasyonu kınıyoruz
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu akreditasyon uygulamasıyla ilgili bir açıklama yaparak yasağı kınadı. Açıklamada şöyle denildi: “Başbakan Davutoğlu’nun toplumun birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirttiği bir günde basına akreditasyon, gazeteciler arasında eşitlik ilkesine aykırıdır. Halkın bilgi alma hakkına yönelik yeni bir engellemedir.”

Antidemokratik uygulama
BASIN Konseyi’nden akreditasyon uygulamasıyla ilgili “Şehit savcımızın söz konusu fotoğrafının yayımlanmasının etik açıdan doğruluğu tartışılabilir. Fakat bir idari kararla bunun ‘cezasını kesmek’, basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına açık bir müdahaledir” açıklaması yapıldı. Açıklamada “Ne yazık ki, eleştirilere rağmen, Başbakan Davutoğlu’nun Eyüp’te yaptığı basın toplantısına gazetecilerin alınmaması da endişelerimizi arttırmaktadır” denildi. hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mirgün Cabas 2 Gün Ara verdi!

Doğan Grubunda Rehine Depremi'

Gazete ve TV'lere Cenaze Cezası!
»  2015'te ilk3 ayda 35 Gazeteci Öldürüldü
»  Abdülkadir Selvi: Düğmeye Basıldı
»  TGRT Haber'de Bir Ayrılık Daha
»  Rehine Krizini Dünya Böyle Duydu!
»  Show TV'de Şok Ayrılık!
»  7 Nisan'da Seks Kaseti Çıkacak İddiası!
»  CHP'de Hangi Gazeteciler Listeye Girdi?
»  Dumanlı Parti Kursa Oy Verir misiniz?
»  Twitter'da ikinci 'Fuat Avni' şüphesi!
»  EN İYİ HABER GÖRÜNTÜ ÖDÜLÜ AA'YA!
»  TRT'de Flaş Atama
»  O Gazeteci Baransu'ya Belge Verdi mi?
»  Habertürk TV'ye Flaş Transfer
»  Meydan Gazetesi Ankara TemsicisiKim Oldu
»  Kanal 7'de Tensikat Depremi!
»  Melih Altınok'un Yeni Kanalı Belli Oldu!
»  Deneyimli Gazeteci Cumhuriyet'te!
»  'Medya mensubu artık tarafsız değildir'
»  Aydın Doğan Meydan'ı Zaman'a mı sattı?
»  Habertürk TV'den Şok Karar
»  Ayşe Arman Umreye Gitti!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.